Miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Podawaj z ulubionymi owocami. W przepisie użyłam białka firmy Sunwarrior, jednak innego niż dotychczas Wam przedstawiałam. Obecne białko powstaje z surowego białka brązowego ryżu pełnoziarnistego . Dostępne jest w trzech wariantach smakowych, podobnie jak poprzednie, czyli naturalne, waniliowe i czekoladowe. Do powyższego przepisu użyłam białka waniliowego. Kilka informacji na jego temat: Sunwarrior Classic Protein(...)styl życia * Sunwarrior Classic Protein jest bezglutenowe, wolne od GMO i substancji chemicznych, kwasów i rozpuszczalników Sunwarrior wykorzystuje tradycyjnie znany, enzymatyczny proces do przetwarzania w niskiej temperaturze całego ziarna ryżu brązowego, wraz z kiełkiem, bielmem i otrębami. Ten unikalny proces przechwytuje jedwabiście gładkie białko, które doskonale się miesza. A co najważniejsze, świetnie smakuje! Więcej informacji znajdziecie pod tym linkiem
Zdrowie na języku :PDusić około 15 - 20 minut (aż papryka będzie al dente) Dodać pokrojone pomidory razem z olejem oraz tofu pokrojone w kostkę oraz syrop Dusić do miękkości Podawać z ryżem, chlebem, jak kto lubi (ja podałam z ryżem), można dodać też ugotowana fasolkę, podawałam z fasolka i bez, jedna i druga wersja jest pyszna Smacznego
pyszne zdrowościpytania 1. Pierwsze danie ugotowane ? 2. Gotowanie czy sprzątanie ? 3. Ulubione danie mięsne ? 4. Kruche czy utarte ? 5. Kuchnia polska czy śródziemnomorska ? 6. Piwo czy wino ? 7. Ryż czy makaron ? 8. Duże psy czy małe ? 9. Miasto czy wieś ? 10.Morze czy góry ? 11.Urlop w Polsce czy za granicą
Eli Gotowanietakiego? Otóż my nazywamy ten przysmak sałatką hawajską, choć w wielu przepisach kryjących się pod tą nazwą nie znalazłam "swoich" składników. Te, które pojawiają się w internecie zazwyczaj zawierają ryż, albo brakuje im czegoś, bez czego według mnie sałatka straciłaby sporą część smaku. To zamknięta całość, sałatka perfekcyjna, którą mogłabym jeść codziennie w ogromnych ilościach. Cudownie prezentuje się
Przepysznik - BLW i nie tylkoplacuszki o TUTAJ, ale bez bananów i to jest ich największa wada. Banany bowiem w tych plackach robią kawał dobrej roboty, nadają niesamowity posmak i trzymają całą konstrukcję w ryzach. Źródło przepisu to grupa BLW na Twarzoksiążce, którą gorąco polecam wszystkim rodzicom aktualnym i przyszłym. Natomiast same placuszki przeznaczone są dla każdego i dużego i małego! Placuszki pychotne 150g
Przepysznik - BLW i nie tylkoPieczarki faszerowane mięsem mielonym z indyka w lekko orientalnym stylu, a to za sprawą dodatków do farszu. Do mielonego mięsa z indyka poza ryżem dodałam świeżo starty imbir, drobno posiekany por i pietruszkę, czosnek, papryczkę chili i sos sojowy. Dodatki te sprawiły, że farsz nabrał orientalnego charakteru. Składniki: 6 dużych kapeluszy pieczarek 250 g mięsa mielonego z indyka 1/2 szklanki(...)drobno posiekanego pora pęczek posiekanej natki pietruszki 1/2 torebki ugotowanego ryżu 1 łyżka tartego świeżego imbiru 2 posiekane ząbki czosnku 1 drobno pokrojona papryczka chili 3 łyżki sosu sojowego Przygotowanie: Kapelusze pieczarek oczyszczamy suchą ściereczką. Wszystkie składniki farszu mieszamy i napełniamy nim pieczarki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczarki pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez
Smakowity Blog Kulinarnygotowanych ziemniakach 2. Pierogi leniwe z ziemniakami i twarogiem 3. Zapiekane ziemniaki z mielonym mięsem 4. Kotlety ziemniaczane 5. Zapiekanka ziemniaczana 6. Zupa ziemniaczana z mięsnymi roladkami 7. Ryż po persku z chrupiącymi ziemniakami 8. Rolada ziemniaczana z mięsem 9. Kartoflaniki prababci Kasi 10. Rożki z farszem ziemniaczano-pieczarkowym 11. Ziemniaki faszerowane i z jajkiem 12. Sałatka jarzynowa
Przepisy AleksandryPulpety w sosie pomidorowym to wspaniały pomysł na obiad. Najlepiej smakują podane z ziemniakami z wody, ryżem lub makaronem. Składniki: 500 gr. mięso wieprzowe 1 biała cebula 3 łyżki kasza manna 2 sztuki jajka sól pieprz tymianek oregano czosnek granulowany natka pietruszki liść laurowy 3 sztuki ziele angielskie 3 szklanki bulion drobiowy koncentrat pomidorowy przyprawa do mięsa mielonego 1 bułka(...)Pomieszać i zagotować . Do gotowanego sosu włożyć przygotowane pulpety i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawać z młodymi ziemniakami, ryżem lub makaronem. Smacznego. Podoba Ci się ten przepis? Pokaż go innym kliknij,, Udostępnij” i ,,Lubię
Smaczne Potrawywyją ć skórki chleba, dodaj do zupy poćwiartowane jabłko i gotuj ok. 10 min. Nie bój się, zupa nie będzie miała jabłkowego smaku, w wywarze przesolonej zupy można ugotować ryż – on również dobrze wchłania sól i przywraca właściwy smak zupy, do przesolonego czerwonego barszczu można dodać łyżeczkę cukru, gdy przesolimy bulion, dobrym rozwiązaniem jest wlać do niego roztrzepane
Smaczne Potrawyzrobiło się nieco chłodniej i ja od razu robię się mięsożerna :-). Dziś więc zapraszam na proste curry z kurczakiem. W domu najchętniej jadamy je z białym ugotowanym na sypko ryżem. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na curry, ale bezmięsne: curry z ziemniakami i fasolką i keralskie curry warzywne według Jamiego Olivera . Curry z kurczakiem Czas przygotowania(...)kroimy w plasterki. Następnie dodajemy do kurczaka cebulę i smażymy. Gdy cebula się zeszkli wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy marchewkę i dusimy wszystko razem przez 15 minut. Podajemy z ryżem
Kulinarne przygody Gatitymalaksera z resztą składników. Miksuj na dosyć gładką masę. Zwilżonymi rękoma formujemy burgery i obtaczamy w mące. Smażymy z każdej strony ok 4-5 minut. Bardzo pasuje do tego ryż i zwykła sałata. Smacznego
Smaki Przyprawy i Kolorysuche i składniki się nie łączą. Wyciągamy zbite w kulkę ciasto i wykładamy je na blaszce do tarty. Kładziemy na ciasto sreberko do pieczenia i sypiemy na to ryż bądź kaszę. Ja nasypałam cieciorkę. Chodzi o to, aby ciasto nie wyrosło. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 10 min. Krem cytrynowy Wyciskamy sok z dwóch cytryn
Smaki Przyprawy i Koloryjest mało można dolać trochę wrzątku. Duszę całość do miękkości warzyw. Osobno gotuję ryż, mięso z warzywami podaję w jego towarzystwie. Kurczak z warzywami Kurczak z warzywami Kurczak z warzywami Kurczak z warzywami Kurczak z warzywami Teraz
Takie tam pichceniesię, by podać duszoną. Dopiero w trakcie duszenia, skomponowałam potrawę, dodając kolejne składniki. Moim zdaniem, jej smak jest niebanalny, szczególnie dla miłośników orientalnych smaków. Kalarepę podałam z pełnoziarnisty ryżem i kurczakiem w sosie serowo-cytrynowym. Składniki: 2 kalarepy 1 marchew 3 łyżki posiekanej natki lub kolendry 1 łyżeczka drobno posiekanego lub startego imbiru 3 łyżki mleczka kokosowego(...)Dodać mleczko kokosowe i sik oraz skórkę z cytryny i mieszając dusić jeszcze chwilę. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Przed podaniem posypać czarnym sezamem. Podawać do ryżu, wieprzowiny, drobiu
Czerwień i błękit