ryby - 22566 przepisów (strona:382/1505)

Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką 174

Truskawkowe ciasto ucierane z kruszonką i cukrem pudrem Maj to truskawkowy miesiąc. W tym czasie jemy truskawki na wszystkie sposoby. Oto prosty przepis na pyszne ciasto

Korniszonki
Łosoś pieczony w maśle orzechowym z ryżem limonkowym 133

masła, wody, sosu sojowego, rozdrobnionego czosnku, miodu i imbiru robimy sos. Obtaczamy nim łososia (reszta sosu przyda się w trakcie konsumpcji, wierzcie mi :)). Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oleju, rybę wkładamy do naczynia (skórą do dołu), przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 20 minut. Po tym czasie ściągamy folię i rumienimy lekko łososia. W międzyczasie gotujemy ryż do miękkości, odcedzamy. Na patelni(...)cebulę, rumienimy. Dodajemy do tego ryż, startą na najmniejszych oczkach skórkę z limonki i sok z limonki. Doprawiamy solą i mieszamy. Ryż wykładamy na talerze, kładziemy na nim kawałki ryby. Całość posypujemy pokrojonym w mniejsze kawałki szczypiorkiem, pokrojoną w plasterki chili i sezamem

Kardamonovy
TARTA ZE SZPARAGAMI I KOZIM SEREM (NA CIEŚCIE FRANCUSKIM) 152

temperatury i czasu oraz wybór programów automatycznych. Dodatkowo znajdziemy tu zaprogramowane dla różnych rodzajów potraw ustawienia, co bardzo ułatwia korzystanie z piekarnika.  Bardzo fajną opcją jest t ryb szybkiego nagrzewania piekarnika, co pozwala o 40% skrócić czas przygotowania piekarnika do pracy w wymaganej temperaturze. Piekarnik nagrzewa się równomiernie, co sprawia, ze również potrawa jest równomiernie(...)Electrolux wymieniałbym: bardzo łatwy i intuicyjny w  obsłudze szybko się nagrzewa potrawy są równomiernie upieczone termosonda sprawdza się doskonale przy pieczeniu mięs i ryb bardzo łatwy w czyszczeniu ma elegancki design Natomiast jeśli chodzi o minusy to póki co znalazłam jeden: ciężko otwierają się drzwiczki piekarnika - być

Słodko-Słony Świat Ilony
PRZEPIS: SOS KORNISZONOWY - do gotowanych ryb i mięs 155

Domowy sos korniszonowy. Wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie sosu korniszonowego krok po kroku.      Sos korniszonowy to pyszny dodatek do drugiego dania. Nadaje charakteru gotowanemu mięsu oraz rybom, uzupełniając ich naturalny, łagodny smak. Wypróbujcie kotleciki ziemniaczane albo jajeczne z sosem korniszonowym. Absolutna rewelacja!      Sos korniszonowy przygotujecie naprawdę szybko. Wystarczy kilka składników i wszyscy będą(...)korniszonowy doprawić solą i ewentualnie cukrem. Jeżeli sos wyjdzie z gęsty można dolać smaku (zalewy) z ogórków albo wody. Rozprowadzić śmietaną. Sos korniszonowy podajemy gorący do gotowanego mięsa, ryb, kotlecików ziemniaczanym oraz jajecznych. Przed wydaniem posypujemy posiekaną zieleniną. Smacznego :) Sos korniszonowy

Moja Książka Kucharska
SOS CHRZANOWY - tradycyjny przepis, który warto zapamiętać 115

pulpety w sosie chrzanowym uwielbiają chyba wszyscy. Zobacz prosty przepis na domowy sos chrzanowy. Sos chrzanowy - przepis na najlepszy dodatek do schabu, karkówki, pulpetów, klopsów, pieczonych lub gotowanych ryb oraz jajek. Sos chrzanowy - pyszny sos do ryby lub schabu.   Sos chrzanowy - jak go przygotować? Do przygotowania sosu chrzanowego będą Wam potrzebne: 1/2 łyżki masła 1/2 łyżki mąki

Moja Książka Kucharska
Torcik bez pieczenia z masą z kaszy mannej 186

Torcik bez pieczenia z masą grysikową Torcik bez pieczenia to idealny deser dla każdego, kto niezbyt mocno czuje się w pieczeniu tradycyjnych biszkoptów. Takie ciasto świetnie

Korniszonki
Sosy do pieczonych warzyw, mięs i grilla 141

Sezon grillowy już za rogiem. Zazwyczaj w majówkę wyciągamy grille i rozpoczynamy sezon przysmaków z ruszta. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, ryby, warzywa i owoce... Sam ketchup i musztarda może nie wystarczyć;)  Do takich dań również warto przygotować odpowiednie sosy. Poniżej podaję kilka przepisów na sosy, pasujące do pieczonych warzyw, mięs czy ryb. Można nimi również doprawiać sałatki, dzięki

Obiad gotowy
Wielkanocny pasztet z kurcząt z cząbrem, estragonem i tymiankiem 192

Pasztet z ziołami oraz z żurawiną Tradycyjnie w pasztecie powinno znaleźć pięć rodzajów mięsa, jednak według tego przepisu zrobicie pyszny, lekki i pachnący ziołami pasztet z

Korniszonki
Halibut pod kolorową pierzynką 115

oliwek około 15 ml 1. Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wyjmujemy ości jeśli są i dzielimy na porcje. 2. Do miseczki dajemy oliwę, kukurydzę odsączoną z zalewy, posiekaną natkę pietruszki, przepuszczony przez praskę czosnek i posiekaną papryczkę chilli. Dodajemy też starty na drobnej tarce ser. Wszystko mieszamy, dodajemy troszkę soli i pieprzu.  3. Ryby układamy w naczyniu żaroodpornym

kruche babeczki
Mintaj z warzywami duszony 148

mnie Hortex) -1 łyżeczka masła  -3 pomidory pelati z puszki -1 łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki -szczypta cukru -sól, pieprz do smaku  -olej do smażenia -mąka do obtoczenia ryby -koperek lub natka pietruszki W rondlu rozgrzać niewielką ilość oleju i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać włoszczyznę, podlać niewielką ilością wody tak, aby tylko warzywa nie przywarły(...)krótko z dwóch stron, wcześniej posolone, popieprzone oraz obtoczone w mące, filety mintaja. Przekładamy do rondla z duszonymi warzywami i chwilę razem dusimy ok. 5 minut. Ja podałam duszoną rybę z warzywami z kaszą kuskus, ale również mogą to być ziemniaki z wody czy frytki.  Do tego ogórek kiszony lub konserwowy. Smacznego

Kulinarne przemyslenia
Pulpeciki z łososia i ziemniaków (Polpettine di salmone e patate) 168

Czasami piszą do mnie mamy z pytaniem, jak poradzić sobie z dzieckiem niejedzącym ryb, jak zachęcić je i przekonać do zjedzenia(...)filetu z łososia lub dorsza. Z doświadczenia mamy 7-letniej dziewczynki, która niejednokrotnie kaprysiła przy stole,  wiem, że to, czy dziecko wybierze rybę, będzie zależało od smaku dania i sposobu jego podania. Wiele razy dzieci widząc filet rybny nie chcą go spróbować i kapryszą. A gdyby tak zamiast filetu

La grande e la piccola cuoca
Wykwintny tort z orzechów laskowych z kremem śmietankowym 149

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Korniszonki
Makaronowy torcik z pstrągiem i pieczarkami 121

ząbek czosnku sól, pieprz, papryczka chili olej rzepakowy dekoracja: 7 pomidorków koktajlowych 6 oliwek czarnych 1 cebula czerwona 1 łyżka groszku mrożonego natka pietruszki pieprz czerwony ziarna Filet ryby odcinam od skóry i kroję na kawałki. Posypuję solą i pieprzem. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam. Groszek przekładam na patelnię, wlewam 1/4 szklanki wody i lekko go duszę(...)wbijam jajka, dodaję śmietanę, jogurt, ser,czosnek rozduszony, sól, pieprz, chili i mieszam. Formę o średnicy 25 cm smaruję olejem. Wykładam połowę makaronu, wylewam połowę masy jajecznej, układam kawałki ryby i mieszam widelcem. Dodaję połowę groszku, pieczarki całe, wykładam resztę makaronu wylewam masę jajeczną, dodaję resztę groszku./ łyżkę groszku zostawiam do dekoracji/. Delikatnie mieszam widelcem z wierzchu. Na górze

wesoła kuchnia
Lasagne z łososiem, szpinakiem i serem 94

dodać szpinak. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, gałkę, sól i pieprz. Szpinak dusimy przez 15 minut. Teraz przygotujemy farsz łososiowy: Można użyć dzwonków lub kostki z łososia, fileta. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Rybę zawijamy w lekko natłuszczoną folię i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30-40 minut. Po upieczeniu rybę rozdrabniamy. Na sam koniec

Smaczne Potrawy

Proponowane wyszukiwania