składniki: 300g. makreli wędzonej ( już obranej z ości i skóry) 1/2 cebuli (średniej wielkości) 2 średnie ogórki kiszone 1
Lubię to gotujęJak ja lubię próby odtworzenia sklepowych produktów, ach! Wiadomo, że skład niektórych jest dramatyczny. Jeżeli możemy ograniczyć pochłanianie chemii, która jest obecnie prawie we wszystkim, to
KardamonovyDzień dobry :-) Najpierw się troszkę pożalę i od razu przepraszam od razu tych którym nie mogę polakować zdjęć na instagramie. Normalnie nie wiem za co zostałam
kruche babeczkiKolejna odsłona sałatki makaronowej. Tym razem sałatka makaronowa z tuńczykiem. Pyszna, sycąca i idealna na kolację, a następnego dnia świetnie sprawdzi się do pudełka do pracy
PatiGotujerazy sztuka … czasem trzeba cierpliwości , a czasami po prostu wprawy .. Polędwica łososiowa , wbrew nazwie nie jest wcale robiona z polędwicy , a ze schabu . Cóż to trochę jak z rybą po grecku , której Grecy na oczy nigdy nie widzieli Tak czy inaczej warto się pomęczyć , bo jest to jedna z najlepszych o ile nie najsmaczniejsza ze wszystkich możliwych wyrobów . Delikatna
Ogrodnik w podróżyJuż we wtorek kończy się Karnawał, który w tym roku trwał bardzo długo. Ten dzień to Ostatki, nazywany także przez niektórych Śledzikiem. To czas kiedy
Kulinarne przygody Gatity/caption] Zobacz inne przepisy na zapiekanki ziemniaczane: Zapiekanka Ziemniaczana Z Grzybami Prosta Zapiekanka Ziemniaczana Zapiekanka Ziemniaczana Z Białą Kiełbasą Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanym I Mięsem Mielonym Zapiekanka Ziemniaczana Z Rybą Szybka Zapiekanka Ziemniaczana Z Porem I Boczkiem Zapiekanka Ziemniaczana Z Pieczarkami [caption id="attachment_8067" align="aligncenter" width="1024"] Zapiekanka ziemniaczana z szynką w sosie beszamelowym[/caption] Artykuł Zapiekanka ziemniaczana
e-PrzepisyKulinarnemasz. Całość posypujemy stratą mozzarellą. 3. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. Po wyjęciu posypujemy szczypiorkiem. Smacznego :-) Do zapiekanki możemy dodać kurczaka, lub inne mięso czy rybę. Podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym
kruche babeczkiTo danie robię wyłącznie dla siebie, mój maż nie przepada za takimi daniami. Woli nasze polskie dania. Ja natomiast bardzo lubię urozmaiconą kuchnię i nowe smaki
Kuchnia PokoleńSałatka jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako samoistna przekąska lub nawet jako dodatek do obiadu. Wcześniej robiłam mnóstwo sałatek z
Di gotujewarzywa mieszamy następnie dodajemy jogurt oraz majonez i ponownie mieszamy.Surówkę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.Odstawiamy na 30 min.najlepiej do lodówki aby smaki się połączyły. Najlepiej smakuje do dań z rybą. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaCzasami mam takie dni, że po prostu nie chce mi się gotować, a wypadałoby coś zjeść. Tuńczyk z puszki zawsze mnie ratuje. Cała rodzina lubi tuńczyka
codojedzeniadanie to jest hit na wszystkich naszych domowych imprezach! Podpatrzyłam je w jakiejś gazetce kulinarnej. W podobny sposób robiłam rybę ale kurczak w tym wydaniu jest jeszcze smaczniejszy! Zapewniam zniknie błyskawicznie. 2 filety z piersi kurczaka Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Do obtoczenia: Mąka, 2 jajka, Bułka tarta Zalewa: 4 szklanki wody 0,5 szklanki oleju ¾ szklanki octu
VioletoweKucharzeniemała cebulka sól i pieprz Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie przełóż do durszlaka, by ociekł z wody. Z puszki z tuńczykiem odlej sos, a następnie rozdrobnij rybę widelcem. Paprykę pokrój w kostkę, a cebulkę posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj razem – tuńczyka, paprykę, kukurydzę, cebulkę, makaron oraz majonez. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki
Kulinarne S.O.S.