pastę fasolową, wymieszać, dodać wołowinę, jeszcze raz wymieszać i smażyć kilka minut. Ogrzany półmisek wyłożyć liśćmi pak choi i ułożyć na nich mięso. Podawać od razu z makaronem lub ryżem. Smacznego
Stare Garyustawić na głębszej blaszce, do której spłynie tłuszcz), piec przez ok 45 min do 1 godziny. W połowie pieczenia kawałki kurczaka przewrócić na drugą stronę. Podawać natychmiast np z ryżem. Smacznego
Stare Garyjeżeli trzeba ponownie podlać nieco wodą lub bulionem. Przykryć i gotować do czasu, aż ciecierzyca będzie miękka. Przed podaniem posypać pietruszką i płatkami chili. Podawać z ryżem. Smacznego! Przepis dodaję do akcji Pudliszki - Pomidorowe inspiracje
Stare Garycynamon i ziele angielskie. Zagotować i przelać do wolnowaru. Przykryć, ustawić program na low i gotować 10 godzin. Po tym czasie mięso powinno być już bardzo miękkie. Podawać z ryżem. Smacznego! Uwagi: W orginalnym przepisie, wszystkie składniki po kolei dodajemy do garnka, obsmażając, a następnie dodajemy przyprawy, ocet i 4 szklanki gorącej wody. Gotujemy na niewielkim ogniu 3 godziny
Stare Garybędziemy zapiekać pulpety, przelać sos, dodać 1/2 szklanki bulionu, włożyć pulpety, naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C na ok 1 godzinę. Podawać np z ryżem i zieloną sałatą .Smacznego! Uwagi: Przepis oryginalny przewidziany był do zrobienia w wolnowarze. Tym razem postanowiłam zrobić metodą tradycyjną
Stare Garymisy wolnowara. Mąkę wymieszać z winem, aby nie było grudek, dolać do kurczaka. Wolnowar przykryć pokrywką, nastawić na program low i pozostawić na 10 godzin. Podawać np z ryżem lub kaszą. Smacznego
Stare Garybardzo małym ogniu. Po tym czasie mięso powinno być bardzo miękkie. Usunąć marchewki i listki laurowe, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso podawać z kaszą , ryżem lub drobnym makaronem, posypane pokruszoną fetą , pietruszką lub oregano. Smacznego
Stare Garyrozgnieciony czosnek. Ułożyć obsmażonego kurczaka Wlać ocet balsamiczny i bulion. Przykryć i gotować na ustawieniu high przez 4 - 5 godzin. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z kaszą lub ryżem. Smacznego
Stare Garydziś będzie na obiad :) Żałuję tylko, że wcześniej kurek nie próbowałam, bo są naprawdę bardzo smaczne! Polecam, bo sos jest przepyszny, a pęczak- jeśli nie lubicie- śmiało można zastąpić ryżem albo makaronem. * kurki- 250g * dynia- 300g * pęczak- 200g (2 woreczki) * cebula- 1 duża * kremówka- 250ml * masło klarowane- 2 łyżki (lub masło/oliwa) * oliwa- kilka kropel * natka pietruszki- kilka gałązek
Kraina Miodem Płynącaserwuję z grzankami serowymi- Wy nie musicie, ale ja akurat turecką zupę lubię właśnie z grzankami :) Jeżeli macie problem z kupnem kaszy bulgur, to można użyć kaszy jęczmiennej lub ryżu. Tak sobie myślę, że po jej spróbowaniu na pewno nieraz ta zupa zagościłaby na Waszym stole :) Polecam!!! Zupa: * kasza bulgur- 1 szklanka * soczewica czerwona- 1 szklanka * koncentrat pomidorowy- 3 łyżki
Kraina Miodem Płynącatego dodająca pikanterii papryczka chili, pomidory i czosnek. Ajwar zastosowań ma wiele, bo i świetnie sprawdzi się jako pasta na kromce chleba, jak i w formie sosu do ryżu czy makaronu, albo też- dla podniesienia smaku- do mięsa pieczonego lub grillowanego, jako dip do przegryzek czy dressing do sałatki. Jakkolwiek by go nie podać, to i tak potrawa z ajwarem
Kraina Miodem Płynącawzięłam' z książki 'Koktajle 1001 Przepisów' :) Koktajl o pięknym, pudrowym kolorze, gęsty, syty i kremowy- dzięki dodatkowi mleczka kokosowego. Śmiało można zaserwować na śniadanie (wtedy bez dodatku lodu, z ryżem bądź makaronem), albo jako wersja chłodząca w upalne dni- z kostkami lodu. 1 porcja: * banan- 1 szt. * truskawki- 120 g * mleczko kokosowe- 50 ml * kostki lodu- 2 szt. Pokrojonego banana
Kraina Miodem PłynącaNajfajniejsze w tym daniu jest to, że można stworzyć własną kompozycję smaków i kolorów, np. dziś z warzyw czerwonych, innym razem z zielonych, kaszę gryczaną zastąpić np. pęczakiem czy ryżem, jak najbardziej pasuje tu również mięso czy dodatek sera- ja tak eksperymentowałam i wiecie co, każda wersja smakowała inaczej, ale bez wyjątku- przepysznie i wybornie! :) Gorąco zachęcam, do przyrządzenia
Kraina Miodem Płynącapuszki z sokiem z ananasa dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać, wlać na patelnię. Mieszać, aż całość zgęstnieje. Gdyby wyszło za gęste dolać wody lub bulionu. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem
Kto ugości moich gości?naczynia, następnie dodajemy krewetki i gotujemy jeszcze ok 10 - 15 minut. W tym czasie krewetki zmiękną, przyjmą smaki składników dania, a sos zgęstnieje i odparuje. Danie podajemy z ryżem lub świeżą, chrupiąca bagietką posypane kolendrą lub jeśli akurat nie macie jej w swojej kuchni, natką pietruszki. Smacznego
Taste Of My Day