ryż z warzywami - 6618 przepisów (strona:20/442)

Paella de verduras (wegetariańska) 241

szczególnie ważne, gdy dodajesz wodę, ponieważ musi ona nabrać smaku od warzyw, dzięki temu ryż będzie smaczny, jeżeli dodasz bulion możesz smażyć warzywa krócej ). Spróbuj i dopraw sofrito (czyli warzywa) solą i pieprzem. Podpraż ryż na suchej patelni przez 20 sekund, po czym rozprowadź go równomiernie na powierzchni sofrito . Ogólnie proporcja ryżu do wody powinna wynosić

Chilli Czosnek i Oliwa
Granola owsiana w mini kuleczkach :) 165

soku jabłkowego, mus jabłkowy, mus truskawkowy * pektyna, koncentrat soku z wiśni, naturalny aromat * jabłka * syrop z agawy * cukier kokosowy * olej słonecznikowy * olej kokosowy * pełnoziarniste chrupki z ryżu brązowego * inulina * mąka z tapioki * warzywa w proszku (szpinak, brokuły, marchewka, pomidory, buraki, grzyby shitake) * aromat truskawkowy  Po otwarciu opakowania czuć wyraźną, intensywną woń słodkiej truskawki. W środku znajduje się 8 małych(...)popołudniową przerwę :) JABŁKO I CYNAMON  płatki owsiane (38%) * jabłka (9,5%) * rodzynki * syrop z agawy * cukier kokosowy * olej słonecznikowy * olej kokosowy * pełnoziarniste chrupki z ryżu brązowego * inulina * mąka z tapioki * warzywa w proszku - szpinak, brokuły, marchewka, pomidory, buraki (0,4%) * grzyby shitake  Jak one pachną!!! Przecudownie cynamonowo :) Naturalnie i intensywnie. W smaku cynamon jest również mocno wyczuwalny. Kuleczki

Zdrowie na języku :P
Ryż smażony po kantońsku 212

wygląda, a czas przygotowania można zamknąć w 30 minutach. Warzywa i mięso można dobierać dowolnie, może to być również danie wegetariańskie. Ja użyłam orientalnej mieszanki warzyw na patelnię i fileta z piersi kurczaka. Przepis pochodzi z bloga: Poezja-smaku .  Składniki potrzebne do przygotowania ryżu smażonego po kantońsku: Podstawa dania: 200g ryżu, 1 łyżeczka kurkumy(...)najtwardszych (marchewka, kalafior) chwilę smażę i dodaje bardziej miękkie (cukinia). Ja użyłam gotowej mieszanki orientalnej, którą dokładałam partiami, aby warzywa się smażyły a nie gotowały. Do warzyw dodajemy pokrojony omlet i ugotowany i odcedzony ryż, mieszamy i smażymy przez chwilę. Przygotowujemy sos łącząc ze sobą 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki oleju

Gotuj Się Kto Może
Tajskie curry z dynią i szpinakiem 204

Zawsze myślałem, że przygotowując curry musi być ono z mięsem i to był właśnie błąd. Tym razem zainspirowani przepisem znalezionym w internecie przygotowaliśmy tajskie curry z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bibimbap 192

sojowego wymieszać z 2 łyżeczkami pasty chili (uwaga, ostra!), 2 łyżeczkami oleju sezamowego, 1 łyżką wody, 1 łyżką octu jabłkowego, dokładnie wymieszać. Przelać do miseczki i podać do ryżu z warzywami miseczki napełnić ryżem. Wszystkie przygotowane komponenty dania ułożyć w miseczce nie mieszając składników. Oprószyć resztą nasion sezamu i podawać skropione przygotowanym dressingiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurkuma - przyprawa życia 161

jednak kupować odzielnie, gdyż w mieszance curry jest jej mało - około 20%. Przyprawę powinno dodawać się na początku gotowania. W kuchni indyjskiej najczęściej używana jest do potraw z ryżu i warzyw, szczegolnie fasoli oraz do domowych wypieków.   Dodana w niewielkiej ilości ma łagodny smak i zapach. Wystarczy 1/8 łyżeczki kurkumy na 4 porcje jajecznicy, omletu, warzyw, zupy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szynka z Ryżem 209

Węglowodany 347,1 g Białko 135,3 g Tłuszcze 29,3 g Skład: 500 g mięsa mielonego z szynki 400 g ryżu długoziarnistego Opakowanie warzyw czosnek granulowany przyprawa do kebaba Przygotowanie: Gotujemy ryż według wskazówek

Sylwetka Od Kuchni
Papryka faszerowana 421

mrożonych warzyw (ja użyłem mieszanki chińskiej) 1 woreczek ryżu koncentrat pomidorowy olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, cukier, curry, sos sojowy 4 papryki Warzywa smażymy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy koncentrat i przyprawy. Dodajemy ugotowany ryż i odrobinę wody. Z papryki odcinamy górną część razem z łodygą, wybieramy ze środka pestki, wypełniamy farszem i przykrywamy odciętą „czapeczką”. Paprykę układamy

Gotuj z Misiem
Jesienna zupa z brukselki 149

litrami wody, dodałem wędzonkę i karkówkę. Ugotowałem wywar z włoszczyzny i mięsa. Do prawie miękkich warzyw dodałem brukselkę, posoliłem, gotowałem do miękkości. Zabieliłem śmietaną. Osobno ugotowałem ryż, który dodałem do ugotowanych warzyw. Posypałem pokrojonym koperkiem

R'n'G Kitchen
Risotto ze szparagami i papryką 148

ogniu od czasu do czasu mieszając przez około 10 minut *** *** Po tym czasie dodajemy główki szparagów oraz paprykę, mieszamy i gotujemy jeszcze przez około 5 minut – aż ryż i warzywa zmiękną *** *** Na końcu potrawę możemy w razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Kurczak w sosie paprykowo- pomidorowym 220

Kurczak w sosie paprykowo- pomidorowym to wbrew pozorom bardzo szybkie i proste danie do przygotowania. Danie to możemy podać z dowolnymi dodatkami, wyśmienicie będzie smakował podany

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
pyszna sałatka ryżowa z warzywami,kurczakiem... 134

rosołową, pieprz ziołowy, paprykę ostrą. podsmażać wszystko na większym ogniu z 5 minut mieszając. Następnie pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 15 minut, wody nie dolewamy, warzywa swoje soki puszczą. Ryż(...)paraboliczny z dzikim ryżem ugotować w osolonej wodzie wg wskazówki na opakowaniu, odcedzić na sitku, wystudzić. Usmażone mięso drobno pokroić, wsypać do warzyw i wystudzić. Przed podaniem porcję ryżu wymieszać z warzywami z kurczakiem - sałatka warzywno - drobiowo - ryżowa jest bardzo lekka, smaczna, aromatyczna, idealnie sie nadaje do zabrania do pracy.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kaczka po chińsku 289

pozostałą po mięsie marynatę, dodałem zawartość jednej puszki pomidorów i całość przyprawiłem solą i pieprzem syczuańskim. Ryż ugotowałem według przepisu na opakowaniu. Na talerze wyłożyłem porcję ryżu, na których ułożyłem warzywa i polałem sosem. Kaczkę po wyjęciu z piekarnika pokroiłem w cienkie plastry i ułożyłem na wierzchu dania. Udekorowałem kilkoma listkami bazylii tajskiej

Wyprawy kulinarne