ryby - 22566 przepisów (strona:1099/1505)

Dieta CTZO, dzień czwarty 179

Półmetek. Moje pierwsze przemyślenia? Trochę nudno się robi. Dziś pierwszy raz nie włączałam piekarnika, żeby upiec porcję mięsa. Dwa dni pod rząd ryba, raz drób, dziś dzień warzywny. Bez mięsa od rana do wieczora. Nie przeszkadza mi to, bo -jak też powiedziałam dietetyczce, mogę żyć bez niego. Dziś też pierwszy raz od rozpoczęcia diety posiłki po obiedzie nie były czasochłonne

Kucharzyca
Śledzie z musztardą i olejem rydzowym (ziołowo-korzenne) 229

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Znacie olej rydzowy (tzw. olej z lnicznika siewnego, olej z lnianki, olej kamelinowy)? Kiedyś był dość popularny

Di gotuje
Pasta z wędzonego łososia i twarogu 185

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Pasta jest pyszna, prosta i idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem. Chyba niczego więcej nie muszę dodawać?    100g

Di gotuje
Łosoś pod kołderką i frytki z batatów 191

Hej :)) Po pięknym weekendzie tydzień zaczął się nam deszczowo i chłodno :( Jak ja nie lubię takiej pogody w kratkę. W jeden dzień idzie się udusić, a

kruche babeczki
Dieta CTZO, dzień drugi 176

dorsz/sandacz/szczupak 15 g oleju kokosowego 100 g cukinii 5 g koperku 70 g marchewki 70 g papryki czerwonej 100 g pora 350 g ziemniaków Przepis: Warzywa dokładnie myjemy, rybę płuczemy. Cukinię kroimy w półplasterki bez obierania skórki jeśli mamy małą cukinię. Jeśli mamy dużą, z twardą skórą to obieramy, kroimy na pół i wydrążamy pestki. Paprykę kroimy w paseczki

Kucharzyca
Kruche babeczki z serkiem i łososiem 254

Składniki: ciasto kruche na około 35 babeczek: 25o g mąki (u mnie pół na pół pszenna i krupczatka) 2 żółtka 150 g margaryny 1 płaska łyżeczka

czarrna od kuchni
Szpinakowa rolada z łososiem 199

Pewnie wielu z Was widziało tę roladę a część nawet ją próbowała. Roladę którą prezentuję starałam się dopasować do gustu własnego i domowników. Zbliża się Święto

Smaki Ewy
Dorsz pod pomarańczową kołderką z buraczkami i puree z kalafiora 192

 Zapraszam na dorsza cytrynowego, biało – pomarańczowego. Marchewka dodaje smaku i słodkości, dzięki temu zyskuje na jakości. Dorsz ciekawie z puree kalafiorowym smakowo się komponuje i

Moniki Smakołyki
Lekka sałatka z makrelą 240

reszty produktów. Dodaj kilka kaparów lub pokrojonych oliwek. Jogurt wymieszaj z szczyptą soli i pieprzu, a następnie dodaj do sałatki i dokładnie wymieszaj. Wiem co jem Makrela jest rybą tłustą i zawiera wiele kwasów omega 3 i omega 6. Dzięki dużej zawartości selenu chroni nasz organizm przed wolnymi rodnikami i korzystnie wpływa na odporność naszego organizmu. Wpływa pozytywnie także

Fit&Fast Kitchen
Łosoś w musie rabarbarowym 138

różnorodnych dodatków czy marynat, które potrafią kompletnie zmienić smak tego delikatnego mięsa. W sezonie kiedy króluje świeży rabarbar spróbujcie tego połączenia - z rabarbaru przygotujcie gęsty mus, zamarynujcie w nim rybę i upieczcie. Z dodatkiem świeżej, wiosennej surówki macie gotowy pyszny lunch

Milion Smaków
Sałatka z pomidorami i ciecierzycą 266

Na śniadanie Składniki 1 puszka ciecierzycy 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 pomidory 1 zupka chińska szczypiorek 1 łyżka majonezu sól, pieprz Sposób

czarrna od kuchni
Faszerowane cytryny 169

kaparowe   Przygotowanie   Cytryny sparzyłem wrzątkiem, przekroiłem na równe połówki. Wydrążyłem je , miąższ drobno pokroiłem. Natkę opłukałem, osuszyłem i pokroiłem. Tuńczyka osączyłem z zalewy, podzieliłem na mniejsze kawałki. Rybę wymieszałem z kawałkami miąższu cytryny, dodałem majonez i natkę. Doprawiłem do smaku pieprzem i solą. Napełniłem cytryny nadzieniem, wstawiłem do lodówki, aby podać schłodzone

R'n'G Kitchen
RYŻ Z KREWETKAMI I SZPARAGAMI 261

RYŻ Z KREWETKAMI I SZPARAGAMI to obowiązkowa pozycja w szparagowym menu. Warto wybrać świeże krewetki w większym rozmiarze, wtedy danie będzie nie tylko smaczne, ale i

COOKMAGAZINE
Tuńczyk w pomidorach z selerem naciowym 207

Błyskawiczna Piątkowa Kuchnia - kolejna odsłona! Dziś w cotygodniowym, błyskawicznym kucharzeniu odcinek pt. Makaron na winie! Czyli co się nawinie to do makaronu ;)  A nawinęła mi

Grunt to przepis!
Filet z dorsza z białymi szparagami w ziołowym sosie serowym 195

„Udało mi się wreszcie kupić w tym sezonie białe szparagi choć nie wiem czy będą na nie chętni. Wydaje się, że mają one mniej zwolenników niż

Wiem co jem