łyżkę lub wedle uznania), a jeśli za gęsty to delikatnie podlewamy wodą. 7. Go tow y sos podajemy z tym na co mamy ocho tę - ziemniakami, kaszami, ryżem, kopytkami, śląskimi kluskami itp. itd. :) A do tego np. ogórek kiszony :) Smacznego!!! Źródło: Domowe gotowanie
Kuchnia domowa AniLubię od czasu do czasu zjeść sobie kaszę jaglaną na śniadanie :) Składniki: pół szklanki suchej kaszy jaglanej 1 szklanka wody 1 łyżka ziaren słonecznika 1 łyżeczka
Kuchnia domowa AniPyszne kotlety drobiowe, na które przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis, Dania z kurczaka (nr 3/2012). Polecam jako drugie danie z ziemniakami, ryżem, kaszami i surówkami. Składniki: 25 dag piersi z kurczaka 2 szklanki płatków owianych 1,5 szklanki mleka 3 jajka 1 czerwona papryka kawałek pora 20 dag sera żółtego 1 cebula 1 mały pomidor bazylia, oregano sól, pieprz
Kuchnia domowa AniPyszne warzywne danie, można podać jako jarzynkę do ziemniaków, ryżu lub kaszy, świetnie smakuje też z makaronem i daniami z grilla. Przepis znalazłam w Przyślij przepis (nr 69 - 8/2013). Składniki: 1 cukinia (u mnie 300g) pół czerwonej papryki pół żółtej papryki 1 cebula 2 pomidory 3 ząbki czosnku olej 2 łyżeczki ziół prowansalskich (w oryginale oregano) sól, pieprz Sposób przygotowania
Kuchnia domowa AniSałatka jest pyszna i szybka w przygotowaniu. Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
Kuchnia domowa AniKasza gryczana jest moją ulubioną ze wszystkich kasz! Chętnie jadam z nią zupę ( KLIK ) - robię ją przynajmniej raz w miesiącu, a także często zastępuję nią ziemniaki
Kuchnia domowa Anilodówce najlepiej dobę przed przygotowaniem. 3. Karkówkę piec na dobrze rozgrzanym grillu, aż mięso zrumieni się i skruszeje (u nas ok 15-20 minut). 4. Podawać z sałatkami, surówkami, ryżem - co kto lubi :) Smacznego
Kuchnia domowa AniSałatę kroimy w paski, pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Mieszamy razem. 2. Dodajemy łyżkę oleju, siekaną pietruszkę i przyprawę do sałatek. Mieszamy. 3. Podałam z karkówką i ryżem. Smacznego
Kuchnia domowa Anicytryny i winem i polać owoce. Posypać listkami melisy. Zamarynowane mięso grillować przez 10 minut, przewracając na drugą stronę. Podawać z salsa owocową. Danie dobrze komponuje się z ryżem
Kulinarny karnet Christopheraparowaru. Na 3 poziomie w pojemnikach spożywczych, albo również na tacce z folii kładziemy pieczarki i papryki. 2 poziom pozostawiamy pusty. Włączamy parowar na 20 minut. W pojemniku do ryżu, układamy makaron tagliolini. Zalewamy go wrzątkiem na 4 minuty przed końcem parowania pozostałych składników i pojemnik wkładamy na 2 poziom parowaru. Jak urządzenie da znać, że zakończyło prace, makaron odcedzamy
Parowar Facetaktóry wytopił się podczas pieczenia. Miksować . Jeśli sos jest zbyt gęsty dodać jeszcze odrobinę marynaty i ocet balsamiczny. Doprawić do smaku. Kaczkę przybrać świeżą kolendrą, podawać z ryżem lub chińskim makaronem, sos podać w osobnej miseczce. Śliwki i powstały sos po pieczeniu kaczki przekładamy do miski blendera, miksujemy. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodajemy jeszcze odrobinę marynaty
Stare GaryGołąbki chyba nieco rzadziej robione niż te z ryżem, a są może nawet smaczniejsze składniki ( wyszło 16 gołąbków) Duża główka białej kapusty 200 g kaszy gryczanej prażonej , ugotowanej na wpół miękko * 500 g mięsa wieprzowego , zmielonego grzyby suszone, od 1/2- do 1 szklanki duża cebula sól, pieprz * proporcje kaszy i mięsa można zmieniać dowolnie przygotowanie Grzyby zalać
Stare Garybędą miękkie. Przyprawić solą i pieprzem,posypać natką , podawać z białym pieczywem. Daję więcej kminku i czosnku niż w przepisie. Pod koniec gotowania można dodać drobny makaron w kształcie ryżu
Stare Garygodziny, co jakiś czas odwracając, lub do momentu kiedy mięso będzie bardzo miękkie i ładnie przypieczone. W czasie pieczenia odlewać wytopiony tłuszcz. Podawać kaczkę z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego
Stare Garymisy wolnowaru, gotować 6 - 8 godzin na ustawieniu low. Dodać fasolkę i groszek i gotować jeszcze 15 minut na ustawieniu high, aż warzywa będą miękkie. Podawać z ryżem, posypane świeżą kolendrą. Smacznego
Stare Gary