Wegańska pasta z zielonego groszku
Wegańska pasta z zielonego groszku
Pasty do pieczywa możemy zrobić z wielu produktów - z awokado, jajek, mięsa, ryb, ciecierzycy, soczewicy, fasoli... Co kto lubi i co akurat ma w lodówce. A że ja akurat miałam groszek, to tym razem przygotowałam pastę z groszku 😉 Groszek to bardzo wartościowe warzywo. 100g dostarczy nam 80kcal, 5g białka i sporo błonnika pokarmowego. Ponadto znajdziemy w nim witaminy C, K oraz z grupy B, a także składniki mineralne, taki jak cynk, magnez, selen, sód, potas, wapń czy żelazo. Dzięki temu groszek może zmniejs... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka
Autor
Nesta
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryby, ryba
Inne przepisy z Z notatnika dietetyka
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję