To chyba moja ulubiona sałatka Bardzo łatwa do wykonania, właściwie nie wymaga przyprawiania (tylko sól i pieprz). Sałatka niestety ma tendencję do podchodzenia wodą (ze względu
BullioTo zdecydowanie moje smaki Farsz do tarty składa się z sera mascarpone, jogurtu greckiego, wędzonego łososia, szpinaku i parmezanu. Proste, wypróbowane połączenie, które wspaniale nadaje się
BullioRobiąc rybę szukałam z czym mogłabym ją podać oprócz frytek i obsmażanych kartofli
Ugotujmy CośMarynowanie przez setki lat stało się tradycją w każdym domu... Artykuł Marynowanie, czyli lato zamknięte w słoikach pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEMamy w Europie kraje, które mogą poszczycić się delikatesem kulinarnym, wyjątkowym krajowym przepisem. Taki jest dla Holendrów oryginalny Matjas - delikates ze śledzia , i taki jest Gravlax
Sztuka gotowania w/g SamiryEkspresowa pasta na kanapki, co prawda wygląd tej pasty pozostawia wiele do życzenia, no ale przecież najważniejszy jest smak:-). Polecam dla zapracowanych, miłośników past na kanapki
IMPRESJA SMAKUNajprostsze i najszybsze danie - filety rybne usmażone na oliwie w samej mące. Zębacz smugowy jest przysmakiem w wielu krajach i nas również urzekł swoim białym, jędrnym
Z notatnikaŁosoś to idealny pomysł na obiad, rybę zwykle podaję z kaszą jaglaną i warzywami. Dzisiaj w pysznej marynacie z dodatkiem czarnego sezamu . Składniki: filet z łososia 2 łyżeczki czarnego sezamu pieprz szczypta soli himalajskiej łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki oliwy 3 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: Sos sojowy przelej
KukuleczkiSKŁADNIKI 3 du ż e filety z dorsza 1 cytryna 2 marchewki 200 g fasolki szparagowej 300 ml bulionu warzywnego 50 ml śmietany 4 łyżki m
La grande e la piccola cuocaZdrowe, smaczne i szybkie🙂 Składniki 1 średni brokuł 1 tuńczyk w oleju rozdrobniony 4 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz 250 g makaronu
czarrna od kuchniCo tu dużo mówić, po prostu uwielbiam to danie! Owoce morza, pomidory, szafran, świeża pietruszka i kolendrai aromat orzeźwiającej cytryny. Po prostu musicie tego spróbować! SKŁADNIKI
DefinicjaSmakuŚledzie marynowane w oleju lnianym, to pyszna przekąska pod warunkiem, że jest przygotowana ze składników wysokiej jakości. Należy użyć śledzi lekko solonych, zbyt słone ,,zagłuszą" smak
Codziennik Kuchennykiełbasą chorizo Rybka lubi pływać Najlepsze śledzie z cebulą Śledzie w miodzie Śledzie z czosnkiem Śledzie z cebulą i czerwonym pieprzem Śledzie marynowane w oleju lnianym Gravlax - marynowany łosoś Ryba po grecku w wersji odchudzonej Pieczony łosoś w posypce z curry Rillettes z łososia Śledzie z marynowanymi grzybkami i ogórkami Pracochłonne lecz warte wysiłku Kokosowe krewetki z salsą mango-habanero
Codziennik KuchennyW styczniowej kuchni Regionalnych Smaków będziemy przygotować śląską sałatkę śledziową o wdzięcznej nazwie - Hekele . Więcej informacji o tradycji przygotowania tej sałatki znajdziecie tutaj . Przepis będziemy publikować
Codziennik Kuchennykażdej nadmiarowo ugotowanej porcji kaszy przygotowuję sałatkę. Do kaszy dodaję pieczone albo gotowane mięso lub jak w tym przepisie rybę. Dorzucam trochę chrupiących warzyw, prażone ziarenka i sałatka gotowa. W tym przepisie znajdziecie pomysł na bardzo smakowitą pastę z awokado. Jeśli dodacie do niej więcej jogurtu lub trochę wody powstanie rzadszy sos do polania sałatki. Pasta z awokado
Codziennik Kuchenny