Wlewamy wodę, dodajemy listki laurowe i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut mieszając od czasu do czasu. Pod koniec dolewamy śmietankę , zagotowujemy. Podajemy gorące np. z ugotowanym na sypko ryżem basmati. Smacznego
Ostra na SłodkoMieszamy. Można dodać łyżkę ketchupu. Mięso przekładamy do wydrążonych cukinii, przykrywamy mozarellą, posypujemy delikatnie ziołami prowansalskimi i wkładamy do piekarnika 180'C na ok. 15min. Gotowe! Można podawać z ryżem, ja akurat usmażyłam ćwiartki ziemniaków na głębokim tłuszczu :) Naczelny dodał trochę majonezu i jadł, aż mu się uszy trzęsły! Smacznego
Kitchens Alphabettypowo węgierską kuchnię, ale nic z tych rzeczy. Pierwszego dnia jedliśmy brokułową zupę-krem z grzankami , a na drugie danie były faszerowane kieszonki schabowe z frytkami (i ryżem), a na koniec deser: rumowy krem z kasztanów z bitą śmietaną . Zupa była fajna, bardzo kremowa i smakowita. Za to drugie danie chociaż sycące, to było dość słone. Deser zbyt alkoholowy
Pasja Smakuidealny pomysł na szybki i smaczny obiad. Przygotujecie go w przeciągu godziny. Do jego zrobienia potrzebujecie gotowej mieszanki chińskich warzyw, kurczaka i ryżu. Danie wychodzi pyszne i zdrowe. Polecam, jestem pewna, że wam posmakuje. Post Kurczak po chińsku pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujesuchej patelni. Paprykę, pomidory, czosnek pokroić na drobno, dodać do jarmużu. Wszystko razem dusić pod przykryciem ok. 30 min.Posypać serem. Dołożyć fileciki, wymieszać. Podawać z kaszami lub z ryżem. Smacznego
pieprzny smaczekDodać jabłka, paprykę i pieczarki, smażyć 2 minuty, wszystko wymieszać, wlać sos i gotować ,stale mieszając, od chwili zawrzenia, na zmniejszonym ogniu jeszcze 1 minutę. Podawać z ryżem. Ja podałem z roladkami z kapustą
Kulinarny karnet Christopherasour sauce) używany jest głównie w kuchniach orientalnych, jednak i w Polsce znalazł swoich zwolenników. Charakterystyczny smak idealnie komponuję się z daniami mięsnymi i rybnymi. Podajemy go głównie z ryżem, makaronem chińskim lub tradycyjnym makaronem. Sos Słodko-Kwaśny - Składniki: pomidory z puszki duża cebula połowa papryki (używam konserwowej) 150 g kukurydzy z puszki 100 g krojonych
Słodka Stronaminut z każdej ze stron, aż ciasto stanie się chrupiące i złociste. Przekładamy na ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Polewamy ciepłym sosem słodko kwaśnym. Podajemy z ryżem lub ziemniakami w dowolnej postaci oraz dowolnymi surówkami. * zaleca się smażenie ryby w dość głębokim tłuszczu Moje posty
Słodka StronaPoniższy przepis jest przepisem bazowym - przedstawia wersje pikantną, jednak nie bardzo ostrą. Jeżeli więc jesteśmy amatorami bardzo ostrych sosów ilość chili należy zwiększyć. Sos Meksykański podajemy z makaronem, ryżem wraz z charakterystycznymi dla kuchni meksykańskiej dodatkami lub jako dip do tortilli lub w postaci dressingu (można wtedy powstały sos zmiksować, aby nabrał gładkiej konsystencji). Sos Meksykański - Składniki: czerwona słodka
Słodka Stronawedług mnie są smaczniejsze z mlekiem. Taka porcja starcza dla 2 osób. Kluseczki można również podawać z jakimś sosem do mięsa i jest to ciekawa alternatywa zamiast kaszy, ryżu czy ziemniaków
upichcicniż dodać za dużo, bo wtedy kopytka wyjdą za twarde. Kopytka można podawać z masłem, cukrem bądź cynamonem albo podać jako dodatek do dania głównego zamiast ziemniaków, kasz czy ryżu
upichcicCałość dusimy jeszcze 10-15 minut i przyprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Po tym czasie danie jest już gotowe do spożycia! Można podawać jak ja z ziemniakami lub ryżem czy nawet makaronem. Przepyszne
upichcicszczypioru z czosnkiem. Wszystko razem dusić przez kilka minut. Sos przełożyć do pulpetów, wymieszać delikatnie i gotować na delikatnym ogniu przez 10-15 minut. Pulpeciki podajemy z ryżem lub ziemniakami z wody lub...bez niczego ;) Jest to idealne danie dla osób chcących ograniczyć kaloryczność posiłków. Jedynym tłuszczem, jaki dodajemy do potrawy jest odrobina oliwy. Sosu
Codzienna kuchnia niecodziennastopni. Zapiekamy przez około 60-70 minut. Tak przyrządzone mięsko jest bardzo aromatyczne i przede wszystkim kruche. Dzisiaj podałam je z makaronem razowym lecz smakuje również z ryżem czy ziemniakami. Smacznego! p.s. jeśli nie macie pod ręką sambal oelek to przyprawcie mięso ostrą sproszkowaną papryką :) też będzie pyszne :) Przepis pierwotnie zamieściłam w serwisie Trendy Kosmetyczne , który
Codzienna kuchnia niecodzienna