Śledzik przygotowany wg tego przepisu jest lekko słodkawy, a to za sprawą żurawiny i suszonych śliwek. W naszym domu była to nowość ale wszystkim bardzo posmakował. Tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce nawet 2 tygodnie, o ile wcześniej nie zostaną spałaszowane ;) 6 płatów śledziowych w oleju 2 cebule 3 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szkl keczupu pikantnego garść suszonej żurawiny kilka suszonych śliwek sól, pieprz do smaku łyżeczka majeranku Zalewa: 1 szkl wody 2 łyżki o... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...