ryby - 22088 przepisów (strona:1157/1473)

Zielone tajskie curry z kaczki 139

tego mleko kokosowe, które dodaje troszkę słodyczy i przełamuje ostrość. Właśnie za to połączenie mleka kokosowego, chili, trawy cytrynowej i limonki uwielbiam tajską kuchnię. Kaczkę można zastąpić kurczakiem lub rybą i cały czas będzie pysznie. Jeżeli macie ochotę część ananasa można zastąpić pędami bambusa. Ja za nimi nie przepadam, więc zostałam przy ananasie. Gorąco polecam! Składniki dla 4 osób

Pełny talerz
Małże z lubczykiem i chili 133

Walentynek co prawda nie obchodzę, ale tak mi się skojarzyło. Może dlatego, że składniki, to głównie afrodyzjaki. Oczywiście poza czosnkiem i cebulą ;) Proste, szybkie i pyszne

Pełny talerz
Czarny makaron z krewetkami 111

Pochwała prostoty. Mała przeróbka klasycznego makaronu aglio olio. Tym razem wykorzystałam czarny makaron. Oliwę zastąpiłam tu klarowanym masłem, ale nie jest to konieczne. Dodałam trochę białego

Pełny talerz
Makaron z małżami w 15 minut 154

S zybkie, zdrowe i kolorowe, takie powinny być wiosenne posiłki, żeby zostało nam więcej czasu i ochoty na podziwianie przyrody budzącą się do życia ;)   

SzczyptaSmaQ
Barszcz śledziowy 195

Dla niektórych już sama nazwa będzie dziwna, nie mówiąc o przygotowanej potrawie, ale cóż – różne są dziwactwa. Moim jest barszcz śledziowy. Może jest to bardziej chłodnik

mojewypiekiinietylko
Jajka faszerowane z tuńczykiem 165

Worchestershire Wykonanie: Jajka obieramy ze skorupek i kroimy na pół. Wyjmujemy z  nich żółtka, wkładamy do miseczki i rozgniatamy je widelcem. Tuńczyka lekko odsączamy z oleju i dodajemy rybę do żółtek. Mieszamy i następnie dodajemy koncentrat i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i, jeśli mamy rękaw cukierniczy przekładamy do niego pastę i wyciskamy na połówki

Kulinarne przygody Gatity
Śledzie marynowane w zalewie octowej. Domowe śledzie w occie. 232

Śledzie marynowane można kupić w prawie każdym sklepie spożywczym. Problem jednak w tym, że są różnie przyprawiane a zalewa nie zawsze jest odpowiednio kwaśna. Dlatego też

Smaczna Pyza
Jajka faszerowane wędzonym łososiem 146

Jeśli lubicie wędzonego łososia to takie jajka na pewno Wam zasmakują. Zbliżają się Święta Wielkanocne, warto więc skorzystać z przepisu i takie przyrządzić. Każdy szuka inspiracji

Ewa w kuchni
Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy 230

Stek z tuńczyka w sezamowej panierce podany z pyszną sałatką z rukoli, pomarańczy, kiełków brokuła i uprażonych ziaren sezamu. Danie najlepiej smakuje z ryżem ugotowanym na

Oryginalny smak
Tuńczykowa pasta do kanapek 179

tuńczyka w kawałkach w oleju 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól pieprz kiełki rzodkiewki Wykonanie: Żółtka wkładamy do miski i rozgniatamy je widelcem. Tuńczyka lekko odsączamy z oleju i dodajemy rybę do żółtek. Mieszamy i następnie dodajemy koncentrat i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i, jeśli mamy rękaw cukierniczy przekładamy do niego pastę i wyciskamy na kromki

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z wędzoną makrelą 341

Sałatka z wędzoną makrelą to pomysł na śniadanie jak i kolację. Taka sałatka jest naprawdę bardzo smaczna i sycąca. Wbrew pozorom wędzona ryba nie dominuje - a połączenie makreli, ryżu, jajek oraz cebuli i korniszów jest naprawdę pyszne. Składniki: 1 duża wędzona makrela 250 g ugotowanego ryżu, np. basmati 4 ugotowane na twardo jajka 2 małe czerwone cebule garść korniszonów szczypiorek

Ugotować
Karp w zalewie octowo-pomidorowej 358

sprawdzi się na wigilijnym stole. Taką rybkę możecie przygotować 2-3 dni przed Wigilią. Dzięki zalewie octowo-pomidorowej skórka z karpia stanie się elastyczna i bardzo miękka, a sama ryba przejdzie aromatem tej zalewy. Przepis dodaje do dwóch akcji: Świąteczna rybka i Wigilia 2014 . Składniki 4-5 dzwonków z karpia 2 małe cebule sól, pieprz olej mąka pszenna zalewa

Ugotować
Wiosenna sałatka na krakersach 581

     Za nami urodzinowe przyjęcie naszego trzyletniego pirata. Przed urodzinami szukałam pomysłów na urodzinowe menu, słodkie i wytrawne, które będzie różnorodne, kolorowe, bardziej dla

bistro mama
Obiad za 10zł - Tuńczyk po angielsku podany. 389

Przede wszystkim przepraszam Was, że wrzucam ten przepis tak późno, jest jeszcze jednak poniedziałek, więc się zmieściłem. W woli wyjaśnień, zająłem się nowym projektem i trochę

BaRepas
Mintaj w migdałach 114

Mintaj jest rybą słodkowodną z zimnych wód mórz Pacyfiku, od Japonii, wody Kalifornii po cieśninę Beringa. Największe okazy dorastają nawet do 80 cm długości. Dziś przedstawiamy tą smaczną rybkę w wydaniu specjalnym pod migdałową kołderką na poduszce z chleba typu włoskiego. Zapraszamy: Składniki: filet z mintaja roztrzepane duże jajko (bądź 2 małe) pieprz i sól do smaku świeży koperek mąka

KreatywnePiny