Pieczone warzywa z dorszem, podane na dietetyczny sposób. Taki obiad lubię najbardziej, lekki, sycący i dietetyczny, Warzywa kroimy na plastry polewamy oliwą z oliwek (z dodatkiem
SMYKWKUCHNISzybkie makaronowe danie, każdy przygotować jest w stanie. Pesto z rukoli za pomocą blendera miksujemy, polędwiczkę z łososia kilka sek. grzejemy, fantazyjnie na talerzu układamy, gorgonzolę
Moniki SmakołykiDziś miałam ochotę na coś lekkiego i nowego. Miałam ochotę na coś nieokreślonego, pewnie wiecie, jak to jest. W sklepie zobaczyłam dorsza i wiedziałam, że to
Smaki Przyprawy i KoloryŚledź to bardzo popularna przystawka, najczęściej podawana w śmietanie lub w oleju. Ja proponuję dziś na słodko. Składniki: 3 matiasy śledziowe, 5 dużych suszonych
Smaki Przyprawy i KoloryKażdy smakosz wie, że krewetki pieczone w całości – w pancerzach wraz z głową, mają zupełnie inny smak od tych wcześniej obranych. Są słodsze i wilgotniejsze
Poezja smakuZa owocami morza zbytnio nie przepadam, ale skoro świeże małże znalazły się w mojej lodówce, należało coś szybko wymyślić. W zapasach była puszka pomidorów bez skóry
Kuchcik gotujełyżki dobrego oleju arachidowego łyżka octu jabłkowego Sałatę opłukać, osuszyć i podrzeć na kawałki. Wymieszać obie sałaty ze sobą na talerzu. Z makreli pozbyć się ości i rozrywać rybę w palcach na mniejsze kawałki. Rozrzucić na sałacie. Pomidorki pokroić na połówki i rozłożyć na makreli i sałacie. Całość posypać rozdrobnionym chili i szczypiorkiem, a potem orzechami ziemnymi. Polać sałatę oliwą
Weekendy w domu i ogrodzieUwielbiam owoce morza a zwłaszcza krewetki. A krewetki na maśle z dużą ilością czosnku i pietruszki są jednym z moich ulubionych dań.
Passion of CookingIlu kucharzy- tyle przepisów na gumbo. Łączyło kuchnię w różnych grupach etnicznych i klasach społecznych, stało na bogato zastawionych stołach zarządców ziemskich i w chatkach niewolników
Karo in the KitchenMoje ulubione hiszpańskie danie. W każdym domu i każdym regionie Hiszpanii robi się paellę inaczej i z innych składników. Mixta to połączenie w potrawie mięsa kurczaka
Karo in the KitchenChińskie mieszanie ze smażeniem, czyli stir fry. Tym razem z serem tofu i krewetkami. Wok nie ma ze mną lekko, za to my mamy obiad szybko
Karo in the KitchenNietypowe kotlety rybne. A dlaczego nietypowe ? A dlatego, że są one z dodatkiem kaszy bulgur. Kasza ta jest smaczna i zdrowa ale z praktyki wiem, że
Ewa w kuchniDo przygotowania tego dania zainspirowała mnie książka "Włoskie dania makaronowe" Gino D'Acampo. Mam ją w domu od dawna, ale jakoś nie mogłam się do
Kulinarne InspiracjeJakie są najlepsze imprezy? Spontaniczne! Takie przygotowywane w 1 godzinę. Bo tyle miałam czasu od podjęcia decyzji, że chcę zaprosić gości. Przygotowałam finger food przy pomocy
Bon Appetit Małgorzaty