ryby - 22088 przepisów (strona:542/1473)

Tatar z łososia 34

Tatar z łososia surowego, to jedna z najpyszniejszych przystawek z użyciem surowej ryby. To przepis, który spodoba się miłośnikom kuchni japońskiej. Jest przepyszna

AniaGotuje.pl
Jak długo żyją fretki? 21

wpływających na długość życia fretki. Fretki są mięsożerne i wymagają odpowiedniej ilości białka w swojej diecie. Powinny otrzymywać wysokiej jakości karmę dla fretki, która zawiera odpowiednią ilość mięsa lub ryb. Ważne jest również, aby unikać nadmiernego podawania słodyczy i tłustych pokarmów, które mogą prowadzić do otyłości i innych problemów zdrowotnych. Aktywność fizyczna Fretki są bardzo energicznymi zwierzętami i potrzebują

Żyję by jeść
Zupa dyniowa i inne przepisy na jesienne potrawy z dyni 32

posyp nim talerze przed podaniem. Dynia nie tylko nadaje się na zupę, ale też na dania główne. Można ją piec, dusić, smażyć lub gotować. Można ją łączyć z mięsem, rybami, serami, warzywami czy kaszami. Oto trzy propozycje na dania główne z dynią: Pieczeń dyniowa z mięsem lub bez Składniki: 1 kg dyni (obranej ze skórki i pokrojonej w plastry

Ugotowane pozamiatane
Szybka surówka z czerwonej kapusty 29

Szybka surówka z czerwonej kapusty to świetny pomysł na dodatek do obiadu. Moim zdaniem pasuje ona do każdego dania. Zarówno do dań mięsnych, jak i równego rodzaju ryb. Do przygotowania surówki nie potrzeba wielu składników, bo jest to kapusta oraz cebula, oraz dodatki, które z pewnością większość z Was posiada w swojej kuchni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis

Przepiski.pl
Kurczak curry z warzywami. Danie jednogarnkowe w 25 minut 27

Warzywa : szpinak, dynia lub słodkie ziemniaki (wprowadzają słodki element i kremową teksturę), ciecierzyca, brokuły, marchew lub kalafior dla dodatkowych wartości odżywczych i chrupkości). Tofu : dla wegańskiej wersji. Krewetki lub ryby : dla odmiany od drobiu. Liście kafiru : dodają wyjątkowego, cytrusowego aromatu. Kumin, liście curry : dla ciepłego aromatu i autentycznego południowoindyjskiego smaku. Rodzynki lub suszone morele : dla słodkości i tekstury. Prażone

Moja Książka Kucharska
Bigos odchudzony 21

składały się wyłącznie z mięsa. Brało się na nie  pieczone wcześniej krojone w kawałki mięso wołowe lub skopowe ( z kastrowanych i tuczonych baranów ), cielęcinę, tłusty drób, a nawet ryby i raki  i dusiło się z różnymi przyprawami"  Takie informacje na temat tego cudownego dania możecie przeczytać w książce "Tradycje polskiego stołu". Dziś trudno sobie wyobrazić bigos

Kulinarne przemyslenia
Śledzie po kaszubsku 95

Te śledzie są przepyszne, zawsze mamy je na wigilijnym stole. Polecam. Wykonanie – śledzie umyć, zalać czystą wodą i tak zostawić na 12 godzin. Po tym

Kuchnia Pokoleń
Szafy chłodnicze gastronomiczne i ich zalety – co powinni wiedzieć szefowie kuchni? 34

głównych zalet szaf chłodniczych jest to, że utrzymują one odpowiednią temperaturę, co pozwala zachować świeżość i jakość produktów spożywczych. Dzięki precyzyjnemu sterowaniu temperaturą i wilgotnością, restauracje mogą przechowywać mięso, ryby, owoce, warzywa i inne produkty w optymalnych warunkach. Ponadto pozwalają na optymalne wykorzystanie przestrzeni w kuchni. Dzięki różnym rozmiarom i konfiguracjom dostosowanym do potrzeb restauracji, można zaoszczędzić cenne miejsce

Via Gusto
Pasta z tuńczyka 32

Na śniadanie do chleba wypadałoby użyć jakiegoś smarowidła. Nie zawsze musi to być masło, czasami majonez, czasami twarożek, czasami pasta. Pasty można robić ze wszystkiego a

Moje Małe Czarowanie
Surówka z czerwonej kapusty 64

Szybka surówka obiadowa z czerwonej kapusty, marchewki, cebuli z dodatkiem majonezu. Sprawdzi się podana do mięsa jak i do ryby.     Składniki: pół główki czerwonej kapusty, duża marchewka, pół cebuli, sól, pieprz, duża łyżka majonezu   Przygotowanie: Z kapusty wycinamy twardą część. Szatkujemy. Marchew obieramy, ścieramy na grubych oczkach, Cebulę drobno kroimy. Warzywa mieszamy razem, dodajemy majonez, mieszamy

Lena Gotuje
Ramen. Zawikłana historia japońskiego dania 26

swoich tajnych receptur jak skarbu narodowego. Wiele miejsc gotuje bulion przez wiele godzin, aby uzyskać bogaty smak, wykorzystując składniki takie jak kości wieprzowe, kurczak, wodorosty kombu i suszone katsuobushi (ryby bonito). 4. “Ramen Wars” W latach 50. i 60. XX wieku w Japonii miała miejsce tzw. “Ramen Wars” – konkurencja między różnymi restauracjami ramen, która

ProstePesto.pl
Zapiekanka rybna z parmezanem 28

Przepyszna zapiekanka na moim stole zagościła. Zrobiłam ją według pomysłu Jamiego Olivera z książki "7 sposobów". Zapiekanka jest idealnym rozwiązaniem na październikowy obiad, jest

Moje Małe Czarowanie
Spaghetti alla puttanesca 28

granulowanego. Smaż go na małym ogniu i uważaj, żeby go nie przypalić. Nie rezygnuj z filecików anchois, bo to one nadają sosowi charakterystyczną słoność i pikantność. Jeśli nie lubisz ryb, możesz je rozdrobnić widelcem i wymieszać z sosem, a nie będziesz ich czuć. Używaj czarnych oliwek bez pestek, najlepiej z regionu Kalamata lub Gaeta. Możesz je pokroić na połówki

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania