ryby - 22566 przepisów (strona:1077/1505)

Śledzie w sosie śmietanowo-chrzanowym z jabłkiem i rodzynkami 214

Do Wigilii i Świąt pozostały zaledwie dwa tygodnie więc najwyższa pora zastanowić się jakie śledzie w tym roku będą na naszym świątecznym stole. Nie zawsze robię

Smaczna Pyza
Mój ulubiony tatar ze śledzia 1890

Świat się chyba kończy skoro ja piszę, że jakiś tatar ze śledzia jest moim ulubionym. Ale tak się właśnie porobiło, że powoli staję się miłośniczką śledzi

Smaczna Pyza
Sałatka śledziowa z buraczkami 189

Znakomita, delikatna sałatka śledziowa z buraczkami. Można zrobić ją jako sałatkę warstwową, wygląda bardziej efektownie, można ją wymieszać i przyznam się, że taka bardziej mi smakuje

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sałatka ziemniaczana ze śledziem 217

Uwielbiam śledzie pod każdą postacią. Jesienią i zimą często pojawiają się na naszym stole a grudzień u nas jest szczególnie bogaty w śledziowe przysmaki. Dzisiaj proponuje

Monia miesza i gotuje
Brytyjskie i polskie tradycje świąteczne – co nas łączy? 189

Brytanii podstawą świątecznego obiadu jest indyk bądź gęś. Do tego uroczystego obiadu zasiada się dopiero 25 grudnia. Współcześni Brytyjczycy sięgają jednak ostatnio chętnie po … wędzonego łososia. Przyznać trzeba, że ryba ta również coraz częściej gości na naszych stołach, choć do wyparcia karpia jeszcze jej daleko.  Choinka, kartki i prezenty – uniwersalne tradycje  W obu krajach spotkamy pięknie przystrojoną choinkę

Poezja Smaków - blog kulinarny
Terrina z łososia 171

  Wigilia czy ogólnie Święta Bożego Narodzenia są czasem ekperymentów kuchennych. Jeżeli macie ochotę przetestować coś nowego to zachęcam Was do wypróbowania. Może komuś opadnie szczęka

Szybko Tanio Smacznie
Pstrąg na cieście filo ze szpinakiem 279

Szukasz prostego dania, które wygląda i smakuje wykwintnie? Nic prostszego! Ciasto filo Pstrąg Szpinak Czosnek Masło Cytryna Sól Pieprz Szpinak podsmażamy na patelni na maśle razem

MarcinChef
Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechami 351

Śledzie są bardzo wdzięcznym składnikiem, który doskonale komponują się z różnymi dodatkami. W zestawieniu z suszonymi pomidorami i chrupiącymi orzechami smakuje fantastycznie.    Składniki: 1

Pyry na Gaz
Tatar ze śledzia 217

Tatar ze śledzia to kolejny śledziowy klasyk, który co roku trafia na nasz świąteczny stół. Robię go w różnych wersjach, ale dziś przedstawiam Wam tę najbardziej

Kulinarne przygody Gatity
Kolagen NCN - sekret piękna i młodości :) 222

gęstszą konsystencję niż normalny płyn, ale nie jest to tak bardzo zauważalne i kompletnie nie utrudnia picia. Barwa jest przejrzysta. Co ważne - kolagen NCN nie "śmierdzi" i nie smakuje rybą! Uważam to za ogromny plus! Bardzo się zdziwiłam, kiedy wypiłam pierwszą porcję. Zaskoczył mnie pozytywnie, jeżeli chodzi o tę kwestię. Natomiast obecność kwasu askorbinowego nadała płynowi delikatną kwaśność.  Kolagen

Zdrowie na języku :P
SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM W ŚMIETANOWYM SOSIE 188

Zdrowa wersja spaghetti, która składa się z wartościowego łososia, pełnoziarnistego makaronu oraz szpinaku i czosnku w delikatnym sosie śmietankowym. Każdy składnik ma jakąś zaletę. Oprócz tego

Kuchnia Paulettes
Paprykarz z tuńczyka z dodatkiem melisy 190

Delikatny paprykarz, który świetnie rozsmarowuje się na kanapkach. Jest to szybka wersja. Przygotowanie zajmuje niecałe 15 minut, a naje się cała rodzina. Taki paprykarz można przechowywać

Kuchnia Paulettes
SZPINAKARZ CZYLI PAPRYKARZ SZPINAKOWY 193

Wszyscy znają słynny paprykarz szczeciński, który owszem jest smaczny, ale mój paprykarz jest smaczny, zdrowy i szybki w przygotowaniu.  Wszystko zależy od organizacji :).  Szpinakarz

Kuchnia Paulettes
WYTRAWNE PTYSIOWE KOSZYCZKI NA OLEJU RZEPAKOWYM Z PUSZYSTYM KREMEM ŁOSOSIOWYM 179

Chyba każdy z nas jadł ptysie, ale pod postacią pysznej słodkości.  Jednak nie zawsze jest tak, że ciasto ptysiowe nam wychodzi, podobnie jak z karpatką

Kuchnia Paulettes
Warsztaty kulinarne z pysznym śledziem od SEKO i 10 przepisów na śledzie. Świąteczne inspiracje z SEKO. 223

Niedawno miałam przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych z marką SEKO , które odbyły się w Akademii Kulinarnej w Warszawie, więc miałam blisko ;-))). Były to Świąteczne Inspiracje

SMYKWKUCHNI