Zadałam sobie ostatnio pytanie, jak często jemy rybę? I wyszło, że rzadko, bo raz na 2 tygodnie, czasami raz w tygodniu. Postanowiłam to zmienić i częściej ją serwować. Na początek błyskawiczny dorsz, mocno cytrynowy na szpinaku. Bardzo smaczny! Składniki: • 2 filrty z dorsza • sok z 1/2 cytryny • sól, pieprz cytrynowy
To co kochamZdrowa ryba czyli chudy filet z dorsza gości dzisiaj w mojej kuchni. Dzięki marynacie stał się niezwykle aromatyczny i kruchy, a kolorystycznie imituje łososia. Skład marynaty przyszedł mi do głowy bardzo spontanicznie i był to strzał w dziesiątkę. Składniki: • 4 filety z dorsza • sok z 1/2 cytryny • pieprz cytrynowy • sól
To co kochampora. W mojej głowie od razu zaczął tworzyć się przepis na coś wyjątkowo pysznego.. nie myśląc zbyt długo zabrałam się do pracy. Kilka jajek ugotowanych na twardo, wędzona ryba, natka pietruszki doprawione solą i pieprzem... uformowałam z tej masy kotleciki, obtoczyłam w amarantusie ekspandowanym* i wyłożyłam na blachę do pieczenia. Po kilkunastu minutach były gotowe. Wiecie... moje wrażenia smakowe
Kuchnia EllieDziś większość z Was będzie pewnie świętowała Andrzejki, więc podrzucam garść propozycji na szybkie przekąski z tortilli. Możecie wykorzystać do nich to, co macie akurat w
czarrna od kuchniRoladki z tortilli z wędzonym łososiem - Kliknij po przepis. 23. Frykasy - Kliknij po przepis. 24. Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem - Kliknij po przepis. 25. Ryba w zalewie octowej - Kliknij po przepis. 26. Sos tatarski - Kliknij po przepis. 27. Sos koperkowy - Kliknij po przepis. 28. Ostry sos - Kliknij
W kuchni u MonikiO caponacie już pisaliśmy – w jej standardowej, tj. wyłącznie warzywnej postaci. Jako taka może stanowić zarówno samodzielne danie, jak i dodatek do innych potraw. Nie odmówimy
Kulinarna PokusaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuZbliża się czas karpia, może w takiej odsłonie posmakuje ? Składniki 4 filety z karpia sól pieprz 250 g cebuli 2 małe marchewki 50 g masła
R'n'G KitchenCi z Was, którzy lubią łososia, kupują zapewne, od czasu do czasu, pastę łososiową w tubce. Też kiedyś kupowałam, ale przestałam. Lepiej zrobić taką pastę samemu
Szczęśliwa kuchniaNajlepsze śledzie w śmietanie robi mój brat :) Jak? A nie mam bladego! Zielonego też nie mam ;) Ja, jak kupuję matjasy i chcę zrobić z nich
Szczęśliwa kuchniaNigdy nie zrobiłam śledzia pod pierzynką z innego przepisu. Ten towarzyszy mi od 12 lat i tak pozostanie :) Składniki: 1/2 słoika śledzi wiejskich (ok. 330 gramów
Szczęśliwa kuchniaDania przyrządzone w tajinie lub rzymskim garnku są bardzo zdrowe, ponieważ zachowują wszystkie witaminy zawarte w składnikach, których używamy do gotowania. Kilka, niewiele, dań z tajina
Szczęśliwa kuchniaPrzepis dostałam od mamy. Nie mam zdjęć z etapów przygotowania, ponieważ to mama robiła śledzia, ale mam za to zdjęcia gotowego dania :) Przepyszne! Składniki: 4 filety
Szczęśliwa kuchniaSkładniki: śledzie 1,5 kg/większe,świeże, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, włoszczyzna 1 pęczek
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 flądry 1 szklanka odgotowanych prawdziwków 1 cebula 3-4 łyżki śmietany olej i masło mąka sól i pieprz Przygotowanie: Flądrze odciąć głowę i odłączyć
czarrna od kuchni