przygotuje. To był mój wymysł, więc trochę bałam się efektu końcowego, ale wyszło na prawdę smacznie. My jedliśmy z makaronem sojowym, ale myślę, że lepszy będzie zwykły makaron lub ryż, bo ten był za delikatny. Wygląd może nie powala, ale smakuje na prawdę dobrze! Składniki: - pierś z kurczaka; - garść mrożonej zielonej fasolki; - 2/3 czerwonej papryki; - 1/2 żółtej papryki; - czerwona
dom-agi.plpewnego czasu jest moda na kaszę, kasza jaglana, której tu użyłam jest bardzo zdrowa, ale mi się kojarzyła raczej w wersji na słodko, albo bardzo delikatnej. Lubię również ryz i myślę, że równie dobrze wkomponował by się w to danie, ale już na pewno nie było by to samo. Gdy starsza córka wróciła ze szkoły, a ja właśnie kończyłam
dom-agi.plszybkie i łatwe w przygotowaniu, w sosie śmietankowym z wyczuwalnym curry. Przepyszne! Przepis pochodzi z książki „The Collection” niezawodnego Michela Roux. Sam autor poleca podanie ich z ryżem, ja jednak wolę je z chrupiącymi grzankami, którymi można zebrać resztki doskonałego sosu. Polecam! Scroll down for recipe in English Mule w śmietankowym sosie curry (4 porcje) Składniki(...)Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj do sosu małże, podgrzej go przez 2 minuty doprowadzając do wrzenia. Rozłóż sos z małżami do 4 głębokich miseczek i podawaj z ryżem lub grzankami. Smacznego! Recipe in English Mussels in a lightly curried cream sauce (4 servings) Ingredients: 2 kg fresh mussels, cleaned 300 ml dry white wine 60 g butter
karmelowyplasterki, doprawiamy papryką słodką oraz ostrą, dodajemy miód oraz szczyptę cynamonu do warzyw dodajemy kurczaka, podsmażamy jeszcze około 20 minut po czym dodajemy śmietanę i podgrzewamy. Podajemy z ryżem lub makaronem typu tagliatelle posypane startym parmezanem oraz oregano SMACZNEGO! P.S Makaron możecie zastąpić ryżem basmati lub jaśminowym- PYCHA
Luźna Kuchniacytryny oraz drobno posiekanymi rzodkiewkami i wstawić NA KILKA GODZIN DO LODÓWKI. To jest warunek konieczny do nie sprawienia sobie zawodu smakowego - świeżo przygotowany "twarożek" z płatków ryżowych smakuje ryżem; po całej nocy w lodówce smakuje jak prawdziwy twarożek z rzodkiewką. Przed jedzeniem dodajemy drobno pokrojonego zielonego ogórka (dodany wcześniej bardzo rozwodni całą masę), kto lubi doprawia sobie pieprzem, można(...)łyżkę oleju ale nie jest to konieczne. Zamiast rzodkiewek można użyć szczypiorku, można też oczywiście dać jedno i drugie :) Zachęcam do spróbowania, choć może ciężko uwierzyć w "twarożek" z ryżu, tylko pamiętajcie - kilka godzin w lodówce, w tym czasie dzieje się magia ;) Smacznego
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEzdrowie i smak stoją na szali to jedna strona znacznie przeważa, a tu obie stanęły w równowadze. Sałatki, sałateczki: 1. Sałatka śledziowa z ananasem 2. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... 3. Sałatka/pasta kanapkowa z pora 4. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI
Wypisz Wymalujpiersi. I choć poprzedniej wersji nic nie brakowało, to wersja gulaszu z udźca jest po prostu cudowna, delikatna, bardzo soczysta i meeega smaczna. U nas bywa zwykle z dodatkiem ryżu basmati, kaszy gryczanej lub jaglanej i jarzyny, np.marchewki lub marchewki z groszkiem, itp. Ale dodatki pozostawiam już do Waszego wyboru. Jako, że jest to wersja bez sosu (sosy bywają(...)jakiś czas mieszając. Pod koniec dodaję pozostałe ząbki czosnku pokrojone na mniejsze kawałki i masło. Ja dolewam jeszcze trochę wody, by wytworzył się taki bezmączny sosik (tłuszczyk do polania ryżu lub kaszy). Smacznego
Smaczne Zdrowewszystkich, którzy lubią kasze czy ryż proponuję dziś GULASZ MYŚLIWSKI. Oczywiście można go zjeść z ziemniakami, ale kasza to lepszy dodatek w tym przypadku. SKŁADNIKI: 80 dag. szynki wieprzowej lub łopatki 20 dag. boczku wędzonego parzonego 3 ogórki kiszone 50 dag. pieczarek garść suszonych lub mrożonych grzybów 2 małe cebule 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego tłuszcz do smażenia(ja używam
Kuchnia Beatyrozgrzany olej ułożyć szaszłyki i smażyć z każdej strony do momentu, aż kurczak będzie dobrze usmażony Ja podałam z surówką z czerwonej kapusty i ogórkiem kiszonym . Można ugotować ryż, kaszę gryczaną lub usmażyć frytki :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comfolii aluminiowej buraczane frytki. Quinoa zalewamy wrzątkiem w stosunku 2:1, wlewamy również wrzątek do pojemnika na wodę i włączamy parowar na 25 minut. Jarmuż przekładamy do pojemnika na ryż i dokładamy na 2 poziom parowaru na 5 minut przed końcem pracy urządzenia. Ser kozi kroimy w kostkę. Gdy urządzenie się wyłączy jarmuż przekładamy na talerz, polewamy olejem
Parowar Facetadodaj curry, kminu rzymskiego, kurkumę, paprykę i odrobinę soli i pieprzu. Całość zagotuj. Do gorącego sosu dodaj wcześniej podsmażone kuleczki z indyka, gotuj około 10 minut. Podawaj z brązowym ryżem i świeżą miętą albo kolendrą. SMACZNEGO
Kredowe Menutarkę odrobiną oliwy. 3# Chleb dłużej zachowa świeżość, jeśli umieścimy w chlebaku surowe jabłko. 4# Jeżeli chcemy zapobiec zalęgnięciu się szkodników w pojemnikach, w których trzymamy mąkę, kaszę lub ryż, umieśćmy w środku liść laurowy. 5# Parówki na śniadanie, nie muszą być nudne ;) 6# Zwykłą oliwę o neutralnym zapachu możemy aromatyzować różnymi ziołami. Podobnie możemy uszlachetnić ocet. Potrzebne produkty
Kolejny blog o gotowaniuziarenek ziela angielskiego 2 ziarenka owocu jałowca 1 łyżka majeranku 1/2 łyżki tymianku i rozmarynu pieprz świeżo mielony 1 płaska łyżka przyprawy uniwersalnej po potraw 3 ząbki czosnku szklanka ryżu szklanka śmietany 12 % Przygotowanie. Włoszczyznę myjemy i jeśli jest potrzeba obieramy. Mięso również myjemy pod wodą. Do garnka wlewamy 2 litry wody. Dodajemy udka i włoszczyznę ( marchew obrana i pokrojona(...)reszta przypraw. Gotujemy pod przykryciem około 20-30 minut. Udka wyjmujemy i obieramy. Mięsko wrzucamy do zupy. Dodajemy utarte na tarce ogórki, wodę z ogórków, posiekany czosnek i szklankę ryżu. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 60 minut. 1 chochlę z zupą przelewamy do garnuszka, czekamy aż lekko ostygnie i dodajemy śmietanę. Proces ten wygląda tak ponieważ lepiej
ClauditteMissCooking