Składniki: 1 szklanka ryżu kawałek cukinii 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora ok. 2 szklanki bulionu 250-300 g mrożonych, mieszanych owoców morza 2 ząbki czosnku szalotka
czarrna od kuchniBabeczki na obiad? Oczywiście, że TAK!👍 Nikt nie mówił, że muffiny mają być tylko na słodko i na deser😋 Smakują zarówno na ciepło jak i na
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki: 30-40 dkg fileta z łososia 20 dkg kurek 200 ml śmietany 30% 250 g makaronu spaghetti kilka kwiatów cukinii 1 cebula sól, pieprz Przygotowanie
czarrna od kuchniSkładniki: matiasy 8 sztuk, majonez 5 łyżek, papryczka chilli 1 mniejsza, sok z cytryny 1 łyżka, curry 2 łyżeczki śledzie matiasy wymoczyć dwa razy w zimnej
W Mojej Kuchni LubięFaszerowane warzywa (i pieczarki) to coś, co mogłabym jeść bardzo często! Nie wiedząc czemu, mam do nich słabość. Na moim blogu znajdziecie warzywa faszerowane aromatycznym risotto
Be Fit Be StrongLato to czas grilli, imprez do rana, a także spotkań z przyjaciółmi na świeżym powietrzu. Dziś zapraszam Was po przepis na fajna przekąskę, która sprawdzi się
Z Majeczką w kuchniszranki z klasyką. Lista składników jest krótka i prosta jak myślenie mojego byłego narzeczonego. Przygotowanie zajmie wam chwilkę. Sałatka jest w całości wegańska, no, chyba że dodacie wędzoną rybę, która pasuje idealnie, lub równie pasującego wędzonego kurczaka. Ogranicza was tylko wyobraźnia. Składniki na prostą sałatkę ziemniaczaną: 1 szklanka ugotowanej, białej fasoli typu „Jaś” kilka młodych ziemniaków, ugotowanych i pokrojonych
ladykitchenDziś przedstawiam kolejny pomysł na szybkie i pyszne śniadanie. Rumiane i chrupiące tosty z wędzonym łososiem, awokado i mozzarellą z pewnością zaspokoją głód na długi czas
karmelowyPrzepis podstawowy na placki z jajek i żółtego sera znajdziecie tu - klik , a ich wzbogaconą wersję tu - klik . Uwielbiam je i dość często robię! Ostatnio mi
Di gotuje„JEDYNE TAKIE WAKACJE Z SEKO” Składniki: 1 słoiczek makreli w oleju Seko 1 mała bagietka 1 szalotka 2 łyżki serka kanapkowego śmietankowego sól, pieprz 2
czarrna od kuchniObiad na szybko? Proszę bardzo👆👆 Idealne również na wynos do jednego pudełeczka, które można spożywać na zimno. Z sosem czosnkowym, warzywami i jesteśmy syci na kilka
Zdrowie i pysznie na talerzuTegoroczny lipcowy urlop spędziliśmy w dobrze już nam znanej Karwi. Z niecierpliwością czekaliśmy na obiady dnia w Barze Tadeusz! W tym roku - prócz tradycyjnych obiadków ryba + frytki - postawiliśmy na gofry! W poszukiwaniu tych idealnych przeszliśmy całe miasto - ale udało się! Zakosztowaliśmy też naleśnika po meksykańsku - który nie zrobił na nas szczególnego wrażenia... Super nowością były smażone sardynki - na przekąskę
Lena Gotujeprzygotowanej na przyjęcie turystów, dzięki wielu parkingom. Szlak czerwony, który zaczyna się koło dworca początkowo jest bardzo nudny, bo prowadzi po asfaltowej drodze. Później jest jak to mawiał komisarz Ryba niewiele lepiej, ale ... lepiej , bo idziemy lekko kamienistą stromą drogą. Dopiero widoki, jakie potem nam się pokazują powodują, że staje się to bardziej emocjonujące :) Od czasu do czasu spotykamy symboliczne
Kryzysowa Książka Kucharskachlebowych, grzanek. Może stanowić bazę do dań z makaronów, ryżu, kasz. Jeśli zamienimy fetę na kolendrę to z takim sosem możemy łączyć z apetytem na talerzu smażoną lub pieczoną rybę i inne warzywa. Smakuje podany zarówno na zimno jak i ciepło, w zależności do jakiego dania ma nam posłużyć. Głównym składnikiem sosu jest passata - przetarte pomidory Jamar
Zasmakuj Kuchni