Kiedyś nie przepadałam za pasztetem… Dopiero kiedy parę lat temu na święta spróbowałam pasztetu mojej babci, zaczęłam zastanawiać się dlaczego nie zrobiłam tego wcześniej? Nie
Be Fit Be StrongBitki wieprzowe w sosie ze śliwkami to pomysł na bardzo smaczny obiad, w dodatku naprawdę prosty do przygotowania. Do dania możemy użyć mięsa wieprzowego bez kości
Dorota SmakujeSkładniki: ok. 30-40 dkg łososia 1 brokuł 3 ziemniaki 3 łyżki jogurtu naturalnego 5 dkg sera żółtego 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Naczynie
czarrna od kuchniZapiekanka makaronowa po bolońsku Sos boloński z mięsem mielonym i pomidorami to jeden z tych sosów, które lubię przygotowywać w większych ilościach a potem mrozić w
Dorota Smakujeżelatyną po wierzchu. Zalać mlekiem kokosowym i dobrze wymieszać. Gotować jeszcze przez 5-8 minut mieszając od czasu do czasu aż masa lekko zgęstnieje. Ostudzić. W międzyczasie pokroić wędzoną rybę oraz awokado i ogórka na podłużne paski. Każdy arkusz wodorostów nori wyłożyć 1/5 ryżu z kalafiora, ułożyć paski wędzonego łososia i/lub tuńczyka oraz awokado lub ogórka. Zwijać ściśle formując rulon
Modern Cave Girlsię jednak, że każda inna sprawdzi się równie znakomicie… Dobór ingrediencji Jeśli chodzi o główną zawartość keto curry, to tutaj panuje pełna dowolność. Może to być wołowina, kurczak, ryba albo same warzywa. Ja dzisiaj postawiłam na owoce morza, a dokładniej- krewetki. Do tego zielone warzywa, czyli seler naciowy i fasolka szparagowa. A co jako dodatek? Zazwyczaj curry serwuje się
Modern Cave GirlTemperatury coraz mniejsze, dni coraz bardziej pochmurne. Zapraszam na węglowodany poprawiające humor Przygotowałam pyszne spaghetti z klopsikami i fasolką na obiad i dzielę się z wami
Dorota SmakujeChyba wszyscy lubimy obiady, których przygotowanie nie zabiera dużo czasu. W czasach, gdy każdy z nas się spieszy nie ma czasu na przygotowywanie wykwintnych i czasochłonnych
Be Fit Be StrongDzisiaj na tapecie będą pasty do pieczywa. Wszyscy bardzo je lubimy, ale często ograniczamy się do tej tradycyjnej, jajecznej ze szczypiorkiem lub do pasty z tuńczyka
Analiza Smakukroimy w kostkę, przekładamy do miski. 4. Olej z makreli odlewamy do naczynia. 5. Wyciskamy do niego sok z cytryn i mieszamy. 6. Rybę drobno kroimy i łączymy z pozostałymi składnikami. 7. Dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia. 8. Polewamy sosem. 9. Posypujemy koperkiem
Kulinarna ChwilaZnacie makaron conchiglioni w kształcie dużych muszli? Ma w sobie duży potencjał, bo można go faszerować i na słodko i na wytrawnie, podawać na ciepło lub
Dorota SmakujeJedno z naszych ulubionych ekspresowych dań. Makaron z tuńczykiem sprawdza się zawsze, gdy na gotowanie mamy tylko 15 minut. A tak poza tym jest po prostu
Kulinarna PolskaBardzo smaczna sałatka śledziowa z cebulką, papryką, kukurydzą i groszkiem. Idealna na kolację, przystawkę lub świąteczny stół. Szybko się robi i jeszcze szybciej znika :) Składniki: 4
Kocham..lubię..gotuję..