Jeśli szukacie pomysłu na prostą i szybką sałatkę, która smakuje rewelacyjnie to doskonale trafiliście. Moja propozycja sprawdzi się przy każdej okazji, a wiosną i latem może
Di gotujeSkładniki: -kilka poszarpanych liści sałaty -mały ogórek świeży -dwie pokrojone w plastry rzodkiewki -mała żółta papryka -50 g łososia sałatkowego -4 zielone oliwki -łyżeczka oleju lnianego
Kulinarne przemysleniaTaka pasta to świetny dodatek do kanapek i krakersów. Doskonała na śniadanie, jak również jako przekąska na imprezę. 6 jajek puszka tuńczyka w sosie własnym łyżka
Smakołyki AsiT en tatar z tuńczyka na musie z awokado chodził za mną już od dawna i ogromnie się cieszę, że już dziś mogę się z Wami
Food Squareproste, składające się z prostych składników, ale niesamowicie smaczne. Takie są kacze udka po chińsku. W określeniu „po chińsku” nie na grama ściemy. To nie jest danie w stylu ryba po grecku, czy fasolka po bretońsku, w których konotacje geograficzne nie mają nic wspólnego z lokalnymi kuchniami. Nasza kaczka po chińsku ma smak i aromat Azji i chrupkość jakiej
Niedzielny kucharzDziś Polecam --- Makaron z tuńczykiem z domowym pesto na ciepło ❤ ❤ ❤ Idealna propozycja na obiad , kolację czy w formie sałatki. Uwielbiam takie szybkie propozycje na obiad czy
Gotowanie PatkiŚwieży tuńczyk z grilla z bakłażanem i salsą z mango. Lekki, szybki i pyszny obiad z grilla. Możemy też taką propozycją oczarować gości. Ryba z grilla nie musi być nudna. Tuńczyka wysmażamy tak jak kto lubi. - 2 kawałki tuńczyka świeżego 1 bakłażan 1 mango 1 limonka 1 papryczka chili 1 garść kiełek sól, pieprz papryka czerwona mięta świeża olej
wesoła kuchniaTa zupa to klasyczny chowder, czyli pyszna kremowa i rozgrzewająca zupa z dodatkiem wędzonego łososia. Jestem pewna że jej smak Was zaskoczy, a fakt że robi
nietylkopasta.plmleczkiem kokosowym. Lubicie curry? Ja uwielbiam, u Nas latem jest minimum raz w tygodniu, a zima i jesienią 3-4 razy, robię tą potrawę na sto różnych sposobów, z rybą, owocami morza, kurczakiem, indykiem i zawsze oczywiście robię ją inaczej. Na blogu znajdziecie wiele przepisów na takie szybkie dania jednogarnkowe. Zerknijcie do zakładki Kuchnia chińska i kuchnia azjatycka
SMYKWKUCHNIcukrowy w strączkach, zielone szparagi i młodą marchewkę. Pyszne, sycące wegańskie danie, do podania z ryżem, albo makaronem lub po prostu jako dodatek do każdego dania z mięsem lub rybą. Skladniki: 200 g groszku cukrowego 5-6 młodych marchewek pęczek zielonych szparagów olej arachidowy lub sojowy 2-3 łyżki sosu sojowego 2 cm kawałek imbiru 1 ząbek czosnku ziarna sezamu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jest technika, a także wybór odpowiedniej jakości produktów. W zależności od tego na jaki rodzaj sushi się zdecydujemy, powinniśmy zadbać o właściwy dobór składników. Możemy zdecydować się na surową rybę, owoce morza czy warzywa - wszystko zależy od naszych indywidualnych upodobań. Wszystkie produkty powinny być świeże oraz odpowiednio pokrojone i przyrządzone. Niezbędnym składnikiem będzie także ryż. Produkt ten również powinien być
Kuchcik gotujeSezonowa papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem. Podana na ostro stanowi prosty sposób na pyszny obiad lub kolację. Ja podałam ją z hummusem z bobu, ale można
Mienta blogMakaron gotowy w 15 minut. Danie bardzo proste i bardzo smaczne. Można podawać od razu, można spakować i zabrać do pracy. Świetnie sprawdzi się jako lancz
Niedzielny kucharzSuper prosta sałatka z fetą, w której słony smak słonego sera doskonale łączy się lekko słodkimi jędrnymi krewetkami. Idealna na letni lunch do pracy! Czas: 30
Niedzielny kucharzWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki sałatki: 2 mini sałaty rzymskie, 2 jajka ugotowane na
JejKuchnia