ryby - 22566 przepisów (strona:1098/1505)

Escalivada z anchois 149

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na katalońską sałatkę z pieczonych warzyw, która wybornie smakuje zarówno solo, jak i w zestawieniu z pieczonym mięsem czy rybą. Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - 1 średniej wielkości bakłażan - 3 papryki - kilka pomidorków koktajlowych - 3 ząbki czosnku - 8 filecików anchois - pół łyżeczki bazylii - pieprz do smaku - 2 łyżki oliwy z oliwek 1. Bakłażan oraz

Bez Cebuli
pyszna i zdrowa pasta z makreli... 135

Składniki: makrela wędzona 1 większa, rzodkiewki 1 pęczek, zielenina 1/2 pęczka, por 1 mały, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki

W Mojej Kuchni Lubię
“Tokimeki. Magia sprzątania w praktyce” – recenzja 145

książki jest robienie zdjęć przed i po, żeby móc zobaczyć jak wiele się zmieniło. Sprytne jest też wydzielenie w zamrażarce szuflady do trzymania resztek żywności np. ości po rybie, która normalnie zaczęłaby śmierdzieć jeszcze tego samego dnia. Podoba mi się, że KonMari pokazuje jak uczyć dzieci składania ubrań i porządku i jak zaakceptować rzeczy należące do członków naszej rodziny, które

Ugotowane pozamiatane
Przegrzebki z warzywami 127

Klasyczne, smażone PRZEGRZEBKI Z WARZYWAMI i świeżymi ziołami to prawdziwa... Artykuł Przegrzebki z warzywami pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
koreczki z pastą rybną 175

żółtych pomidorków oliwki nadziewane 100 g wędzonej makreli lub dorsza 100 g białego sera 1/2 cebuli łyżka majonezu sól, pieprz Kromki chleba obkroić ze skórek. Biały ser wymieszać z rybą, posiekaną cebulą i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Na kromkach chleba ułożyć sałatę, posmarować pastą rybna, przyłożyć sałatą i kolejną kromką chleba. Na wierzchu położyć po kawałku sałaty i pomidorki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wegańskie sushi 178

Domowe, WEGAŃSKIE SUSHI z ogórkiem, awokado i jarmużem sprawdzi się... Artykuł Wegańskie sushi pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Restaurant Week w La Maddalena: bo jedzenie to sztuka 171

Jako entrée tej znamienitej uczty zaserwowano marynowaną w czerwonej kapuście troć z pięknymi fioletowymi lamówkami posypaną czarnuszką oraz solą krewetkową, podaną z bitą śmietaną i falującym chipsem z musztardy. Ryba była nienachalna w smaku (jak na przykład łosoś), delikatna i masłowa. Świetnie komponowała się z ubitą kremówką, a jej smak został idealnie wyważony przez wyrazistą czarnuszkę i kwaskowy

Food Square
Jajka faszerowane z pająkiem 172

Jeśli nie macie pomysłów na upiorne przekąski na Halloween to... Artykuł Jajka faszerowane z pająkiem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Flądra z patelni 132

flądra 1 szt na osobę sól pieprz tymianek mąka tłuszcz do smażenia cytryna Flądrę myjemy, i jeżeli posiada wierzchnią czarną skórę to zdejmujemy ją.  Solimy

Gotowanie jest łatwe
Tarta z wędzonym łososiem 108

  Ten przepis wygrzebałam od mojej mamy a ona z kolei od swojej koleżanki. W trakcie wykonywania tarty mój Tato opisał mi jakie to cudne danie

Szybko Tanio Smacznie
Gościniec „Siedem Drzew” 157

robiony w liceum zielnik. Jako przyrodnik daję kolejnego plusika! Wybór dań nie jest prostu. Chyba ze względu na moją wyobraźnię – wszystkie brzmią smakowicie. Koniec końców zdecydowałam się na rybę a reszta towarzyszy na mięsko. Pychota! Do picia zamówiliśmy duży dzban domowej lemoniady, która świetnie ugasiła nasze pragnienie. Łosoś z grilla podany z ziemniakami i sosem francuskim Polędwiczka w sosie

Szybko Tanio Smacznie
PTYSIE Z MUSEM ŁOSOSIOWYM 195

Uwielbiam ciasto ptysiowe! Przygotowuję z niego nie tylko pyszne Eklerki, karpatki , profiterolki , ale też wytrawne ptysie. Dziś, właśnie na takie mam dla Was przepis! Delikatne, chrupiące

Ostra na Słodko
Makaron z krewetkami i brokułami 244

Pełnoziarnisty MAKARON Z KREWETKAMI I BROKUŁAMI, czyli świetna alternatywna bezmięsnego... Artykuł Makaron z krewetkami i brokułami pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Krokiety z makrelą wędzoną 208

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wędzoną makrelę. Przygotowuję z niej pasty do chleba z różnymi dodatkami. (przepisy znajdziesz w zakładce do pieczywa), krokiety lub

O kuchni z uczuciem
Sałatka warstwowa z tuńczykiem, porami i fetą 193

Dzisiaj polecam Wam warstwową sałatkę z tuńczykiem. Kilka niewyszukanych składników w połączeniu z rybą tworzy bardzo smaczną sałatkę. Składniki : 3 puszki tuńczyka w wodzie (w kawałkach, nie rozdrobnionego) 1 puszka kukurydzy 1,5-2 pory kostka sera feta 1 puszka czerwonej fasoli pół średniego słoika majonezu średni kubek gęstego jogurtu 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz, suszony czosnek

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania