Śledzie połączone z warzywami i słodko-kwaśnym sosem to propozycja, która doskonale sprawdzi się przy każdej okazji. Są naprawdę pyszne, a przyznam, że nie jestem wielką miłośniczką śledzi. Te bardzo lubię, więc gorąco Wam polecam! 500g solonych filetów śledziowych 2 cebule 1 marchewka (duża) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 200 ml wody około 200g koncentratu pomidorowego, 3 łyżki pikantnego ketchupu (płaskie) 3 łyżki miodu 2-3 łyżki octu (u mnie zazwyczaj winny) 1 listek laurowy 2 ziarna zie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...