O strygi à la Rockefeller w Tajlandii to nasza ostrygowa wariacja w stylu tajskim :), smakuje równie dobrze co pierwowzór. Ostrygi sparzone w sosie własnym, sos
SzczyptaSmaQSKŁADNIKI: 2 wędzone makrele 4 jajka ugotowane na twardo garść koperku garść natki pietruszki pieprz mielony 2 łyżeczki musztardy dijon 3 ząbki czosnku PRZYGOTOWANIE: Do naczynia
ClauditteMissCookingpierogi robi moja mama, nauczyła ją babcia, ale na szczęście odziedziczyłam po nich tę zdolność. Jako, że to danie bezmięsne najczęściej pierogi ruskie jadaliśmy w piątki, na przemian z rybą, czy pierogami z kapustą i grzybami . Od czasu do czasu pojawiały się także pierogi z mięsem , lub pierogi z mięsem, kapustą i grzybami , latem z jagodami
Rozpustne gotowanieW weekend kupiłam w fantastycznej cenie naprawdę cudnej urody krewetki i moje Dzieci pomogły mi przygotować szybciutko bardzo prostą potrawę :)) Jest to jedno z Ich ulubionych
Słodko-Słony Świat Ilonykroimy go na ósemki (najpierw wzdłuż na ćwiartki, a następnie każdą z nich – także wzdłuż na pół). Łososia i cząstki fenkułu posypujemy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Skrapiamy rybę i warzywo oliwą oraz sokiem z pomarańczy. Wcieramy marynatę i zostawiamy na 30-60 minut. Marynowanie w tym daniu jest niezbędne. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy (tylko
Poezja smakuP ieczone burgery z dorsza i batatów to nasza ulubiona wersja kotletów. Są pyszne, proste i same się pieką :). Do podania w bułce, z ziemniakami, frytkami
SzczyptaSmaQDzisiaj pogoda nas dołuje. Pada. Trzeba sobie poprawić humor. Przez żołądek do serca, a jeśli już z sercem będzie w porządku , to cała reszta będzie ok
Z Kuchni Do KuchniBardzo szybka w przygotowaniu i smaczna sałatka z makaronem i śledziem. Bardzo wyrazista w smaku. Idealnie sprawdzi się na świątecznym stole jak i zwykłych rodzinnych spotkaniach
VioletoweKucharzenieScandic. Po otrzymaniu tej informacji biegiem zapoznałem się z zaproponowaną listą dań. Na jednej z pozycji widzę: „polędwica z dzika” i myślę: „kurcze, nie mogli mnie zaprosić chociaż na rybę?”. No nic, dodaję sobie otuchy, czas się z dzikiem zaprzyjaźnić i tym razem nie uciekać przed nim na drzewo. Przedzwoniłem natychmiast do Kasi, która (w przeciwieństwie do mnie) jest mięsożercą
Food SquareNa sushi przepisu nie będzie .. Kupiłam zestaw zrobiłam jak umiałam :) Moje pierwsze Sushi :)) Pyszne :)
Gotowanie jest łatwe6 filetów miruny ok 600 g tymianek sok z połowy cytryny 1 łyżka octu winnego 2 łyżki oliwy szczypta chili suszonej w płatkach szczypta soli pieprz
Gotowanie jest łatwe200 g łososia sok z cytryny 4 jajka 4 łyżki śmietany 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżka usiekanego szczypiorku kilka listków oregano sól pieprz otarta skórka
Gotowanie jest łatwePo raz drugi tata z łososiem :) ciasto francuskie 200 g łososia sok z cytryny oliwa 70 g pieczarek 1 papryczka chili 3 jajka sól pieprz 3
Gotowanie jest łatwe1 puszka szprotek podwędzanych Graal 1 jajko na twardo kilka oliwek 2 łyżki keczupu trochę szczypiorku piórko cebuli do dekoracji Otworzyć puszkę Szprotek Graal wyjąć
Gotowanie jest łatwepuszka sardynek w sosie pomidorowym Graal kawałek ogórka szczypiorek rzeżucha cebula oliwka sałata Wystarczy pieknie udekorować na talerzu i Sardynki Graal mogą być wykwintnym pysznym
Gotowanie jest łatwe