Pstrąg to bardzo łatwa do przygotowania ryba, a że sezon na czosnek niedźwiedzi w pełni..... :) Proszzzzz..... Pstrąga należy umyć i osuszyć. Do środka włożyć posiekany drobno czosnek niedźwiedzi i około łyżkę masła, odrobinę soli i pieprzu. Z zewnątrz owinąć kilkoma liśćmi czosnku niedźwiedziego i jeszcze kawałek masła. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika
Jemy Pijemypieczenia. Na środku ułożyć szpinak, na nim położyć kawałki osolonego i popieprzonego łososia. Skropić lekko sokiem z cytryny. Ciasto naciąć po bokach na grube paski i "zapleść" je na rybie. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem. Włożyć do rozgrzanego na ok 180-200*C piekarnika i piec około 30-40 minut. Podawać i na gorąco i na zimno. Jak kto lubi
Jemy PijemyW zasadzie śledzie mogłabym jeść codziennie, oczywiście do czasu. A to z prostej przyczyny. Po pierwsze, bo bardzo je lubię. Po drugie, bo jest wiele możliwości
mojewypiekiinietylkoKiedyś zamiast samodzielnie przygotować śledzie, kupowałam gotowce w sklepie. Jak to w wielu przypadkach bywa - do momentu aż zrobiłam je samodzielnie. ;-) Po raz kolejny przepis wygrzebany
Szefowa kuchnipyszny dodatek do obiadu czyli młodą kapustę z czosnkiem. Jest to pyszna, delikatna i bardzo prosta w przygotowaniu propozycja. Idealnie smakuje podana na gorąco z młodymi ziemniakami i rybą lub kotletem. składniki na 4 porcje mała główka młodej kapusty 5-6 ząbków czosnku 1 duża cebula lub 2 mniejsze 4 łyżki oleju lub oliwy z oliwek 5 łyżek startego
Smakowite Daniadają do popisu. Oczywiście wszelkie konkursy są świetnym katalizatorem takich pomysłów, inspiracji i odrobiny rywalizacji. To taka szczypta adrenaliny i ekscytacji, a ja w takich klimatach czuję się jak ryba w wodzie, a Wy? ;) Składniki Cytrynowo - szpinakowe tortellini: ok 1,5 szklanki mąki typ 550 1 jajko skórka otarta z jednej cytryny szczypta soli 2 łyżki oliwy z oliwek woda
Kuchnia PrezydentowejQuiche nie jest zbyt popularne w mojej kuchni i przeważnie
Kuchnia Prezydentowejpotrawa (choć w sumie jeden z rodzajów sosu curry) tej kuchni. Trudność właściwie nie polega na samym wykonaniu, co w niewiadomej, jaka kryje się w efekcie końcowym. Mięso lub rybę najpierw marynuje się kilka godzin, potem tworzy pastę-bazę, później praży nasiona i przyprawy, które już na tym etapie napełnią kuchnię na wiele godzin niezwykłym, zdecydowanym aromatem prosto
Kuchnia PrezydentowejCo za miesiąc! Najpierw obok mojego zaparkowanego samochodu płonie inny i uszkadza mój. Potem stłuczka. Walka u prawnika o odszkodowanie. Potem psuje się rozrusznik, hamulec, i
Bon Appetit Małgorzaty"Moja wersja przepisu zamieszczonego w książce "Kuchnia mikrofalowa". Zrobiłam go w klasycznej wersji, zapieczony w piekarniku. Zamiast dorsza użyłam mintaja. Świeże pomidory zastąpiłam
Wiem co jem„Kilka dni temu portal Prozdrowie.pl zaproponował mi udział w Świątecznym projekcie Kulinarnym. Bardzo mnie to ucieszyło, że mój blog został zauważony. Poczułam się doceniona i zaszczycona
Wiem co jem„W naszych obiadach staram się zazwyczaj maksymalnie wykorzystać produkty sezonowe, aby jak najwięcej świeżych warzyw i owoców trafiało na nasz stół. Propozycja dzisiejszego obiadu jest jednocześnie
Wiem co jem