ryby - 22566 przepisów (strona:1144/1505)

Łososiowe burgery z ryżem, szpinakiem i koperkiem 179

Zapraszam Was do udziału w konkursie, który odbywa się na fanpage'u mojego bloga . Do wygrania 3x zestaw batonów Zmiany Zmiany! :)   Jestem już po pierwszej

Be Fit Be Strong
Warsztaty z Gorenje i włoskie smakowitości - 28 listopada 2015 165

Włoskie menu przygotował Wojtek Lewandowski, i pod jego kierownictwem dzielnie szykowaliśmy pyszne dania.  Na początek sałatka z pieczonych buraków z gorgonzolą - rewelacja następnie - Sandacz po friulijsku, czyli ryba z szynką parmeńską i borowikami (Friuli Wenecja Julijska to nieduży region w północno-wschodnich Włoszech  ze stolicą w Trieście). Na koniec risotto z giczą cielęcą pieczoną z warzywami

Stare Gary
Pasta z makreli w pomidorach 279

Składniki: 1 duża makrela 1 cebula 3 ogórki konserwowe 1 łyżka posiekanej pietruszki 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz Wykonanie: Rybę obrać ze skóry i dokładnie obrać z ości. Ogórka oraz cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Pietruszkę posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dodać przecier pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Gotowe, smacznego

magiczna kuchnia Kasi
pyszne flądry:Airfryer hd9240/30 112

Składniki: flądra świeża nieduże 3 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 1 łyżka te pyszne flądry przygotowałam w urządzeniu do testowania z

W Mojej Kuchni Lubię
Śledzie z rodzynkami i marchewką 279

Śledzie z rodzynkami i marchewką – to propozycja na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Inspiracja: Moje smaki życia nr 12/2015. Śledzie z rodzynkami i marchewką –

Kulinarne Przeboje
Mintaj w panierce z płatków żytnich. 155

Składniki: 2 filety z mintaja płatki żytnie 1 jajko sól, pieprz, papryka mielona, tymianek, czosnek granulowany Filety solimy, pieprzymy i posypujemy papryką z obu stron. Jajko

Moje-pitraszenie
Zapiekanka rybna. 155

Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w półksiężyce i podsmażamy na 1 łyżce oliwy. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą. Na dno rozkładamy równomiernie kaszę, następnie fileta z mintaja - posypujemy oregano. Na rybę wykładamy paprykę i cebulę. Jajka wbijamy do plastikowej miski wsypujemy wszystkie przyprawy (tak aby było dobrze doprawione) i miksujemy, przelewamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Moje-pitraszenie
Filet z łososia zapiekany w piekarniku. 140

*rybkę miałam bardzo tłustą jak widać na zdjęciu Składniki: 130 g łososia norweskiego czosnek, bazylia jeden pasek papryki Łososia płuczemy pod wodą nacinamy w środku, możemy

Moje-pitraszenie
Kreolska Jambalaya – daleka krewna paelli 209

Kuchnia Stanów Zjednoczonych to nie tylko hamburgery. To przede wszystkim kuchnia napływowych mieszkańców Nowego Świata. Warto co jakiś czas się w nią zagłębić. Jak w miskę

Karo in the Kitchen
Tortilla z łososiem 168

Tortillę z łososiem i kremowym serkiem chrzanowym możemy podać na kolację lub jako przekąskę na uroczystości rodzinnej, święta, sylwestra lub nowy rok. Są bardzo smaczne i

Bajeczna Kuchnia
Gala Gault&Millau od kuchni 149

mirabelka Michał Kuter Szef Kuchni Tradycyjnej Gault&Millau 2016 – zupa: biały barszcz/ krokiet z wędzonych żeber/ chrupiący boczek/ jajko przepiórcze/ puree z leśnymi grzybami Paweł Dołżonek – danie głowne ryba: dorsz w popiele/ soubise/ kalafior/ gruszka/ vermouth Adrian Klonowski Młody Talent Gault&Millau 2016 – danie głowne mięso: kaczka z grilla/ płaskurka/ śmietana/ czarny bez Michał Bryś Szef Jutra Gault

królestwo garów
Czerwone curry po tajsku z krewetkami i dynią 174

Tak. To jest ten moment, kiedy mogę powiedzieć: "uff..." Odkopałam się z większości kartek i trochę nadgoniłam zaległości. Przygotowałam większość rzeczy do projektów, nad którymi ostatnio

Pełny talerz
Tortille z tuńczykiem 227

oleju (ok. 120g) 4 łyżki majonezu łyżka ketchupu 5 marynowanych cebulek 2 ogórki kiszone 2 papryki z octu sos tabasco sos Worchester (opcjonalnie) Przygotowanie: Odlewamy olej z tuńczyka. Wrzucamy rybę do miski i rozdrabniamy widelcem. Cebulki, ogórka i paprykę drobno szatkujemy. Dodajemy do tuńczyka razem z ketchupem i majonezem. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy na pikantno sosem tabasco i Worchester. Przygotowanym farszem

Gotuj z Rumcajsem
Pasta śledziowo - makrelowa z jajkiem 153

Dziś na śniadanie zrobiłam pastę z wędzonej makreli, filetów śledziowych Graal w oleju oraz jajek i świeżego koperku. Pasta jak to pasta zawsze jest smaczna i

Ewa w kuchni
Przegrzebki na tagliatelle z chrupiącymi stynkami, rzodkiewką i mizuną 146

Z przegrzebkami jest tak, że dopóki nie skosztowałeś ich po raz pierwszy, nie tęsknisz za nimi bo nie wiesz co tracisz. Jeśli jesteś koneserem dobrego jedzenia

Sztuka gotowania w/g Samiry

Proponowane wyszukiwania