ryby smażone - 3566 przepisów (strona:179/238)

KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ W SOSIE BOROWIKOWYM. 228

Sięga łapką ponad stół, chociaż wzrostem jeszcze do jego wysokości jej daleko. Zlokalizowała kotlecika, chwyciła i ze śmiechem biegiem pędzi do swego pokoju, by unikając wzroku

W kuchni Karmel-itki
Tarta z cukinią i łososiem 174

Fajna rzecz mi tutaj wyszła! A jak nieziemsko smakuje następnego dnia na śniadanie... Mniami! Składniki: dwie szklanki mąki + odrobina do podsypania trzy jajka 100 gram masła

Mango Papaja
Zapiekanka z ziemniakami, cukinią i łososiem 159

Zapiekanka-szybko, jednogarnkowo, pysznie. Osobiście, uwielbiam zapiekanki i wcale nie muszą ociekać roztopionym, żółtym serem. SKŁADNIKI: 4-5 średnich ziemniaków (600-700 g) 500-600 g

Kopystką po garach
Tuńczyk w pomidorach z selerem naciowym 188

Błyskawiczna Piątkowa Kuchnia - kolejna odsłona! Dziś w cotygodniowym, błyskawicznym kucharzeniu odcinek pt. Makaron na winie! Czyli co się nawinie to do makaronu ;)  A nawinęła mi

Grunt to przepis!
Kurczak Parmigiana 214

Proste danie z kurczaka, bardzo popularne w Stanach, gdzie myślą, że to włoski przysmak. Ale tutaj jest bardziej jak z naszą rybą po grecku, o której w Grecji nikt nie słyszał. Kurczak w parmezanie z Włoch ma tylko parmezan i sos pomidorowy :) Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  40 minut Ilość porcji(...)Parmezanu (ok. 70g) i dodać do niego tyle samo bułki tartej. Każdy kotlet (i polędwiczki) obtaczamy najpierw w mące, później w jajku, a następnie w bułce wymieszanej z parmezanem. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu jeśli mamy patelnię z  nieprzywierającym dnem, a w głębokim tłuszczu jeśli do patelni przywierają smażone rzeczy (ser z panierki się roztapia i może przywierać

Bazując na smaku
Śmietanowy sos do makaronu z wędzonym łososiem i brokułami 225

Okrutnie lubię połączenie wędzonego na zimno łososia z kwaśną śmietaną. To świetny duet zarówno na blinach czy plackach ziemniaczanych, jak i w tym szybkim, gorącym, zawiesistym

Karo in the Kitchen
filety śledziowe w sosie warzywno-pomidorowym... 297

Składniki: śledzie 1,5 kg/większe,świeże, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, włoszczyzna 1 pęczek

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z tortellini z sosem gorgonzola z pomidorkami i karmelizowanymi orzechami 187

Sałatka ze świeżych tortellini z wędzonym łososiem skropiona sosem gorgonzola, z pomidorkami i karmelizowanymi w miodzie orzechami, to moja propozycja na lunch, obiad lub kolację. Sos

Moja Delicja
Sałatka z tortellini z sosem gorgonzola z pomidorkami i karmelizowanymi orzechami 246

Sałatka ze świeżych tortellini z wędzonym łososiem skropiona sosem gorgonzola, z pomidorkami i karmelizowanymi w miodzie orzechami, to moja propozycja na lunch, obiad lub kolację. Sos

Moja Delicja
Pieczony łosoś na liściach młodego szpinaku 165

Krótki moment zastanowienia... Jak opisać to co widzicie? Delikatną rybę przenika aromat kilku przypraw. Proporcję są wyważone. Królować musi łosoś. Dodatki jednak nie są zupełnie nieme. Duszony szpinak skąpany w sosie śmietanowo - czosnkowym, dziki ryż, lekko kwaśny sos malinowy i intensywnie fioletowe borówki. Talerz jest przepełniony kolorami i uzupełniającymi się smakami. Składniki dla 4 osób: 4 kawałki łososia, każdy(...)przykryciem ok. 5 minut. Na koniec dodajemy świeżo mielony czarny pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i śmietanę. Dokładnie mieszamy. Maliny przenosimy do małego garnuszka, dodajemy cukier i krótko smażymy. Na talerz nakładamy ugotowany ryż, duszony szpinak, pieczonego łososia i sos malinowy, dodajemy świeże owoce i ćwiartkę z cytryny. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Szparagowa zupa-krem z pomarańczowym pieprzem 190

Pieprz pomarańczowy kupiłam jakiś czas temu w sklepie z hiszpańskimi produktami na Viktualienmarkt. Jest to fantastyczna, naprawdę wyjątkowa przyprawa do ryb, sałatek jasnych mięs i właśnie zup. Taki pieprz jest niezwykle prosty do zrobienia, trzeba tylko wysuszyć skórkę pomarańczową na pieprz. ;) A potem zmielić w młynku do kawy i wymieszać z pozostałymi składnikami; proporcje poniżej. Składniki (na 4 duże(...)szparagi. Dolne części pokroić na krążki grubości 1 cm, górne odłożyć. 2. Warzywa pokroić w dużą kostkę, podsmażyć na złoto na maśle. Pod koniec dodać pokrojone dolne części szparagów. Smażyć jeszcze 3 minuty, mieszając. 3. Doprowadzić bulion do wrzenia, wrzucić warzywa, ale bez górnych części szparagów. Dodać łyżkę cukru i połowę pieprzu pomarańczowego. Gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą

Kuchnia Prezydentowej
Quesadilla z serem 191

kilka razy u różnych ludzi, jadłem swoje własne, jadłem w restauracjach, ale to był kompletny masakrator. W pozytywnym znaczeniu of kors :) Była też makaronowa sałatka z tuńczykiem (albo inną rybą - prawdę mówiąc nie pamiętam już - w końcu spora ilość alkoholu niezbyt pozytywnie wpływa na proces percepcji i zapamiętywania), było chili con carne, była w ramach przekąski quesadilla, pewnie było też(...)Zatem bierzemy taki placek i ścieramy na grubych oczkach żółty ser (jakiś niezbyt twardy, żeby się dobrze topił). Ser układamy na jednej połówce placka i przykrywamy drugą połówką. I smażymy na patelni. Dobrze by było mieć do tego patelnię grillową, ale jak nie mamy to dramatu nie ma, zwykła też się nada. Smażymy na średnim ogniu z minutę, może dwie

Marder&Marder Manufacture
Kotleciki ziemniaczane z twarogiem i szprotkami 185

To bardzo proste kotleciki zrobione z kilku składników. Często tak jest, że zostanie nam w lodówce trochę tego, trochę tamtego i nie bardzo wiadomo co z

Posadzone i zjedzone
Paella z owocami morza 252

Co tu dużo mówić, po prostu uwielbiam to danie! Owoce morza, pomidory, szafran, świeża pietruszka i kolendrai aromat orzeźwiającej cytryny. Po prostu musicie tego spróbować! SKŁADNIKI

DefinicjaSmaku
Frittata z burakiem i wędzonym pstrągiem 187

frittatę z burakiem znaleziony w książce "The Medicinal Chef" Dale Pinnock od razu zwrócił moją uwagę. Wędzoną makrelę zamieniłam jednak na wędzonego pstrąga, moją ulubioną zaraz za doradą rybę. Dodałam też ziemniaczki pozostałe z obiadu, a brak szałwii zrekompensowałam świeży koperkiem. Buraczki i koperek to ostatnio moje smakowe połączenie numer jeden. Wierzcie lub nie, ale ta frittata świetnie smakuje podana(...)ości. Mięso podziel na mniejsze kęsy. Na żeliwnej patelni* (takiej, którą możesz włożyć do piekarnika) na średnim ogniu, rozgrzej trochę oliwy. Wrzuć ziemniaki, buraki oraz wędzonego pstrąga i smaż przez 3-4 minuty. W tym czasie posiekaj koperek. Wbij jajka do miski i rozbełtaj razem z koperkiem, solą i pieprzem. Wylej masę jajeczną na patelnię i upewnij się, że wszystkie

Chilli Czosnek i Oliwa

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję