ryby - 22088 przepisów (strona:1079/1473)

Regionalne Smaki. STYCZEŃ. ZAPROSZENIE 175

W styczniowej kuchni Regionalnych Smaków będziemy przygotować śląską sałatkę śledziową o wdzięcznej nazwie - Hekele . Więcej informacji o tradycji przygotowania tej sałatki znajdziecie tutaj . Przepis będziemy publikować

Codziennik Kuchenny
Sałatka z quinoa, łososiem i pastą awokado. 170

każdej nadmiarowo ugotowanej porcji kaszy przygotowuję sałatkę. Do kaszy dodaję pieczone albo gotowane mięso lub jak w tym przepisie rybę.  Dorzucam trochę chrupiących warzyw, prażone ziarenka i sałatka gotowa. W tym przepisie znajdziecie pomysł na bardzo smakowitą pastę z awokado. Jeśli dodacie do niej więcej jogurtu lub trochę wody powstanie rzadszy sos do polania sałatki.  Pasta z awokado

Codziennik Kuchenny
Jesienny gulasz z dynią i opieńkami 186

Dzisiaj krótko i na temat - grzyby blaszaki rządzą :). Przeprosiłam opieńki - na bezrybiu i rak ryba... W takim wydaniu opieńki są do przyjęcia. A dynię uwielbiam :). I to by było na dzisiaj tyle... Nie chce mi się pisać - na lekach, zasmarkana i rozkaszlana :( Składniki: 700 – 800 g mięsa  gulaszowego (wieprzowiny lub wołowiny), około 300 g obranej i oczyszczonej z miąższu

Nie tylko w kuchni
Sałatka śledziowa na bogato 240

Śledź w majonezie i warzywach czuje się jak przysłowiowa ryba w wodzie :) U mnie dziś na bogato, z wieloma dodatkami. Pycha! Składniki: 5 płatów śledziowych w oleju 1 puszka groszku konserwowego 6 jajek ugotowanych kiełki rzodkiewki sól i pieprz do smaku 1 jabłko 1 biała cebula cukier do smaku ½ szklanki gęstej śmietany majonez 4 ziemniaki ugotowane Wykonanie: Śmietanę mieszamy

Tradycyjna Kuchnia
Makaron z kurczakiem, marchewką, groszkiem i parmezanem 167

najlepsze - można do nich wrzucić na co ma się ochotę. Tak jak z sałatką. Jeśli mamy ochotę na makaron lub ryż to wybieramy już tylko dodatki: kurczak, mielone, ryba, warzywa, sosy, itp. I to jest smacznie fajne:) Ja akurat wymyśliłam to danie, gdy te składniki miałam w domu. Jeśli nie macie parmezanu możecie dodać trochę tartego żółtego sera. Będzie równie

Zasmakuj Kuchni
Pasta do chleba z wędzonych szprotek w aromatyzowanym oleju 166

Coś dobrego do chleba Składniki • 1 konserwa szprotek w aromatyzowanym oleju • 1 mała cebula • 3 jajka gotowane • 2 ogórki kiszone • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. Szprotki

W królestwie smaków Beaty
Czerwone curry z łososiem 119

Cześć ! Nastała jesień, więc przemycam wszędzie ostrzejsze przyprawy. Dziś padło na curry. W wersji z łososiem się zakochałam ! To zdecydowanie moje comfort food. Składniki (2 porcje

Moja pasja smaku
Makaron z krewetkami i dorszem w sosie śmietanowym 154

niej pokrojoną w paski paprykę, cienko krojoną cukinię (ja użyłam obieraczki, która zrobiła mi fajne paseczki), drobno krojoną papryczkę chili. Smażymy na średnim ogniu przez 5 minut. Następnie dodajemy rybę. Smażymy razem przez następną minutę. Na zakończenie wlewamy śmietanę, wrzucamy krewetki wraz z solą i pieprzem, które dodajemy do smaku. Trzymamy na ogniu przez kolejne 3 minuty. Nie za długo

mecooks
Curry z mlekiem kokosowym i kurczakiem 121

pierwsze curry to sposób w jaki przygotowujemy potrawę, a czy dodamy mięso ,warzywa, rybę, to właśnie te składniki będą naszym głównym składnikiem w sosie. Przyjęta u nas przyprawa curry to nic innego jak gotowa mieszanka przypraw. Samo curry to danie. Tak przygotowane ,bardziej przypomina te z kuchni tajskiej za sprawą mleka kokosowego które nadaje mu wyjątkowego smaku i delikatności. Był

Niezły Młynek
Polędwica z dorsza z pieca 139

Delikatna, aromatyczna, z ziarenkami pieprzu i kolendry o maślano-cytrynowym smaku. Dodałam do takiego obiadu żółtą fasolę wymieszaną z zielonym groszkiem i kilkoma kwiatami

Zasmakuj Kuchni
Hawajska tuna poke bowl 234

TUNA POKE BOWL to klasyk kuchni hawajskiej. Świetna kompozycja surowego tuńczyka... Artykuł Hawajska tuna poke bowl pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
matiasy z papryką zieloną w oleju... 171

Składniki: matiasy 8 sztuk, papryka zielona 2 sztuki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile

W Mojej Kuchni Lubię
Mule po tajsku / Thai mussels 197

Mam ogromną słabość do muli, szczególnie takich z dużą ilością sosiku, w którym można maczać sobie chrupiące pieczywo. Ostatnio udało mi się upolować mule w bardzo

karmelowy
“Sceny kuchenne” – recenzja 104

Potrawy, które tylko są opisane, wyglądają z resztą dużo smakowiciej w mojej pamięci, niż te na które podaje się przepis. Olla podrida, którą kojarzę z Rękopisu… Potockiego czy palona ryba z okolic jeziora Chiuso w mojej wyobraźni pachną chyba lepiej, niż ten łosoś z wermutem. Sceny kuchenne Autorzy: Maria Pakulnis, Janusz Mizera Wydawnictwo: Edipresse Książki Ilość stron: 253 Okładka: twarda

Ugotowane pozamiatane
Szprotkowa pasta jajeczna na grzance 146

                 Ostatnio nabrałam ochoty na pastę , i tym razem zaproponuję pastę jajeczną z sardynkami w oleju , smak bardzo

Mój Smak