Mój sprawdzony przepis na śledzie po grecku z rodzynkami,cebulką i marchewką w sosie pomidorowym.Nie wyobrażam sobie bez nich Świąt Bożego Narodzenia. Składniki: 500 gram płatów
Bajeczna KuchniaŚledzie z dodatkiem suszonych śliwek i cynamonu i miodu.Mają wspaniały smak , przypominający smak piernika .W moim domu nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Składniki
Bajeczna KuchniaPyszna sałatka na bazie burków ze śledziem i grzybami marynowanymi z sosem śmietanowo-musztardowym.Od kilku lat gości na moim świątecznym stole,moja rodzina zajada się
Bajeczna KuchniaBardzo smaczne śledzie z pieczarkami ,cebulą i pomidorami.Możemy je podać na świąteczny stół. Składniki: 0,5 kilograma filetów śledziowych 2 cebule 200 gram pieczarek 1/2
Bajeczna KuchniaTrochę inna wersja śledzi w oleju,bardzo ładnie się prezentują się na świątecznym stole. Składniki: 0,5 kilograma filetów śledziowych 2 cebule cukrowe 2 cebule czerwone
Bajeczna Kuchniastałe! Pilaw z groszkiem i marchewką jest daniem zarówno lekkim, jak i sycącym, a do tego minimalistycznym pod względem użytych składników. Możemy podawać go solo, lub też z ulubioną rybą czy też mięsem. Pilaw przyrządza się niezwykle szybko i jest świetnym pomysłem na obiad w domu, jak i do zabrania do pracy. Gwarantuję, że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę
Ostra na Słodkofast-food, tym razem z łososiem w roli głównej. I to nie z byle jakim łososiem, bo marynowanym w sosie teryiaki, soku z pomarańczy, brązowym cukrze i sosie ostrygowym. Ryba przyrządzona w ten sposób jest po prostu boska! SKŁADNIKI (4 tortille) pieczony łosoś 200g filetu z łososia 2 łyżki sosu teryiaki 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka cukru muscovado
DefinicjaSmakuTa zupa zajmuje szczególne miejsce w moim sercu. Pod koniec drugiego roku studiów odkryłam język fiński – do dziś jest to moja wielka miłość. Razem
Szybko Tanio SmaczniePołączenie trzech wyjątkowych smaków; syropu klonowego, pomarańczy i kardamonu pozwoli nam odkryć łosoś z grilla na nowo. A to wszystko wzbogacone zostało wyjątkowym aromatem dymu z
naRuszcieLekka, smakowita przystawka. Jej zadaniem jest zaostrzyć apetyt, stworzyć przedsmak rozkoszy kulinarnych. Idealna na Święta, na lekką kolację i przekąskę. Szybka w przygotowaniu. Składniki 6
R'n'G KitchenTo sałatka zrobiona w 2 minuty i zawierająca mnóstwo dobrych kwasów tłuszczowych. Wykorzystałam do niej mizunę, zioło charakterystyczne dla kuchni japońskiej. Rośnie podobnie jak rukola, czyli
Weekendy w domu i ogrodziełosia osolić dość szczodrze. Nie trzeba się przejmować tym, że nam się sypnęło za bardzo. Odstawić do lodówki na 10-12 godzin, czyli na noc. Tak schłodzoną i nasoloną rybę wyciągamy i ściągamy nadmiar wody ręcznikiem papierowym. Jeśli zaszaleliśmy z solą i po nocce dalej ją widać na powierzchni, to polecam przepłukać bieżącą wodą i dopiero osuszać ręcznikiem papierowym. Teraz
Karczma HonoriettyPyszna i prosta przekąska idealna na przyjęcia rodzinne bądź też na zbliżające się Andrzejki czy Sylwestra. Bez żadnych przypraw bo składniki same są zgranymi smakami. Składniki
Mechanik w kuchniMiałam wielką ochotę na sałatk ę rybną . Ta którą zrobiłam jest ze śledziem, jajkiem i marynowanymi podgrzybkami :) Składniki: 3 matiasy 4 ugotowane jajka na twardo 1
Darcia w kuchniSkładniki: 6 - 8 sztuk matiasów 2 garści suszonych podgrzybków 3 cebule sól, pieprz, olej Sposób wykonania: Suszone grzyby moczyłam przez całą noc, odcedziłam. Matiasy moczyłam przez
Darcia w kuchni