grillu. Ryż ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Na talerz wykładamy łyżkę puree z jabłek i kopru, układamy rybę i polewamy sosem z szalotki i śmietany. Podajemy z ryżem. Artykuł Grillowany łosoś z puree z jabłek i kopru włoskiego pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniamięsa mielonego 1 op przecieru pomidorowego (passaty) Ryż ugotować na sypko i ostudzić, cebulę pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować, lekko posolić i wygnieść. Do mięsa mielonego dodać ryż, cebulę, kapustę, jajka i przyprawy. Wyrobić i uformować owalne kotlety. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, poukładać mięso i zalać passatą pomidorową. Zapiekać około 45 minut w temp
Pieguskowa KuchniaNADZIENIE ryż Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce. Dodać jajko, mąkę, przyprawy i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć dość cienkie placki na całej powierzchni. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Przygotować sos: na maśle podsmażyć obgotowane grzyby leśne, dodać cebulkę i chwilkę razem poddusić. Do grzybów dolać 3/4 szkl wody, doprawić dość intensywnie(...)grudek ( zakręcam słoik i potrząsam nim dość energicznie ) dodać śmietanę i wymieszać. Tak przygotowaną mieszankę dodać do grzybów i pogotować aż sos zgęstnieje. Na połowę usmażonego placka wyłożyć porcję ryżu ( 2-3 łyżki ) złożyć go na pół i polać dość obficie sosem śmietanowo-grzybowym. Smacznego Artykuł PLACEK PO CYGAŃSKU Z GRZYBAMI LEŚNYMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa
Pieguskowa Kuchniaczosnku przeciśniętego przez praskę DEKORACJA biały sezam szczypiorek Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą w miseczce i zalać nią pokrojonego na kawałki łososia. Odstawić na godzinę. W międzyczasie ugotować ryż na sypko. Na rozgrzaną patelnię wlać olej sezamowy i przełożyć łososia razem z marynatą. Smażyć około 2-3 minut z każdej strony i przełożyć na deseczkę. Sos chwilkę podgotować(...)patelni, aż się nieco zredukuje. Do miseczki wsypać porcję ugotowanego ryżu, na wierzch ułożyć kawałek łososia i lekko polać sosem. Posypać sezamem i szczypiorkiem. Artykuł AROMATYCZNY ŁOSOŚ PO CHIŃSKU pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniaczosnek. Gdy cebula się zeszkli, dorzucam kurki, solę, przykrywam i dusze 6-7 minut. Zdejmuję pokrywkę i smażę jeszcze chwilę aż woda odparuje. 2. Na patelnię wsypuję ryż i smażę, aż zmieni kolor na szklisty. 3. Dodaję wino, dokładnie mieszam, zmniejszam ogień(...)czekam aż cały płyn odparuje. 4. Analogicznie do wina postępuję z bulionem: wlewam szklankę i często mieszając pozostawiam do odparowania całego płynu. I tak do momentu, aż ryż będzie al'dente (środek powinien stawiać lekki opór zębom) 5. Dodaję posiekaną natkę, ser i łyżkę masła, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam, zdejmuję z ognia, przykrywam i pozostawiam
Cook&LoveUwielbiam zupy z fasolką szparagowa, a z zieloną fasolką najbardziej. Tym razem zamiast ziemniaków dodałam do niej ryż. Zupa wyszła sycąca(...)naprawdę bardzo dobra, polecam :) Składniki: 600 g skrzydełek lub 2 udka z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 małego selera kawałek pora 500 g zielonej fasolki szparagowej 1 szklanka ryżu 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki posiekanej pietruszki 2 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć, marchewkę, pietruszkę oraz seler pokroić w kostkę. Z fasolki
magiczna kuchnia Kasibrązowego) 200 g kurek 1 cebula 4 marchewki sól, pieprz, tymianek masło pierś z kurczaka ok 1/2 litra bulionu Cebulę siekamy, podsmażamy na maśle, gdy się zeszkli dodajemy ryż i smażymy(...)minut, następnie podlewamy bulionem, dorzucamy posiekaną w kostkę marchewkę i pierś z kurczaka, smażymy mieszając od czasu do czasu. Gdy bulion się wchłonie dolewamy ponownie i dalej dusimy aż ryż będzie miękki, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Ja podałam posypane natką pietruszki
Cynamonowe szczęścieduże, czosnek 1 główka, jajka 1 sztuka "L", papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżki, mięso mielone wołowo-wieprzowe 70 dag, woda 1 szklanka, pomidory 6 większe ugotowany ryż w nie osolonej wodzie odcedzić na durszlaku i wystudzić, wsypać do miski dużej, dodać przyprawę do makaronu - dodałam tak pierwszy raz i smakowo udany pomysł cebulę pokrojoną w kostkę(...)podsmażyć na smalcu na złocisto i dodać do ryżu wszystko, wycisnąć z praski ząbki czosnku, dodać paprykę, kucharka, mielone mięso i wszystko dobrze wyrobić z kapusty wyciąć głąb, obgotować liście we wrzątku, z wystudzonych liści wyciąć gruby nerw i nakładać porcję farszu, zawijać gołąbki, układać w dużej brytfannie, na dnie można położyć nie potrzebne liście, wlać na gołąbki wodę
W Mojej Kuchni Lubięmyjemy i kroimy w kostkę, pora kroimy w cienkie plasterki. Wkładamy do garnka, zalewamy bulionem, wrzucamy ziele angielskie, listek laurowy i gotujemy. Gdy warzywa są na wpół miękkie wsypujemy ryż i gotujemy(...)maxymalnie 15 minut. Garnek zastawiamy z kuchni, doprawiamy solą, pieprzem i dokładamy pokrojony koperek, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 5 minut aby wszystkie smaki się połączyły. W tym czasie ryż (jeśli był zbyt twardy to zmięknie, a cała zupka przejdzie zapachem koperku. Tą zupkę uwielbiają dzieci i dorośli, a najlepsza jest w sezonie letnim gdy mamy świeże warzywa. Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepasty – 1 puszka mleka kokosowego – sól, pieprz do smaku – 2 średnie cukinie – 2 czerwone papryki – pęczek natki pietruszki – 3 łyżki oliwy – ryż jaśminowy Wykonanie: – Na oliwie podsmażyć pastę curry, dodać piersi kurczaka pokrojone w kostkę i przesmażyć. – Zalać mlekiem kokosowym, odparować trochę i doprawić(...)Cukinię i paprykę pokroić w kostkę, dodać do potrawy i poddusić całość około 4 minut. – Wymieszać z natką pietruszki. – Podawać z ryżem jaśminowym
To co kochampołowy limonki 350 g kalafiora, podzielonego na różyczki W głębokiej patelni rozgrzewamy pokrojony na plasterki czosnek. Dorzucamy pokrojoną dymkę i nasiona czarnuszki. Podsmażamy wszystko ok. minutę a następnie dorzucamy ryż(...)smazymy go ok minuty mieszając by pokrył się tłuszczem. Wlewamy mleko kokosowe i wrzątek, dodajemy sól. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię. Pyrkoczemy całość ok 25 minut (czas gotowania ryżu jakiego użyłam to 40 minut). Dorzucamy różyczki kalafiora i pyrkoczemy dalsze 10-15 minut. Gdy kalafior jest miękki wyłączamy gaz. Potrawę doprawiamy sokiem z limonki, solą. Przed podaniem posypujemy dymką
Dzieje kuchennej WiewióryPolecam bardzo:) 2 woreczki ryżu (po 100 g) 1 puszka kukurydzy 2-3 pory 6 jajek pęczek rzodkiewek słoik mini kolb kukurydzy 1 pęczek szczypiorku ketchup majonez sól, pieprz Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, według czasu podanego na opakowaniu. Wyjmujemy z wody, lekko osączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy ze skórki, kroimy(...)drobną kostkę. Pory kroimy na półplasterki, przelewamy na sicie wrzątkiem. Rzodkiewki kroimy na plasterki. Mini kolby kukurydzy kroimy na mniejsze kawałki. Szczypiorek drobno siekamy. W salaterce układamy warstwę ryżu. Przykrywamy go warstwą ulubionego ketchupu (mniej więcej 5-6 łyżek). Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, następnie rozkładamy pory oraz połowę jajek. Całość posypujemy solą oraz pieprzem i wykładamy warstwę majonezu (około
Smaki Na Talerzumocno dojrzałe 2 marchewki kilka gałązek koperku ziele ang- 2 ziarna liść laurowy- 1 listek Wykonanie: *Kapustę sparzamy. * Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do mięsa dodajemy wystudzony ryż, doprawiamy solą, pieprzem, dobrze mieszamy. *Na każdy liść kapusty nakładamy porcję mięsa- ja daję wielkości piąstki. Zwijamy gołąbki. *W dużym garnku układamy gołąbki. Dorzucamy pokrojoną w plastry marchewkę
Z Majeczką w kuchniŁyżka) Sól (biała) – 1 g (1 x Szczypta) Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta) Czas przygotowania: 40 minut 1. Zacznij od ugotowania brązowego ryżu. 2. W czasie gotowania ryżu rozgrzej olej na patelni. Następnie dodaj i zeszklij cebulę. 3. Dodaj koncentrat pomidorowy i pokrojona paprykę, dokładnie wymieszaj i trzymaj na ogniu kilka minut. 4. Dodaj(...)koniec dodaj odsączoną kukurydzę wraz z kawałkami ananasa (i ewentualnie papryczką chili). Wymieszaj i podduś chwilę na wolnym ogniu. 7. Zdejmij z ognia i przełóż na talerz razem w ryżem. PODWIECZOREK K:94.9 / B:1.4 / T:3.8 / W:11.6 / Błonnik:3.2 DWUWARSTWOWE LODY KOKOSOWE Z MANGO (PRZEPIS NA 6 PORCJI) Zjedz 1 z 6 porcji Mleko kokosowe
Powiedz dietom niekostkę. Pomidory sparzyć, usunąć skórkę. Pokroić w plastry. Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem. Układać warstwami: pomidory, paprykę, ryż oraz rybę wcześniej oprószoną mąką i papryką. Na rybę wyłożyć znowu ryż, paprykę oraz pomidory. Zalać wszystko śmietaną posoloną i popieprzoną do smaku. Zapiekać 40 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Gotową zapiekankę posypać zieloną pietruszką. Podawać z mieszanką sałat polaną sosem
Kulinarne przemyslenia