ryby - 22088 przepisów (strona:1093/1473)

Dorsz pod pomarańczową kołderką z buraczkami i puree z kalafiora 122

 Zapraszam na dorsza cytrynowego, biało – pomarańczowego. Marchewka dodaje smaku i słodkości, dzięki temu zyskuje na jakości. Dorsz ciekawie z puree kalafiorowym smakowo się komponuje i

Moniki Smakołyki
Lekka sałatka z makrelą 188

reszty produktów. Dodaj kilka kaparów lub pokrojonych oliwek. Jogurt wymieszaj z szczyptą soli i pieprzu, a następnie dodaj do sałatki i dokładnie wymieszaj. Wiem co jem Makrela jest rybą tłustą i zawiera wiele kwasów omega 3 i omega 6. Dzięki dużej zawartości selenu chroni nasz organizm przed wolnymi rodnikami i korzystnie wpływa na odporność naszego organizmu. Wpływa pozytywnie także

Fit&Fast Kitchen
Łosoś w musie rabarbarowym 85

różnorodnych dodatków czy marynat, które potrafią kompletnie zmienić smak tego delikatnego mięsa. W sezonie kiedy króluje świeży rabarbar spróbujcie tego połączenia - z rabarbaru przygotujcie gęsty mus, zamarynujcie w nim rybę i upieczcie. Z dodatkiem świeżej, wiosennej surówki macie gotowy pyszny lunch

Milion Smaków
Sałatka z pomidorami i ciecierzycą 151

Na śniadanie Składniki 1 puszka ciecierzycy 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 pomidory 1 zupka chińska szczypiorek 1 łyżka majonezu sól, pieprz Sposób

czarrna od kuchni
Faszerowane cytryny 117

kaparowe   Przygotowanie   Cytryny sparzyłem wrzątkiem, przekroiłem na równe połówki. Wydrążyłem je , miąższ drobno pokroiłem. Natkę opłukałem, osuszyłem i pokroiłem. Tuńczyka osączyłem z zalewy, podzieliłem na mniejsze kawałki. Rybę wymieszałem z kawałkami miąższu cytryny, dodałem majonez i natkę. Doprawiłem do smaku pieprzem i solą. Napełniłem cytryny nadzieniem, wstawiłem do lodówki, aby podać schłodzone

R'n'G Kitchen
RYŻ Z KREWETKAMI I SZPARAGAMI 175

RYŻ Z KREWETKAMI I SZPARAGAMI to obowiązkowa pozycja w szparagowym menu. Warto wybrać świeże krewetki w większym rozmiarze, wtedy danie będzie nie tylko smaczne, ale i

COOKMAGAZINE
Tuńczyk w pomidorach z selerem naciowym 152

Błyskawiczna Piątkowa Kuchnia - kolejna odsłona! Dziś w cotygodniowym, błyskawicznym kucharzeniu odcinek pt. Makaron na winie! Czyli co się nawinie to do makaronu ;)  A nawinęła mi

Grunt to przepis!
Filet z dorsza z białymi szparagami w ziołowym sosie serowym 146

„Udało mi się wreszcie kupić w tym sezonie białe szparagi choć nie wiem czy będą na nie chętni. Wydaje się, że mają one mniej zwolenników niż

Wiem co jem
Ceviche z tuńczyka z owocami 92

150 g tuńczyka, 1 średnia nektarynka, 3-4 cząstki pomarańczy, 6 jeżyn, kilka listków kolendry, sól marynata: sok z 1/2 cytryny, sok z 1/2 pomarańczy, Wymieszać

królestwo garów
Szaszłyki krewetkowe 133

Coś dla wielbicieli owoców morza Składniki do kupienia w Almie 120 g krewetek bez pancerzyków 4-5 krążków ananasa z puszki 1 biała papryka sól, pieprz

czarrna od kuchni
Łosoś zapiekany z mozzarellą i szpinakiem 202

Nie tak dawno gościł u nas na blogu pieczony łosoś w papilotach, tym razem troszkę inna propozycja podania - łosoś zapiekany z mozzarellą i szpinakiem. Jest troszkę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
domowy paprykarz z makrelą wędzoną... 100

Składniki: makrela wędzona 1 większa, ryż 1,5 woreczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, marchew 1 sztuka, seler 1 mały, papryka

W Mojej Kuchni Lubię
Krewetki z czosnkiem i pietruszką smażone na maśle 103

Pierwszy raz robiłam krewetki i nie było tak źle. Zrobiłam podstawową wersję z czosnkiem,pietruszką do tego świeża bagietka.Warto spróbować. SKŁADNIKI: dla 2 osób   

Gotowanie Patki
Ogniste zielone curry z dorszem 191

Piekielnie ostre i aromatyczne Składniki filet z dorsza 0,5 kg mleko kokosowe 1 puszka pasta curry zielona 50 g cebula 2 szt czosnek 3 ząbki

czarrna od kuchni
Dorsz na grzance 161

Gotowany dorsz z bukietem dodatków Składniki filet z dorsza ok. 300 g ziemniaki 5-6 szt boczek wędzony 200 g jajka 4 szt chleb tostowy 4

czarrna od kuchni