Ostatnimi czasy mam coraz większą ochotę na zupy i sałatki ( a do tej pory jak wiecie na śniadanie , obiad i kolację mogłam jeść słodkości ;) ). Dziś ma
Ostra na Słodkokolejny przepis na kurczaka gotowy! Częstowałam Was już KURCZAKIEM NA PIWIE KURCZAKIEM CAPRESE Z MOZZARELLĄ I POMIDORAMI KURCZAKIEM ZAPIEKANYM Z RYŻEM KURCZAKIEM FASZEROWANYM MUSZTARDĄ I MOZZARELLĄ … i wieloma innym rodzajami tego lubianego i chyba najczęściej przyrządzanego przez nas mięsa. Dziś mam dla Was wersję bardziej orientalną. Na talerzu zagościł kurczak cytrynowy – soczysty , delikatnie orzeźwiający …z dodatkiem wspaniałego
Ostra na SłodkoCielęcina cały czas jest mięsem mało popularnym w naszych domach , m.in. ze względu na cenę. Ja również jadam ją bardzo rzadko , a jeśli już to staram
Ostra na Słodkomnie jak i T. Rewelacyjna! ( próbowałam wyciągnąć przepis od Pani kelnerki , ale niestety się nie udało. A szkoda , bo z przyjemnością przyrządzałabym taką w domu ). Kremowa , delikatnie słodka , z ryżem – pycha! Oprócz tego grzybowa , cebulowa i żurek z kiełbaską i jajkiem – fajne , wyraziste w smaku , domowe , ale pomidorowa zdecydowanie numerem 1. I tutaj znów nie mogliśmy sobie poradzić
Ostra na Słodkonajlepsza pomidorowa! Smak dzieciństwa … klasyka … Z przepisu Babci , robiona zawsze w poniedziałek na niedzielnym rosole. Sycąca , aromatyczna ,o wyrazistym smaku … podawana z ryżem , makaronem lub lanym ciastem. Takiej pomidorowej nikt się nie oprze! SKŁADNIKI: * rosół ( u mnie drobiowo-wołowy ) – 1,5 l * koncentrat pomidorowy – 200 g * śmietana 18% – 3/4 szkl * mąka pszenna
Ostra na Słodkoogniu dusimy ok. 40 – 45 minut , obracając co jakiś czas. Po ok. 35 min. wlewamy mleczko kokosowe i dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku. Podajemy np. z ryżem! Smacznego
Ostra na SłodkoJak pewnie wiecie ostatnio staram się ograniczyć słodkości i przerzucić na bardziej zdrowy tryb życia. Przyznaję : idzie mi całkiem nieźle! Ryże , kasze , warzywa , koktajle coraz częściej
Ostra na Słodkominut na złoty kolor. Pod koniec smażenia podlewamy pozostałą zalewą i posypujemy pokrojonym chili. Odrobinę solimy. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Podajemy np. z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego
Ostra na Słodkowiecie uwielbiam wszelkiego rodzaju racuchy i kotleciki . Z kaszy … z ryżu … z ciasta naleśnikowego czy też warzyw. Dziś mam dla Was przepis na nietypową, ale bardzo smaczną wersję! Połączenie zdrowego kuskusu i tak samo zdrowych buraczków z aromatycznym tymiankiem tworzy fantastyczne danie , w sam raz na letni obiad. Polecam! SKŁADNIKI : * ugotowane buraki – 2 szt * kuskus
Ostra na SłodkoDziś mam dla Was przepis na fantastycznego kurczaka po kreolsku. Wersja dla tych, którzy lubią na ostro ;) Delikatne , niesamowicie soczyste i aromatyczne mięso … podane z ryżem ugotowanym na sypko i ulubioną surówką są rewelacyjnym pomysłem na obiad! Szybko , smacznie .. lekko i dietetycznie! Przepis BEZ LAKTOZY - polecam! SKŁADNIKI: * filet z kurczaka – 2 szt * mąka pszenna – 2 łyżki * słodka
Ostra na SłodkoSmażony ryż z warzywami już jedliśmy , to dziś pora na coś dla wielbicieli owoców morza. Krewetki niezwykle delikatne , aromatyczne , z dużą ilością świeżego czosnku i koperku
Ostra na Słodkoprzypalenia. Po tym czasie miksujemy ( sos nie musi być kremowo gładki ). CAŁOŚĆ: Na rozgrzanej patelni przesmażamy kurczaka, zalewamy sosem i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Podajemy gorące! Z ryżem lub chlebkami naan. Smacznego
Ostra na Słodkoczasu do czasu. Doprawiamy do smaku łyżeczką cukru, odrobiną soli i pieprzu. Podajemy gorące! Uwaga! By danie było jeszcze bardziej sycące śmiało możemy podać z ugotowanym na sypko ryżem lub makaronem. Smacznego! . , , COŚ O WOKU ( informacja ze strony ) Właściwości stopu metalu zawartego w wokach granitowych Ballarini Granitium gwarantują doskonałą dystrybucję ciepła w naczyniu , podczas gdy wyjątkowa wytrzymałość kamienia pozwala
Ostra na Słodkowolnym ogniu dusimy ok. 20 – 25 minut. Dodajemy posiekaną bardzo drobno papryczkę chili i gotujemy ok. 5 minut. Podajemy natychmiast – gorące z ugotowanym na sypko ryżem. Smacznego
Ostra na SłodkoTofu jest twarożkiem sojowym. Jest bogatym źródłem białka, co ma szczególne znaczenie w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni chińskiej. Jest także źródłem roślinnych tłuszczów nienasyconych i wielu witamin [ . Jest niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Stanowi często spotykany składnik oryginalnych potraw orientalnych i kuchni europejskiej, dań mięsnych, wegetariańskich i wegańskich. Ja od kiedy stosuję dietę o zmniejszonej
Ostra na Słodko