Jak wiadomo maj to miesiąc szparagów. W tym okresie są one najsmaczniejsze, oczywiście wybieramy te młode. Stare szparagi po gotowaniu stają się gorzkie i tych unikajmy
Smaki EwyZnowu sie opuściłam i zaniedbałam Was. Ostatnio tj. w weekend majowy tyle się działo. Gościliśmy u siebie tak super ekipę, że brzuch bolał mnie od
Szybko Tanio Smaczniemocno widoczny. Kolorowe jedzenie poprawia nastrój! Naleśniki podałam na dwa sposoby. Z malinowym twarożkiem, czyli zmiksowanym z malinami twarogiem, polane miodem. To na słodko. Na wytrawnie z fetą, wędzoną rybą i warzywami. Obie wersje smakowały równie dobrze, więc, która smaczniejsza musicie ocenić sami :) Smacznego
KucharzycaDziś polecam Wam rybę. Będzie to smaczny morszczuk niestety niedoceniany. A szkoda, bo jest delikatny, zwarty i przede wszystkim łatwy w obróbce. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieOstatnio bardzo często przygotowuję właśnie taki zestaw pieczonych warzyw. Są bardzo smaczne, szybkie w przygotowaniu i pasują do większości dań. Dobrze komponują się na przykład z kurczakiem czy rybą. Smakują wszystkim, którzy mieli okazję je spróbować. Na rodzinny obiad wydają się idealne :) Składniki (3-4 porcje): 2 duże ziemniaki 1 duży batat 1 średnia cukinia 1 średni bakłażan
Zdrowie na języku :Pprzygotowania takich pysznych kotlecików możecie wykorzystać właściwie każdą białą rybę. U mnie był sandacz, ale równie dobrze pasowałby np. dorsz. Dodatek kolendry i sosu chilli nadaje im nieco orientalnego posmaku - takiego jak lubię! Ciasto jest zwarte więc nie obawiajcie się problemów ze smażeniem
Milion SmakówUwielbiamy mule w każdej postaci. Najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu, podane ze świeżą bagietką. Mule to danie bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. Idealnie nadaje się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakutrzymają formę – jeśli trzeba wydłużcie czas pieczenia. Jeśli już sztywne i gotowe – grzanie wyłączamy i zostawiamy je w piekarniku do ostygnięcia, na czas przygotowania nadzienia. Tacos z białą rybą w chrupkiej panierce, miksem sałat, sosem majonezowo-paprykowo-limonkowym i salsą z awokado na blogu już w piątek! SKŁADNIKI na 12 tacos 200g mąki typ 550-650 + ½ szklanki do podsypywania
Karo in the KitchenŚledzie marynowane w zalewie z miodu i koncentratu pomidorowego - idealny balans smaków: słonych śledzi, słodkiego miodu, kwaśnego octu i koncentratu pomidorowego. Najlepiej smakują po 3
Ze smakiem bez glutenuPomysł na przepis "mule z mango" przywieźliśmy z Tajlandii. Prosto, szybko, aromatycznie i smakowicie. Jeśli tak jak my gustujecie w pikantnych potrawach dodajcie więcej chili
SzczyptaSmaQIlość: 3-4 porcje Czas przygotowania: 25 min Składniki: – 1,5 szkl. makaronu muszelki – 150g łososia wędzonego na gorąco w kawałku – pół puszki
Podwójnaporcjazmieniające się cyklicznie menu degustacyjne w formie blanche. Tak naprawdę do samego końca gość nie będzie wiedział, co dostanie na talerzu. W karcie będzie zapisane, że tym razem jest ryba albo mięso, ale nie będzie wiadomo, co dokładnie. Czegoś takiego w Polsce jeszcze nie było. Naturalnie będzie także menu a la carte, ale nieduże - zapewnia nowy Szef Kuchni La Maison
SMYKWKUCHNISą takie smakowe połączenia które nasuwają się same. Krewetki to dla mnie zawsze żelazny i nieśmiertelny zestaw: masło, pietruszka, czosnek. Do tego płatki papryki chili i
Karo in the KitchenKażdy na Święta czy to Wielkanocne czy Bożego Narodzenia poszukuje przepisów na sałatki, a szczególnie na śledzie. Były już meksykańskie, były już grzanki, wszystko już było
Życie zaczyna się w kuchni