Pulki ze śledziem Jak się mieszka na Kaszubach , to w piątki je się pulki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżySoczysty kawałek łososia pieczony w piekarniku. Wyjątkowości dodają mu płatki migdałowe, którymi jest posypany. Podałam go z pieczonymi warzywami- marchewką, pietruszką i selerem. Składniki: Dla dwóch
Kuchnia w czekoladziekremowej tekstury, a łodyżki botwinki chrupkości w środku. Placuszki najlepiej smakują z jogurtem – jeśli wolicie, aby były konkretniejsze, można też podać do nich, oprócz jogurtu, kawior czy wędzoną rybę. Warzywne placuszki z botwinką: 1 pęczek botwinki (liście i łodyżki – bez buraczków) 1 duża cukinia 1 mała marchewka 100 g sera kanapkowo-sałatkowego typu feta (użyłam czosnkowej w kosteczkach
Poezja smakuSkładniki: filety śledziowe 1 kg, mąka pszenna 5 łyżek, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, sok pomidorowy 1 litr, cebula
W Mojej Kuchni LubięSkładniki 40 dkg fileta z dorsza 15-20 dkg mieszanki owoców morza (mrożone) u mnie kalmary, krewetki i omułki 1 puszka mleka kokosowego 1 cebula 2
czarrna od kuchniładny kawałek tuńczyka (około 800 g), 2 łyżki pieprzu kolorowego grubo mielonego, 1 łyżka soli morskiej gruboziarnistej, 3 łyżki oliwy, 1,5 łyżki masła sos: 100
królestwo garówSkładniki 2 placki do tortilli ½ puszki kukurydzy 1 opakowanie serka kanapkowego chrzanowego (150 g) 100 g łososia wędzonego 2 garści roszponki lub dowolna inna sałata Przygotowanie
czarrna od kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Z masy można uformować kotlety lub placuszki i w ten sposób uzyskać pyszny obiad lub sytą przekąskę. Obie wersje smakują
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sałatka jest pyszna i niezwykle syta. Można ją podawać na zimno lub ciepło (*) - wtedy śmiało może zastąpić obiad. Sami spróbujcie i
Di gotujeMakaron z pesto z rukoli i tuńczykiem W upalny dzień , całkiem niezły na obiad jest makaron , podany np. z zielonym pesto z rukoli o lekko orzechowym
Ogrodnik w podróżyjajko, wsypać mąkę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z otrzymanej masy smażyć placki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać ze śmietaną, łososiem lub inną rybą
Tradycyjna Kuchnianaleśników, w ciągu tygodnia zjadłam tylko jedno. Zwykle jadam ich znacznie więcej. Nie zamieniałam dni. Stosowałam kolejno, jak otrzymałam w jadłospisie. Dlatego przez dwa pierwsze dni na obiad miałam rybę, dzień warzywny oddzielał kolejne cztery dni mięsne. Przez cały tydzień czułam się dobrze lub bardzo dobrze. Nie zawsze miałam tyle czasu na przygotowanie posiłku, ile bym chciała. Przygotowując obiad, przygotowywałam
KucharzycaWitam Was po dość długiej przerwie. Ostatnio rzadko jestem w domu, gdyż piękna pogoda zachęca do spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu. Na wczorajszy Dzień Matki
Be Fit Be StrongSkładniki: filety śledziowe 1,5 kg, mąka pszenna 3/4 szklanki, kucharek 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, woda 1,5
W Mojej Kuchni Lubię