ogniu włożyć do sosu wątróbkę i dusić z 10 minut na małym ogniu pod przykryciem wątróbka dzięki ogórkowi ma wyjątkowy i oryginalny smak, można ją podać z pieczywem, z ryżem, z ziemniakami.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięminut na średnim ogniu dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, kucharka, paprykę ostrą i gotować z 15 minut - na koniec wsypać posiekany koperek taką sercową zupę można podać z ryżem, makaronem, kluskami i śmietaną............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwlać 4 łyżki oleju i podsmażyć cebulę z papryką, włożyć do cebuli udka, wlać wodę i dusić pod przykryciem z 30 minut na mniejszym ogniu udka podać do pieczywa, ryżu, ziemniaków, kaszy.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: biodrówka 70 dag, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, woda 2 szklanki, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: makaron nitki 25 dag, twaróg 25 dag, cukier puder 1 łyżka, truskawki 1/2 kg, cukier puder 1/2 łyżki, jogurt naturalny 2 łyżki makaron nitki ugotować
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: makaron nitki 25 dag, kiełbasa śląska 2 sztuki, pieczarki 25 dag, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: woda 3/4 litra, olej rzepakowy 5 łyżek, kucharek 1 łyżeczka, śmietana gęsta 2 łyżki, makaron grube wstążki 1 opakowanie, mieszanka przypraw MAKARON Z GRZYBAMI MUM
W Mojej Kuchni Lubięczosnku, zamieszać i podsmażać z 2 minuty do garnka wlać wodę, dodać kucharka, pieprz i pod przykryciem dusić z 20 minut na mniejszym ogniu gulasz jest pyszny do ziemniaków, ryżu ale nam najlepiej smakuje sam-bez dodatków............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzykryciem z 15 minut dodać pomidory i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, pod koniec gotowania zabrać pokrywkę i na większym ogniu odparować nadmiar wody pałki są pyszne z ryżem na obiad...............SMACZNEGO!!! czubrica mielona Royal Brand - spokrewniona z cząbrem przyprawa, charakterystyczna dla kuchni bułgarskiej, czubricy używa się głównie do zup, mięs, fasoli i serów, pod nazwą "trapezna" w Bułgarii
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: kasza jęczmienna średnia 1 szklanka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mięso gulaszowe z indyka 30 dag, cebula 1 sztuka, pieczarki 40 dag, kucharek 2 łyżeczki, pieprz
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: polędwiczki kurczaka 50 dag, śliwki bez pestek 10 sztuk, kasza gryczana 1 woreczek, rozdrobniona papryczka chilli suszona z pestkami 1 łyżka, vegeta 1łyżeczka, pieprz ziołowy
W Mojej Kuchni Lubięsmaku i gotować z 5 minut na średnim ogniu następnie włożyć kotleciki do sosu i dusić na mniejszym ogniu z 10 minut te kotleciki smakują na ciepło do makaronu, ryżu, ziemniaków ale też można na zimno do pieczywa.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięciśnienie samo spadło ok. 15 minut szybkowar teraz otworzyć, wyjąć mięso, warzywa, wywar przelac do mniejszego garnka i zrobić sos ze śmietaną słodką 18% i maką , podać z ziemniakami, ryżem lub z czym się lubi...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięWymieszać. Zalać bulionem. Dusić chwilę do przejścia smaków. Doprawić cayenne. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w wodzie. Dodać do sosu i chwilę dusić mieszając do zagęszczenia sosu. Podawać z ugotowanym ryżem. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówspożycia. Uwielbiam szybkie, rozgrzewające dania jednogarnkowe, ponieważ są łatwe w przygotowaniu, a zasada, która mówi, że najlepsze dania powstają z "resztek" jak najbardziej się sprawdza. :) Jemy z ryżem, chlebem, ziemniakami, makaronem lub... bez :) Smacznego
Kitchens Alphabet