ryby - 22566 przepisów (strona:1027/1505)

Sałatka z brokułem 224

Składniki: 1/2 brokuła 3 pomidory 4 jajka 1 puszka tuńczyka 1/2 puszki kukurydzy 1 mały jogurt naturalny 1-2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól, pieprz

czarrna od kuchni
Sweet chili sos - czyli sos słodko - ostry 147

coś takiego: syrop glukozowo-fruktozowy, sok pomidorowy, fruktoza, natka pietruszki, koncentrat soku z cytryny, sos worcestershire [woda, syrop glukozowy, ocet słodowy ( jęczmień ), cukier, sól, aromaty, ekstrakt z cebuli, anchois ( ryba ), oliwa z oliwek, ocet, koncentrat soku z cytryny, kolendra, goździki, ziele angielskie, papryka chili, majeranek, tymianek, suszony czosnek, olej słonecznikowy], barwnik (ekstrakt z papryki) Oczywiście, nie uważam, że każdy

Kuchnia moimi oczami
Kurczak pieczony w soli (Pollo in crosta di sale) 181

oraz  pieczon ą  dorad ę  w aromatycznej soli . Oba przepisy cieszyły si ę  dużym Waszym zainteresowaniem, za co bardzo Wam dziękuj ę . Po rybie i ziemniakach przyszedł czas na mięsko, dlatego dziś chciałam podzielić się z Wami przepisem na kurczaka.  Kurczaka upiekłam w całości w gruboziarnistej soli

La grande e la piccola cuoca
Ziemniaki pieczone z wędzoną makrelą 139

Smaczne danie z niedużej ilości składników. Tak upieczone ziemniaki są całkiem sycące. Podałam je z sałatką z cykorii klik . To dobry obiad na chłodne dni, które

Stare Gary
Poniedziałek: Zielone curry z krewetkami 213

Orzeźwiające, pikantne danie, którego ostrość łagodzi aksamitne mleko kokosowe. Curry jest bardzo łatwe do zrobienia. W kwadrans możecie mieć na stole oryginalne, orientalne, pachnące danie. Czas

Niedzielny kucharz
Pasta z makreli z kaparami, papryką i cebulą 120

Dziś propozycja na śniadanie lub kolację. Jest to pasta z makreli z dodatkiem kaparów, papryki, cebulki i natki pietruszki. Pasta do zrobienia na szybko ale i

Ewa w kuchni
Pomidorowa pasta z makreli 247

Pomidorowa pasta z makreli – to moja kolejna propozycja na pyszna pastę kanapkową (zobacz również przepis: Pasta z makreli wędzonej i jajek ). Uwielbiam ją zwłaszcza ze

Kulinarne Przeboje
Kotleciki z kaszy jęczmiennej 162

cyklu "piątek z rybą" zamieniam dziś na coś innego. Jedliście kiedyś kotleciki z kaszy jęczmiennej z pieczarkami? Jak nie to łapcie przepis, super chrupiące, pyszne i sycące! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Miniburgery z łososia i szpinaku 109

Przepis zapożyczony z jednej z moich ulubionych stron, chociaż nie mam w zwyczaju obracać się na konkretnych. Przekazuję dalej tę skarbnicę wiedzy i smaków  https://

Karola gotuje
Kanapki tortowe 128

sardynkami ), na paście ułożyć drugą kromkę i ją docisnąć, posmarować pastą (u mnie serową, z sera żółtego twardego ), na paście położyć trzecią kromkę, docisnąć, posmarować pastą (u mnie z rybą wędzoną ), na paście ułożyć czwartą kromkę, docisnąć, posmarować pastą (u mnie serową, z sera żółtego twardego ), na paście ułożyć piątą kromkę, docisnąć, całość zawinąć w folię spożywczą, odstawić do lodówki

królestwo garów
Cukinie faszerowane wołowiną z pomidorami 118

kolację z niskim indeksem glikemicznym i ograniczoną ilością węglowodanów. Cukinia to po marchewce moje ulubione warzywo, a w moim domu często pojawiają się cukinie faszerowane czy to mięsem, czy rybą czy kaszą i orzechami. Dzisiaj wersja nie wymagająca szczególnych przygotowań i zajmująca dosłownie chwilę. Cukinie faszerowane mielonym mięsem wołowym (ale może być też inne, np. drobiowe) i pieczarkami z podłużnymi

Dietolog
Czas odnaleziony 125

Na przełomie sierpnia i września postanowiłyśmy z kochaną Familią zrobić sobie długi babski weekend nad Bałtykiem. Upalne lato nie odpuszczało, plaże powoli pustoszały – czas idealny

Na moim stole
SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I FIGAMI 140

Pojawiły się w sklepach świeże figi, więc trzeba to wykorzystać 😉 Na pierwszy rzut idzie sałatka... z mieszanki sałat z łososiem wędzonym, świeżymi figami, mozzarellą oraz granatem

Kuchnia MagdaLeny
PLACKI Z KISZONEJ KAPUSTY (keto, LCHF, bez glutenu) 281

łyżką formując małe, cienkie placki. Smażyć z obu stron do momentu aż będą rumiane (ok 2-3 minut). Placki z kapusty kiszonej polecam podawać zarówno na ciepło np z rybą, mięsem czy sosami, jak i na zimno z różnego rodzaju dipami (np. czosnkowym, tzatziki itd.) czy po prostu tylko z kwaśną śmietaną. Smacznego! — BTW całości bez dodatków

Ola la LCHF

Proponowane wyszukiwania