Szukasz prostego dania, które wygląda i smakuje wykwintnie? Nic prostszego! Ciasto filo Pstrąg Szpinak Czosnek Masło Cytryna Sól Pieprz Szpinak podsmażamy na patelni na maśle razem
MarcinChefŚledzie są bardzo wdzięcznym składnikiem, który doskonale komponują się z różnymi dodatkami. W zestawieniu z suszonymi pomidorami i chrupiącymi orzechami smakuje fantastycznie. Składniki: 1
Pyry na GazTatar ze śledzia to kolejny śledziowy klasyk, który co roku trafia na nasz świąteczny stół. Robię go w różnych wersjach, ale dziś przedstawiam Wam tę najbardziej
Kulinarne przygody Gatitygęstszą konsystencję niż normalny płyn, ale nie jest to tak bardzo zauważalne i kompletnie nie utrudnia picia. Barwa jest przejrzysta. Co ważne - kolagen NCN nie "śmierdzi" i nie smakuje rybą! Uważam to za ogromny plus! Bardzo się zdziwiłam, kiedy wypiłam pierwszą porcję. Zaskoczył mnie pozytywnie, jeżeli chodzi o tę kwestię. Natomiast obecność kwasu askorbinowego nadała płynowi delikatną kwaśność. Kolagen
Zdrowie na języku :PZdrowa wersja spaghetti, która składa się z wartościowego łososia, pełnoziarnistego makaronu oraz szpinaku i czosnku w delikatnym sosie śmietankowym. Każdy składnik ma jakąś zaletę. Oprócz tego
Kuchnia PaulettesDelikatny paprykarz, który świetnie rozsmarowuje się na kanapkach. Jest to szybka wersja. Przygotowanie zajmuje niecałe 15 minut, a naje się cała rodzina. Taki paprykarz można przechowywać
Kuchnia PaulettesWszyscy znają słynny paprykarz szczeciński, który owszem jest smaczny, ale mój paprykarz jest smaczny, zdrowy i szybki w przygotowaniu. Wszystko zależy od organizacji :). Szpinakarz
Kuchnia PaulettesChyba każdy z nas jadł ptysie, ale pod postacią pysznej słodkości. Jednak nie zawsze jest tak, że ciasto ptysiowe nam wychodzi, podobnie jak z karpatką
Kuchnia PaulettesNiedawno miałam przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych z marką SEKO , które odbyły się w Akademii Kulinarnej w Warszawie, więc miałam blisko ;-))). Były to Świąteczne Inspiracje
SMYKWKUCHNIwarzyw? Marchewka, batat, bakłażan, pietruszka… Każde warzywo do jego przyrządzenia jest wspaniałe. Jednak dzisiaj postanowiłam zrobić spaghetti z cukinii. Do tego dodatku możecie przyrządzić dowolne mięso czy rybę. W tym przepisie, zrobiłam kotleciki z cielęciny w panierce z płatków jaglanych. Są idealnie chrupiące i miękkie w środku. Zamiast tego mięsa, można użyć np. kurczaka lub indyka. Smacznego! Cukiniowe
Jaglusiakurczakiem, ponieważ nie umiałam zamówić nic innego, a bałam się, że jak zacznę tłumaczyć na migi, że chce zupę z wołowiną, albo chociaż sałatkę z wołowiną, albo nawet z rybą, to mnie znowu odeślą do baru dla białasów. Przy którejś wizycie mój kolega Ludwik sprawdził w Internecie, że pyszne danie przypominające sałatkę, które widzieliśmy na stołach współbiesiadników, nazywa się
Ugotowane pozamiatane600 g śledzi świeżych cytryna sól pieprz mąka 2 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia na zalewę 1,5 szkl wody 1 szkl octu 1 łyżeczka
Gotowanie jest łatwePieczona ryba jest pyszna, ale szybko może się znudzić. Alternatywą mogą być takie kotleciki, smażone na niewielkiej ilości oleju (u mnie kokosowego) lub w ogóle bez niego:). Dzięki temu są lekkie i zdrowe. 300g filetu z łososia 1/2 pęczka koperku 1 mała cebula 2 łyżki mąki 1 jajko sól, pieprz 1/2 cytryny 2 łyżki oleju
Szefowa kuchniTen sos, którego przygotowanie zajmuje może 10 a w porywach 15 minut, przypadnie Wam do gustu. Po pierwsze mile zaskoczy waszych gości podczas noworocznych lub
Szybko Tanio SmacznieRoladki śledziowe są świetne na przyjęcia, święta i różne imprezy. Pięknie wyglądają, świetnie smakują i są banalnie proste w wykonaniu. Polecam.
Kulinarne Fantazje Marioli