łyżki masła W przypadku, gdy do przygotowania dania użyliśmy łososia surowego, proponuję użyć mieszanki serów wędzonych. Na patelni rozgrzać masło. Dodać pokrojonego w kosteczkę łososia. Posmażyć. Doprawić rybę solą pieprzem i czosnkiem . Jeśli użyliśmy łososia wędzonego to doprawiamy jedynie pieprzem i czosnkiem. Wlać śmietanę, dodać ravioli i dusić potrawę przez 4 minuty. Pod koniec gotowania dodajemy połowę startego sera
Kasia i jej kobiecy światKolejna przekąska, która sprawdzi się na Święta lub Sylwestra. Tym razem bardziej elegancka. Warstwowe mini sałatki z tuńczykiem, kukurydzą, natką pietruszki i serem, udekorowane przepiórczymi jajeczkami
Oryginalny smakNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenUwielbiam śledzie i nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Mam swoje ulubione wersje ale co rusz kombinuję coś nowego. Tym razem śledziki połączyłam z suszonymi
Monia miesza i gotujeSzukasz pomysłu na obiad w niespełna 30 minut? Porcja makaronu z rybą uwieńczona włoskimi dodatkami to prosty sposób na szybki, zdrowy, smaczny, aromatyczny obiad w śródziemnomorskim stylu. Wielokrotnie ratuje mnie z opresji, gdy czasu niewiele, w lodówce pusto, a w brzuchu burczy. Dodatkowo to idealna propozycja na pyszny obiad ze znajomymi, w której zasmakuje chyba każdy. Składniki (2 porcje
Fitsweet.meKochani ,zbliża się powoli Boże Narodzenie. Czas, który spędzimy głównie z najbliższymi, przy stole. Dziś podaję Wam przepis z cyklu "Śledzie na Wigilię" : "Jedna z
Z Kuchni Do Kuchniangielskie, sól i gotuję aż warzywa będą aldente. Pod koniec gotowania warzyw dodaję karpia kawałki i gotuję jeszcze 10 minut.Rybę z warzywami wyjmuję z bulionu i studzę. Rybę obieram z ości i skóry. Mielę maszynką do mięsa razem z cebulą obraną, jajkiem ugotowanym, marchewkę, selerem, porem. Przekładam do miski, dodaję jajko, gałkę muszkatołową, oregano, roztopione i wystudzone masło
wesoła kuchniaPyszna, klasyczna potrawa znana chyba praktycznie w każdym domu. Lekko słone matiasy bardzo fajnie komponują się z pomidorową słodko-kwaśną zalewą. Dodatkowo smak potrawy
Walijskie PichcenieSkładniki : 50 dkg filetów śledziowych 1/2 kubka śmietany 18 % 2 winne jabłka 1 cebula kilka ogórków konserwowych ( korniszonów ) około 200 ml dobrego majonezu Sposób wykonania :
Przepisy i porady kulinarneNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G Kitchentemp. 240°C - opcja grill. Na folii aluminiowej połóż filet, skrop sokiem z cytryny i dopraw solą i pieprzem. Pomidorki i oliwki pokrój w plasterki i rozłóż na rybie - posyp ziołami. Fileta zawiń szczelnie w folię i wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 min, następnie odwiń delikatnie folię i zapiekaj kolejne 10 min. Pangę podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami
Alutka-Gotujezaraz pojawia się w piekarniach. Dla mnie była to kolejna okazja, by pobawić się kształtem pieczywa i przygotować coś na wigilijny stół, więc jeden z bochenków uformowałam ponownie w rybę, ale tym razem uformowaną nie w szczupaka (jak w listopadowej piekarni ), a coś karpiopodobnego. Już wiem, że żeby zachować ten rybi kształt i chleb nadmiernie nie popękał, bochenki muszą wyrastać
Weekendy w domu i ogrodzieWszyscy znają lubianą sałatkę gyros , a ja postanowiłam zrobić tym razem sałatkę gyros ze śledziem i muszę przyznać, że jestem zadowolona. Składniki: 4-5 płatów
talerz przyjemności