Filety z pstrąga w migdałach

Filety z pstrąga w migdałach

Filety z pstrąga w migdałach

Przepis na : obiad

Super przepis na smacznego pstrąga na obiad. Składniki: Filet z pstrąga ½ kg Migdały 2 łyżki  Natka pietruszki posiekana 1 łyżka  Masło 2 łyżki Cytryna 1 szt. Sól do smaku Liście świeżej mięty Olej do smażenia Przyprawa Vegeta ½ łyżki Wykonanie: Pstrąga natrzeć przyprawą, pokropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na pół godziny, Migdały podsmażyć na patelni na rumiano , dodać masło i posiekaną pietruszkę, chwilę podsmażyć i odłożyć z ognia. Rybę usmażyć na gorącym oleju z obu stron na złoto, lecz ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pstrag, obiad, sosy, ryby, ryba

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.