W piątkowe popołudnie bardzo często na naszym stole gości łosoś. Nie inaczej było również i tym razem… jako danie główne będzie grillowany łosoś z soczewicą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM ze świeżym aromatem limonki, kremowym awokado, z... Artykuł Sałatka z tuńczykiem i awokado pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEkażdy dzień, ale w taki chłodny i wietrzny sprawdzi się doskonale. Zobacz pomysł na inną zupę dyniową - też kremową, ale doprawioną cytrusami i korzennymi dodatkami a podaną z rybą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaKto nie lubi pizzy... niech się nawet nie przyznaje! Ja sama gdybym mogła jadłabym ją na śniadanie, obiad i kolację.. i wcale by mi
CzarnawisienkaJambalaya z jałowcową i szynką. Wspaniała kulinarna fuzja, gdzie polska jałowcowa zabłysła jak nigdy. Uwielbiam jambalaya ! Danie można przyrządzić dokładnie z tego co się ma w
codojedzeniaLubimy śledzie i teraz przed Świętami testuję kilka nowych przepisów. Tatra ze śledzia to fajnie podana przekąska nie tylko na wigilijny stół. Idealnie sprawdzi się na
Magiczne Życie MartyHej :-) Jak tam pogoda u Was ?? Też tak słonecznie i ciepło ??? Fajnie, że jeszcze jest tak ładnie. Co do jedzonka, to tak lekko dziś, pstrąg łososiowy
kruche babeczkinasion chilli i sos rybny. Wszystko gotować 2-3 minuty aż uwolnione zostaną aromaty, dodać sok z limonki i cukier. Wrzucić krewetki i pokrojoną w grube kawałki rybę. Gotować ok minuty. Dodać pokrojonego w mniejsze kawałki kalafiora, pokrojone w ćwiartki pieczarki, grzyby enoki, kolby kukurydzy. Gotować ok 3 min. Warzywa mają być bardzo chrupiące. Na koniec, już
Jemy Pijemydolewamy odrobinę wody i dusimy aż łosoś będzie miękki. Wsypujemy żurawinę, orzechy, pokrojoną paprykę i pestki dyni, jeszcze chwilkę dusimy i gotowe. Na talerz nakładamy porcję makaronu, na to rybę z jarmużem. Polewamy powstałym sosem, dekorujemy pestkami dyni i orzechami. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliNa świąteczny stół i nie tylko🙂 Składniki 5-6 matiasów 4 cebule 200 g gęstej śmietany 2 łyżki majonezu sól, pieprz zalewa: 1/2 szklanki octu 2
czarrna od kuchniteż na grzankach. Składniki: 150 g białego sera puszka tuńczyka łyżka majonezu 3-4 suszone pomidory z zalewy koperek sól, pieprz Tuńczyka odsączyć z zalewy. Biały ser i rybę zblendować (można tez rozgnieść widelcem. Pomidory drobniutko pokroić, koperek posiekać. Całość wymieszać i doprawić sola i pieprzem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzepyszne leczo albo zupa gulaszowa . Od razu Was uprzedzam – nie znajdziecie na Węgrzech – „ placka po węgiersku ” – to niestety jest wymysł Polaków, podobnie jak „ ryba po grecku ” :) Oprócz papryki, typowym produktem węgierskim do kupienia w każdym sklepie jest salami . Możemy wybierać w wielu jego rodzajach – łagodne, ostre, z dodatkiem pieprzy itd. Langosz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!życia, warto jednak przyjrzeć się dodatkom jakie Skandynawowie kładą na swoje kanapki. Najbardziej popularnym dodatkiem są oczywiście śledzie przyrządzone pod różnymi postaciami (w tym surowe), ja jednak za ta rybą nie przepadam i właściwie jej nie jadam (z niewielkimi wyjątkami), popularne są również inne owoce morza, w tym oczywiście krewetki. Taka kanapka z krewetkami jest bardzo smaczna, możecie
Codzienne GotowanieProsta sałatka, składająca się tylko z kilku składników. Mianowicie ziemniaków, wędzonego łososia oraz ogórka kiszonego i koperku. Do tego równie prosty sos majonezowo-musztardowy. I tyle
zadanie-gotowanie