zimą. Bo doskonale rozgrzewają, zaspokajają głód i dodają energii. F asolka po bretońsku, wbrew logice, wcale nie wywodzi się z Bretanii, a z Francją ma prawdopodobnie tyle wspólnego co ryba po grecku z Grecją. Jest natomiast wielce prawdopodobne, że nasza bretońska fasolka to siostra brytyjskiej potrawy o nazwie "baked beans". Choć tak naprawdę brytyjska i polska fasolka bardzo się
Smakowity Blog KulinarnyDanie pyszne, zjedzone w błyskawicznym tempie. Krewetki wyłożyć na durszlak i przelać wodą, odstawić do osuszenia. Do miski dodać pastę curry, posiekane obrane ząbki czosnku, posiekaną
Kuchnia PokoleńPowoli zaczynami myśleć o Bożym Narodzeniu. W każdym domu są potrawy bez których nie wyobrażamy sobie świątecznego stołu. Tym razem chcieliśmy podzielić się z Wami przepisem
Kuchnia od dwojgaCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na tajski makaron ryżowy z dodatkiem owoców morza. Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - porcję makaronu ryżowego - 200 g mrożonych owoców
Bez CebuliDelikatne, puszyste i bardzo smaczne Wariantów podania jest mnóstwo, można je jeść na słodko, na słono, z mięsem lub z rybą, z kapustą i grzybami – wtedy powstają krokiety, czyli zawijane panierowane w bułce naleśniki i smażone na rumiano. Jest wiele przepisów na ciasto naleśnikowe. Można dodawać tylko mleko, mleko z wodą, mleko z wodą gazowaną, różne rodzaje mąk
Zasmakuj KuchniZupa pełna smaków .Bardzo mocno wyczuwalny smak łososia i cytryny.Świetne połączenie dwóch składników nadający zupie orginalność.Polecam. 70 dag.łososia 40 dag.ziemniaków 1
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSałatka jest przepyszna i ekspresowa w przygotowaniu, a najwięcej czasu zajmuje w niej... gotowanie jajek... Idealnie sprawdzi się jako pożywna przekąska, na imprezę czy wizytę niepodziewanych
Di gotujeTakiego pysznego łososia znalazłam ostatnio na blogu kwestia smaku. Jest rewelacyjny i do tego ta salsa z mango i awokado. No niebo w gębie jak to
kruche babeczkiDzień dobry! Dni stają się coraz zimniejsze. Ciekawe kiedy spadnie pierwszy śnieg jeśli w ogóle spadnie. Przez ostanie lata mieliśmy w Goteborgu niezbyt ciekawe zimy, które
codojedzeniaZajadałam się jak szalona, pyszna. Bardzo sycąca, śmietana mleczko kokosowe, ale tak ma być. Nie wszyscy muszą liczyć kalorie. Do garnka dodać masło i mocno rozgrzać
Kuchnia PokoleńPrawdę powiedziawszy, nie wiem, czy taką sałatkę można uznać za tradycyjny kaszubski przepis. Fakty jednak wyglądają tak, że jadłem ją nie tak dawno w bardzo kaszubskim
zadanie-gotowanieSkładniki: 50 g makaronu błyskawicznego 200 g krewetek 1 jako 1 szalotka 1 papryczka chili 2 ząbki czosnku 1 cm imbiru szczypta cukru 2 łyżki sosu
czarrna od kuchniok 700 g ziemniaków 1 szkl śmietany 100 g żółtego sera 1 jajko sól pieprz oregano 2 łyżki posiekanego koperku pstrąg mąka do panierowania tłuszcz do
Gotowanie jest łatweMożna połączyć pstrąga z mięsem, Zapewniamy sprawdza się. Składniki 6 plastrów szynki prosciutto kostka zimnego masła 12 listków świeżej szałwii 6 filetów pstrąga 2 łyżki
R'n'G Kitchen