ryby - 22088 przepisów (strona:1004/1473)

Pasta z makreli z kaparami, papryką i cebulą 105

Dziś propozycja na śniadanie lub kolację. Jest to pasta z makreli z dodatkiem kaparów, papryki, cebulki i natki pietruszki. Pasta do zrobienia na szybko ale i

Ewa w kuchni
Pomidorowa pasta z makreli 218

Pomidorowa pasta z makreli – to moja kolejna propozycja na pyszna pastę kanapkową (zobacz również przepis: Pasta z makreli wędzonej i jajek ). Uwielbiam ją zwłaszcza ze

Kulinarne Przeboje
Kotleciki z kaszy jęczmiennej 144

cyklu "piątek z rybą" zamieniam dziś na coś innego. Jedliście kiedyś kotleciki z kaszy jęczmiennej z pieczarkami? Jak nie to łapcie przepis, super chrupiące, pyszne i sycące! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Miniburgery z łososia i szpinaku 92

Przepis zapożyczony z jednej z moich ulubionych stron, chociaż nie mam w zwyczaju obracać się na konkretnych. Przekazuję dalej tę skarbnicę wiedzy i smaków  https://

Karola gotuje
Kanapki tortowe 107

sardynkami ), na paście ułożyć drugą kromkę i ją docisnąć, posmarować pastą (u mnie serową, z sera żółtego twardego ), na paście położyć trzecią kromkę, docisnąć, posmarować pastą (u mnie z rybą wędzoną ), na paście ułożyć czwartą kromkę, docisnąć, posmarować pastą (u mnie serową, z sera żółtego twardego ), na paście ułożyć piątą kromkę, docisnąć, całość zawinąć w folię spożywczą, odstawić do lodówki

królestwo garów
Cukinie faszerowane wołowiną z pomidorami 98

kolację z niskim indeksem glikemicznym i ograniczoną ilością węglowodanów. Cukinia to po marchewce moje ulubione warzywo, a w moim domu często pojawiają się cukinie faszerowane czy to mięsem, czy rybą czy kaszą i orzechami. Dzisiaj wersja nie wymagająca szczególnych przygotowań i zajmująca dosłownie chwilę. Cukinie faszerowane mielonym mięsem wołowym (ale może być też inne, np. drobiowe) i pieczarkami z podłużnymi

Dietolog
Czas odnaleziony 100

Na przełomie sierpnia i września postanowiłyśmy z kochaną Familią zrobić sobie długi babski weekend nad Bałtykiem. Upalne lato nie odpuszczało, plaże powoli pustoszały – czas idealny

Na moim stole
SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I FIGAMI 123

Pojawiły się w sklepach świeże figi, więc trzeba to wykorzystać 😉 Na pierwszy rzut idzie sałatka... z mieszanki sałat z łososiem wędzonym, świeżymi figami, mozzarellą oraz granatem

Kuchnia MagdaLeny
PLACKI Z KISZONEJ KAPUSTY (keto, LCHF, bez glutenu) 248

łyżką formując małe, cienkie placki. Smażyć z obu stron do momentu aż będą rumiane (ok 2-3 minut). Placki z kapusty kiszonej polecam podawać zarówno na ciepło np z rybą, mięsem czy sosami, jak i na zimno z różnego rodzaju dipami (np. czosnkowym, tzatziki itd.) czy po prostu tylko z kwaśną śmietaną. Smacznego! — BTW całości bez dodatków

Ola la LCHF
Restauracja Malinowy Anioł w Zielonkach 153

białego wina, podane z zieloną natką pietruszki i grzanką z pieca. Tak dobre, że zamówiliśmy przy obu wizytach. Proste, ale doskonałe. Pstrąg z Doliny Będkowskiej w boczku wędzony dymem. Ryba była świeża i soczysta, przesiąknięta aromatem boczku i dymu. Płatki z indyka z grzybami leśnymi i cebulką, duszone w sosie z białego wina i śmietany, gnocchi, mieszanka sałat z sosem

Karola gotuje
Krewetki w sosie tika masala 128

Tylko powiem pycha, bardzo mi smakowały. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekany drobno czosnek, chili, kminek, paprykę słodką w proszku, pastę curry. Wszystko razem smażyć chwilkę

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z łososiem i szpinakiem 96

Ostatnio zdecydowanie mam fioła na punkcie sałatek W sumie są mega zdrowe, szybkie w wykonaniu i wyglądają obłędnie. Sałatka z łososiem i szpinakiem to według mnie

PatiGotuje
Łosoś smażony 117

Łosoś smażony najlepiej smakuje nam w tej wersji, bo delikatny, soczysty, mięsisty, prosty, taki domowy. Podaję go gorącego wręcz z patelni z pieczywem, maślanymi grzankami oraz

Zasmakuj Kuchni
Kohersen Mycook - więcej niż robot kuchenny 105

piętro do gotowania na parze o pojemności 3,5 litra – pozwalają na przyrządzanie w tym samym czasie kilku różnych potraw np. w trakcie gotowania ziemniaków możemy równocześnie przygotować warzywa, rybę lub mięso na parze.   Waga – o zaletach zintegrowanej wagi nikogo przekonywać nie trzeba. Pozwala zważyć każdy kolejny dodawany do naczynia głównego składnik.    Samoostrzące się noże – to kolejna

Cztery Fajery