Surówka z kapusty pekińskiej i pora 194pekinką. Nieco mdława kapusta pekińska, nabiera charakteru dzięki dodatkowi ostrego samego w sobie pora. Takie zestawienie smakuje świetnie. Surówka jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs, kasz, ziemniaków, ryżu itp. To co fajne, że możemy sami sobie dobierać jej ostrość dozując odpowiednią ilość dodawanego pora. Dla tych, co preferują wersję łagodniejszą, dajemy pora mniej, dla tych którzy lubią coś ostrzejszego
Mieszam w Garnku
Kurczak z mango i kolorową papryką 168minutę na ogniu. Na sam koniec dodajemy kawałki mango i mieszamy chwilę, aby pokryły się sosem. Ściągamy z ognia. Potrawę podajemy od razu gorącą, najlepiej smakuje z puszystym ryżem jaśminowym. Powrót na górę
Smaczna Strona
Szybkie placki z kaszy gryczanej – zgadnij, co w nich przemyciłam! 251Wiecie, dlaczego warto zrobić choć raz te placki? Bo są przepyszne, to po pierwsze primo. Po drugie primo – mają jedną cudowną cechę – można w
Wiszniówka
Kurczak z ananasem 147zalewą, trawę cytrynową, pieprz, kaffir, cukier, bulion drobiowy i dusimy pod przykryciem 20 minut. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do całości i dokładnie rozprowadzamy. Zagotowujemy. Podajemy z ryżem
R'n'G Kitchen
Chińszczyzna z mango 176Danie błyskawiczne w wykonaniu, dietetyczne i bardzo pyszne. Ja podałam tutaj podpiekane tortille ale można podać z ryżem, będzie treściwsze. Zaczynamy gotować pyszne i zdrowe danie? zapraszam. Chińskie danie z mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Łosoś w marynacie sezamowo- musztardowej 161minut, następnie zdjąć papier i piec przez kolejne 10 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ragout warzywnym, ale będzie się dobrze komponowało również z ziemniaczkami lub ryżem. Smacznego Łosoś w marynacie sezamowo- musztardowej Łosoś w marynacie sezamowo- musztardowej Łosoś w marynacie sezamowo- musztardowej Artykuł Łosoś w marynacie sezamowo- musztardowej pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki Armine
Delikatne pulpeciki z kurczaka w sosie pomidorowym 174dodajemy poszatkowaną w paski kapustę pekińską. Delikatnie mieszamy, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez 25 minut. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy cukier. Pulpeciki podajemy z ryżem lub gotowanymi ziemniakami. Przed podaniem posypujemy poszatkowaną natką pietruszki
Qchnia po prostu
Gołąbki z ryżem, kaszą i mięsem 192Gołąbki z ryżem, kaszą i mięsem to nieco wzbogacona wersja znanych wszystkim gołąbków z ryżem i mięsem. Danie o zrównoważonym smaku dobrze smakuje z lekko pikantnym
Kuchcik gotuje
Mięso pieczone z kaszą pęczak i warzywami 187drugą tylko wtedy, jeśli trafi się pęczak, który słabo chłonie wodę. Danie świetnie smakuje od razu po przygotowaniu, jak również na drugi dzień podgrzane. Zobacz również: kurczak pieczony na ryżu z warzywami
Kuchcik gotuje
5 zdrowych przekąsek na każdą imprezę 445postawić na różnorodność, dzięki czemu każdy znajdzie na talerzu coś dla siebie. 1. Świeże sushi Przygotowanie tego japońskiego przysmaku to z pewnością świetne rozwiązanie. Sushi składa się przeważnie z ryżu, owoców morza (najczęściej stosuje się surową lub gotowaną rybę) i wodorostów nori. To właśnie ryby sprawiają, że tak wiele osób docenia zbawienne dla organizmu właściwości sushi – łatwo się je przyswaja
Kuchcik gotuje
GOTOWANE ĆWIARTKI Z KURCZAKA + PYSZNY SOS ŚMIETANOWY Z WARZYWAMI 228groszku, pietruszki i szczypiorku. W sezonie letnim dodaję jeszcze pokrojoną na kawałki żółtą fasolkę szaparagową lub kalafiora. Danie jest lekkie i bardzo smaczne. Rewelacyjnie smakuje z ryżem, ale z ziemniakami też jest ok 😉 Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka bulion liść laurowy ziele angielskie kawałek selera 1 pietruszka opakowanie małych marchewek mała 200g puszka groszku (lub mrożona
Walijskie Pichcenie
Risotto z burakami (Risotto alla barbabietola) 181Jakiś czas temu na blogu pojawił się przepis na spaghetti z pesto z buraków . Pomysł na danie cieszące podniebienie a jednocześnie oko swoim pięknym soczystym kolorem
La grande e la piccola cuoca
Kasza gryczana z marchewką i groszkiem 236Często zastępujemy ziemniaki do obiadu kaszą. A jak mam czas, to poza ugotowaniem kaszy próbuję coś z nią jeszcze "wymodzić". Polecam taką wersję. Składniki: 200 g
Kuchnia domowa Ani