ryby w zalewie - 939 przepisów (strona:5/63)

25 przekąsek i 4 sosy na zimno, na andrzejki 255

Paluchy serowe z sezamem -  Kliknij po przepis.  6. Pieczarki w cieście naleśnikowym, w zalewie octowej -  Kliknij po przepis.  7. Pulpeciki w zalewie octowej -  Kliknij po przepis.  8. Ekspresowe bułeczki z ciasta francuskiego -  Kliknij po przepis.  9. Jajka faszerowane -  Kliknij po przepis.  10. Pieczarki w cieście naleśnikowym(...)tortilli z wędzonym łososiem -  Kliknij po przepis.  23. Frykasy -  Kliknij po przepis.  24. Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem -  Kliknij po przepis. 25. Ryba w zalewie octowej -  Kliknij po przepis.  26. Sos tatarski -  Kliknij po przepis.  27. Sos koperkowy -  Kliknij po przepis.  28. Ostry sos -  Kliknij

W kuchni u Moniki
Filety rybne w keczupie 157

cebulę   Gotować wszystko na wolnym ogniu przez ok 15 min. Odstawić, dodać ogórki kiszone pokrojone w paski, wszystko wymieszać i odstawić do wystygnięcia Przekładać warstwami, najpierw zalewę następnie rybę, odstawić do lodówki by wszystko sobą przeszło

Proste Potrawy
Tapas z anchois 202

jest chyba jego smak. Dlaczego? Ryba jest tłusta, a do tego mocno zasolona. W domach nad Wisłą objadamy się raczej świeżymi rybami – smażonymi. Lubimy też ryby w zalewach lub wędzone. Nie doceniamy anchois. W anchois znajdziemy witaminę A , która wzmacnia nasz układ odpornościowy, poprawia widzenie oraz kondycję skóry, włosów i paznokci. Witamina PP przyspiesza przemianę materii

Kuchennyviral.pl
Konfitura z Jarzębiny,moreli i gruszki 114

minut ,dodajemy gruszki ,morele Jeśli zajdzie taka potrzeba trochę musimy z blendować, dodać wody Słoik-i  wekujemy ,tradycyjnym sposobem. Który znajdziesz w moim przepisie odnośnie "ryby w zalewie octowej" Smacznego

Viola cooks with passion
Zapiekanka śledziowo- ziemniaczana 194

Rzadko jem śledzika, bo jakoś nie przepadam za rybami w zalewach... :) Ale na taki jak dziś zrobiłam, miałam już dawno ochotę :) SKŁADNIKI: kilka płatów świeżego śledzia kilka ziemniaków śmietana duża cebula koperek sól, pieprz ser żółty ( ewentualnie) Śledzia umyć i oczyścić z ości. Pokroić w paseczki. Ziemniaki w mundurkach podgotować około 10-15 minut w osolonej wodzie

MarciochaKucharzy
Lubuskie potrawy regionalne, czyli czym się zajadamy w lubuskiem 173

ilość malowniczo położonych jezior (spójrzcie na zdjęcie powyżej) bogatych w ryby. Przy takim bogactwie nie sposób nie zagospodarować nadwyżek, których nie da się zjeść na bieżąco. Ryby w zalewie octowej trafiły na listę produktów tradycyjnych naszego województwa. Podobnie jak nadnotecka kapusta i ogórki kwaszone, ser kozi, salceson wiejski, papierówki w syropie czy strucla (strudel) z dodatkiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Schab smażony na kwaśno 142

daniem można zaskoczyć domowników. Szczególnie osoby które nie lubią ryb, bo wygląda jak ryba w zalewie octowej a nią nie jest. W mojej rodzinie było podobnie. Zresztą sami spróbujcie, nie zawsze to jak wygląda tym jest. Składniki: 700 gram schabu bez kości Sól Pieprz Mąka do obtoczenia Olej do usmażenia 2 cebule Liść laurowy Ziele angielskie Zalewa

Smaki Ewy
Podsumowanie grudnia 207

Kolejny miesiąc minął..a nawet kolejny roczek..a u mnie jak zawsze ciągle mam za mało wolnego czasu...W miesiącu grudniu opublikowałam troszkę więcej wpisów- 38

Moje domowe kucharzenie
Śledź w marynacie 188

Przepis dotyczy świeżego, wypatroszonego i wymytego śledzia. I nie tylko na święta, i nie tylko dla śledzia, możesz użyć każdej innej ryby. Na 1.5 kilograma

Pasje Jolki
Ryba w warzywach 135

organizmu.... Składniki: 1 kg ryby np. mrożony mintaj, dorsz itp. 2 jajka, mąka do obtoczenia 2 cebule słoik papryki konserwowej 6 ogórków konserwowych 1 duża marchewka sól, pieprz cytryna olej do smażenia 1 szklanka mleka Zalewa: 1 szklanka wody pół szklanki oleju pół słoiczka koncentratu pomidorowego 10 łyżek octu, u mnie ocet z zalewy z korniszonów(...)kostkę. Dusić pod przykryciem warzywa na oleju po smażeniu ryby. Wymieszać składniki zalewy: koncentrat, wodę olej, ocet, ketchup, cukier, sól ze sobą połączyć, wlać do warzyw na patelni, wymieszać dokładnie warzywa z zalewą do  jednolitej konsystencji. W szklanej misce układać warstwami - warzywa - ryba -warzywa aż do wyczerpania składników, warzywa powinny stanowić wierzchnią warstwę. Smacznego

kgwjanczewo
MAKRELA W ZALEWIE OCTOWEJ 250

Makrela to bardzo smaczna rybka, krucha, nie potrzebuje tak naprawdę długiego czasu pieczenia. Najczęściej ryba ta doceniana jest tylko w postaci wędzonej. Jednak ja przygotowałam świeżą makrelę w zalewie octowej. Wyszła przepyszna, doskonale przeszła octem, po prostu idealna. Składniki: * 3 świeże makrele (moje były dość spore) * 2 cebule * 750 ml wody * 250 ml octu spirytusowego 10%  (użyłam(...)Dodać ją do gotującej się zalewy i gotować wszystko jeszcze około 4-5 minut. Gorącą zalewą octową zalać przesmażone ryby.  Wszystko wstawić d lodówki. Rybę można zjeść już następnego dnia, ale najlepsza będzie po 2 dniach leżakowania w zalewie

Zrób to smacznie
Ryba po japońsku 188

źródło: "Przyślij przepis"/ Składniki: 1 kg filetów z ryby 2 duże cebule 1 słoik ogórków konserwowych 1 słoik papryki konserwowych przyprawa warzywna maka bułka tarta 3 jajka (więcej lub mniej według potrzeby) olej Zalewa : 2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju mały koncentrat pomidorowy 4 łyżki keczupu 4 łyżki cukru ( u mnie z lekkim "czubem") 4 łyżki octu sól(...)oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone odsączamy na ręcznikach papierowych. Wszystkie składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze ok. 3 minuty na małym ogniu. Rybę i warzywa układamy warstwami, a następnie wszystko zalewamy przestudzoną zalewą. Smacznego! * jeśli przedobrzycie z vegetą do ryby (tak jak ja) nie dodawajcie już soli do zalewy Wszystkim Czytelnikom Pysznego

w mojej kuchni
Wigilijna wieczerza. 105

drodzy, dziś kolejne kroki wigilijnych przygotowań- przypomnę, że śledzie w miodzie i w zalewie octowej(do śmietany) już przygotowane. Dziś (wtorek) zabieram się za ryby smażone w zalewie pomidorowej i w zalewie octowej. Przygotuje i ugotuje już makaron na łazanki i makiełki, usmażę grzybki do łazanek i farszu do krokietów i pasztecików. Myślę

Kuchnia Beaty