smakiem Składniki • 1 kg dorsza lub innej ulubionej ryby • przyprawa do ryb • kolendra mielona • pieprz • sól Panierka • 1 jajko • 3 łyżki mąki • mleko • olej do smażenia ryby Zalewa • 2 szklanki wody • 1 mały przecier pomidorowy gęsty • 5 łyżek ketchupu • 2 łyżki cukru • 4 łyżki octu • 1/4 łyżeczki soli • 4 kulki ziela angielskiego • 2 liście laurowe Dodatkowo(...)jajko dodać mąkę mieszać wlewając mleko zrobić takie gęste ciasto naleśnikowe dodać przyprawę do ryby i pieprz panierować rybę i smażyć na rozgrzanym oleju odsączyć na papierowym ręczniku 5. Do miski włożyć warzywa poukładać rybę przełożyć warzywami i zlać wszystko zalewą zostawić najlepiej na drugi dzień aby się połączyły smaki
W królestwie smaków Beatyzalewie. Dzieki temu, ze do zalewy moja Mama zawsze dodawala cukier jest ona dosc lagodna, lekko slodkawa. Ryba zas smakuje wybornie. Po latach rowniez i ja i moja Siostra robimy taka rybe u siebie w domu. Taka zalewa jest tez dobrym rozwiazaniem gdy po Wigilii zostaje usmazona ryba, a nikt juz nie ma ochoty na kolejne(...)octowa do ryby skladniki : 5 szklanek wody 1 szklanka octu 12 lyzeczek cukru 1 lyzeczka soli ziele angielske lisc laurowy marchewka cebula wykonanie: Marchewke kroimy w plasterki, cebule w piorka. Wszystkie skladniki zalewy nalezy zagotowac razem i zalac nimi usmazone filety rybne. Odstawiamy rybe na 1-2 dni. W tym czasie ryba nasiaknie zalewa, zmiekne i bedzie
Przysmaki Karolkizalewie. Włożyć usmażoną rybę do naczynia. Na tej samej patelni obsmażyć cebulkę na złoty kolor. Wlać na patelnię trochę wody przeznaczonej do zalewy, zagotować i wymieszać. Zalewa – do garnka dodać wszystkie składniki zalewy, dodać obsmażoną cebulkę i gotować 2 minuty. Następnie wylać zalewę do ryby. Przykryć i zostawić do całkowitego ostudzenie. Najlepiej
Kuchnia Pokoleńktórym chcecie je podawać. Na tą samą patelnię na której się smażyły ryby przygotować zalewę. Zalewa – obsmażyć cebulę, musi zmięknąć, wlać 500 ml wody,Dodać przecier pomidorowy, listki laurowe, ziele angielskie, cukier,. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli będzie trochę za mało zalewy dolać trochę więcej wody i troszeczkę więcej octu. Zalać ryby gorącą(...)zalewą i odstawić. Na drugi dzień posmakować, czasami trzeba dolać jeszcze trochę octu, ponieważ ryba dużo wchłonie. Polecam, te rybki są pyszne
Kuchnia PokoleńKuleczki rybne w zalewie Ryba po grecku Sałatka rybna z jajkiem Jajka z sałatką rybno warzywną Paprykarz z tuńczykiem Pstrąg z grilla Sałatka warstwowa z tuńczykiem Dorsz na szpinaku Sałatka z wędzonej makreli Sałatka z tuńczyka z groszkiem
Ala piecze i gotujenich jest właśnie marynowanie ryby w tej zalewie pomidorowej. Przygotowuję ją zawsze jeden, do dwóch tygodni przed Świętami, by miała czas się przegryźć. W tym roku robiłam rybę z trzech porcji, bo chciałam by choć jeden słoik doczekał do Sylwestra, chociaż znając mojego męża i jego zamiłowanie do ryb to może być różnie. Ryba jest przepyszna(...)kilka ładnych lat i zawsze jest hitem. Oprócz ryby w słoiki upycham też marynowaną paprykę, sparzoną cebulkę i ogórki kiszone, co w rezultacie daje niesamowity efekt. Po tygodniu ryba jest gotowa, wykładam rybę na półmisek, na wierzch układam warzywa i polewam powstałym sosem..... Pychotka!!! Składniki na rybę w zalewie pomidorowej 1,2 kg mrożonych filetów rybnych
Rozpustne gotowaniejest to dokładnie ryba po japońsku . Składniki - około 50 dag filetów z morszczuka - 1/2 słoika ogórków konserwowych - 1/3 słoika papryki konserwowej w paski - 1 cebula zalewa: - 1 1/3 szklanki wody - 1/4 szklanki oleju rzepakowego - 4 łyżki octu spirytusowego - 3 łyki ketchupu - 1 łyżka cukru - 4 ziarna ziela angielskiego - 4 ziarna pieprzu ciasto do obtaczania ryby: - 3/4 szklanki mąki(...)jakimś garnuszku, bo będziemy smażyć na głębokim tłuszczu. Każdy kawałek ryby dokładnie obtaczamy w cieście i wkładamy do gorącego oleju. Smażymy na rumiano z obu stron. Wyciągamy rybę na ręcznik papierowy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju do miękkości. W między czasie przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki zagotowujemy, od chwili zagotowania zostawiamy na małym ogniu
Kuchnia co dniapolecam...i przypominam , że c zytelnicy bloga , którzy zrobią zakupy w Hurtowni Oliwy otrzymają .........25 % zniżkę...ja właśnie do tej ryby wykorzystałam kilka produktów dostępnych w tym sklepie...gorąco polecam , bo warto.. dowolna ryba sok z cytryny 2 jajka 3 łyżki mąki bułka tarta sól morska pieprz czarny Sos 0,5 kg pieczarek 4 cebule(...)słoiczek koncentratu pomidorowego lub pomidory rozdrobnione olej z ryżu 1 łyżka octu listek laurowy , ziele angielskie sól różowy pieprz ziarnisty w zalewie Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą.Kawałki ryby panierować w mące , jajku i bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Cebulę pokroić w półplasterki, a pieczarki
Moje domowe kucharzenieTort makowo budyniowy z cytrusami Kuleczki rybne w zalewie Ryba po grecku Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Piernik z powidłami i masą kokosową Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe ciasteczka Kostka kokosowa - lamingtony Kruche babeczki z makiem Ciasteczka pomarańczowe Rogaliki budyniowe Makowo kokosowe z żurawiną Kuleczki śliwkowe bez pieczenia Brazylianka Keks na białkach Kasztanki Drożdżowe kapuśniaczki Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka
Ala piecze i gotujeszukać właśnie pod tymi słowami. A o czym mowa? O smażonej rybie w zalewie pomidorowo-octowej w towarzystwie cebuli, ogórków i konserwowej papryki. Tytułowa ryba z Japonią ma tyle samo wspólnego, co jej koleżanka – ryba po grecku – z Grecją. Mniejsza o nazwę. Ryba jest idealna na Wigilię – można ją przygotować wcześniej, ponieważ podaje się(...)Ryba po japońsku: 1 kg filetów z białej ryby 2 szklanki mąki 2 jajka ok. 1 szklanka wody (może być gazowana) 1 duży słoik ogórków konserwowych (ok. 300 g bez zalewy) 1 duży słoik papryki konserwowej (ok. 300 g bez zalewy) 2 cebule sól, świeżo mielony pieprz Zalewa: 2 szklanki wody 1/3 szklanki oleju rzepakowego
Poezja smakucukru 2 łyżki soli Ryby posypuję przyprawą do ryby, skrapiam sokiem z cytryny i zostawiam na kwadrans w lodówce. Panieruję je w jajku, obtaczam w mące, znów w jajku, potem w bułce. Smażę jak schabowe. Osączam z tłuszczu na ręczniczku papierowym. Warzywa kroje w słupki, układam warstwami wraz z rybą. Wszystkie składniki zalewy zagotowuję i wystudzam. Chłodną(...)zalewą zalewam przygotowaną rybę z warzywami. Zostawiam na noc w lodówce. Smacznego! Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiroku puścić wodze fantazji i zrobić ogórki na różne sposoby. Zainspirowana RYBAMI W ZALEWIE POMIDOROWEJ (przepis we wcześniejszym poście) pomyślałam, że skoro ryby w tej zalewie tak dobrze komponują się z ogórkami konserwowymi, to same ogórki w podobnej zalewie muszą być równie pyszne. Tak, więc do dzieła... SKŁADNIKI: 2 kg małych ogórków
Kuchnia BeatyPiotrek przygotowuje tych kawałków naprawdę sporo, potem to co zostanie zostaje włożone do marynaty , którą w lecie marynuję paprykę. Możecie też przygotować marynatę z tego przepisu: ryba w zalewie octowej . Karp smażony marynowany jest bardzo smaczny. Gdy zostanie Wam jakaś smażona ryba i nie wiecie co z nią zrobić to polecam rybę przygotować właśnie w marynacie. Polecam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPodczas kolacji wigilijnej na każdym stole króluje karp. Ja oprócz karpia przygotuję także inne ryby. Bardzo lubię opiekane ryby w słodko- kwaśnej zalewie octowej. Oto przepis na takie właśnie rybki: SKŁADNIKI: 1,5 kg mrożonych filetów w morszczuka, 3 jajka, 2,5 szklanki bułki tartej, sól, przyprawa do ryb SKWORCU , olej do smażenia. ZALEWA(...)następnie dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem. Każdy płat kroję na mniejsze kawałki. Rybę oprószam solą oraz przyprawą do ryb. 2. Filety z morszczuka maczam w rozkłóconym jajkach i obtaczam w bułce tartej. Rybę smażę na rumiano z dwóch stron na patelni z rozgrzanym olejem. 3. Zalewa: Do garnka wlewam wodę oraz ocet. Dodaję cukier, pokrojoną w półplasterki cebulę
Tradycyjna kuchnia KasiJakiś czas temu dostałam od mojej cioci przepis na rybę w zalewie pomidorowej. Taką rybę robię często, bardzo nam smakuje ale postanowiłam spróbować zrobić w takiej zalewie małe kawałki kotleta z kurczaka. Są równie smaczne, najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy przejdą smakami a panierka wchłonie zalewę. Świetnie sprawdzą się na przyjęciu jako zakąska
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia