Posól i popieprz z każdej strony. Rozgrzej patelnię (w zależności od wielkości patelni – filety będziesz smażyć w dwóch turach lub na dwóch patelniach). Wlej olej i gdy będzie gorący wkładaj filety z dorsza skórą do dołu. Smaż 2-3 minuty bez ruszania ryby na patelni, a po pierwszej minucie dodaj łyżkę masła i gdy się roztopi, polewaj(...)góry. Gdy ryba będzie usmażona w 2/3 a skóra będzie chrupiąca i złota, odwróć delikatnie filety na drugą stronę i polewając kolejną roztopioną łyżką masła – smaż krótko, ok 30 sekund. Na talerze (jeśli w Twojej zmywarce jest opcja podgrzewania talerzy – wykorzystaj ją) nałóż sos, a następnie na każdy talerz wyłóż po jednym kawałku usmażonej ryby. Podawaj
Moja Delicjatorebki ( 675 g) IGLOTEX wegeta przyprawa do ryb sól i pieprz tłuszcz do smażenia ser żółty - 200 g keczup Panierka: jajka - 3 szt bułka tarta PRZYGOTOWANIE: Rybę rozmrozić osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na 3 godz. Jajka wybić do miski dodać sól i pieprz, roztrzepać widelcem. Rybę panierować(...)jajku, bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć rybę na złoty kolor. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, udusić na tłuszczu do odparowania wody. Doprawić do smaku pieczarki wegetą. Warzywa udusić z wegetą na tłuszczu. Do naczynia żaroodpornego nałożyć warstwę ryb, na ryby wyłożyć warzywa uduszone. Następna warstwa to pieczarki. Pieczarki
Kuchnia Danusibyło pysznie. Polecam :) Składniki: 1 kg dorsza 2 jajka 100 g sezamu cytryna mąka pszenna do panierowania masło klarowane do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Rybę opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek ryby oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Na talerzu roztrzepać jajka, na osobny talerz wsypać mąkę i sezam. Rybę panierujemy(...)najpierw w mące, później w jajku i na końcu w sezamie. Na patelni rozgrzać masło, smażyć rybę na złoty kolor, uważając by nie przypalić sezamu
magiczna kuchnia KasiSMAŻONE SARDYNKI czy inne mniejsze rybki, usmażone na chrupiąco, są... Artykuł Smażone sardynki pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEjajka, olej i drożdże. Miksujemy. Dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i przyprawy do smaku. Mieszamy i ciasto mamy gotowe. Na patelni z olejem smażymy na rumiano z obu stron rybę. Ryba na patelni musi być(...)ostępach, ponieważ ciasto urośnie. Polewamy wszystkie filety częścią ciasta tak, aby spłynęło na patelnię i czekamy chwilę, aby się zapiekło. Odwracamy filety ciastem do spodu i ponownie polewamy rybę. Smażymy na wolnym ogniu, kilka razy obracając. Ryba jest gotowa. Świetnie smakuje z ziemniakami z sosem pomidorowym i surówką z białej kapusty. Smacznego
Maminek kulinarnyrobię zazwyczaj raz w tygodniu. Wiem , wiem powinno się jeść ją częściej :). Ale dla usprawiedliwienia oprócz takich smażonych zawsze mam w lodówce słoiczek zrobionych śledzi. Moje ulubione to śledzie po kaszubsku . Jednak powracając do ryb, to dzisiaj przygotowałam rybkę w pomidorach. Ja miałam brzuszki dorsza, ale możecie wykorzystać filety z Waszej ulubionej ryby(...)olej do smażenia mąka do panierowania 2 łyżki posiekanego szczypiorku Rybę pokroić w mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek obtoczyć w mące . Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na lekko rumiany kolor z dwóch stron. Usmażonego dorsza przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na czystej patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, dodać pomidorową pulpę
O kuchni z uczuciemdymka 2-3 ząbki czosnku grzybki mung skórka z limonki sok z połowy limonki sos rybny sos ostrygowy sos sojowy czarny sezam olej sezamowy do smażenia warzyw olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia do smażenia ryby sól pieprz makaron ryżowy papryczka chili ( niestety u mnie jej zabrakło) Składniki na tempurę: 3 łyżki mąki kukurydzianej np. firmy Kupiec(...)Wlałam bardzo lodowata wodę. Można do niej dodać kostki lodu. Szybko wymieszałam.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Maczałam w nim kawałki ryby. Wrzucałam kawałki na bardzo rozgrzany olej. Smażyłam aż ciasto się pięknie zarumieniło. Po usmażeniu rybę przekładałam na ręczniki papierowe aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Teraz wystarczy nałożyć warzywa na talerz. Posypać je czarnym sezamem i pokrojoną
potrawyregionalneRyby smażenie na wodzie. Czy w ogóle jest wykonalne? Jasne że tak! Po świątecznym obżarstwie i sylwestrowych ekscesach wysokoprocentowych, niejednego pewnie sumienie kaloryczne mocno gryzie. Mnie wyjątkowo ciśnie ono w okolicach żołądka... Czas więc zagryźć zęby, zacisnąć pasa, powściągnąć wyskoki pokarmowe i wrócić na, pełną kulinarnych znojów oraz trudów, drogę dietetycznego odżywiania . Albowiem waga prawdę zawsze powie(...)głębokość ok 0,5cm i ją zagotować. Włożyć zamarynowane kawałki fileta skórą do dołu - całość ma być lekko zanurzona w wodzie . Smażyć na średnim ogniu ok 10 minut pod przykryciem - nie trzeba przewracać ryby na drugą stronę, ugotuje się ona od gorącej, parującej podczas smażenia wody . Zdjąć z patelni i ułożyć na talerzach. Od razu konsumować. Podawać
Grunt to przepis!ryba 100 g małży sól, pieprz ziołowy do smaku 2 jajka 4 łyżki mąki 1/4 szklanka wody olej do smażenia Rybę kroimy na kawałki, doprawiamy do smaku. Z jajek, wody i mąki robimy ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby maczamy w cieście, smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony(...)czosnek podpiec na oleju. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę. wlewamy pomidory i bulion. Dusimy do miękkości, około 20 minut, pod koniec gotowania dodajemy małże. Doprawiamy sos do smaku, wkładamy kawałki ryby i mieszamy. Gotowy gulasz posypujemy natką pietruszki. Danie podajemy na ciepło z ryżem lub pieczywem. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliKlopsiki rybne to smakowita alternatywa dla tradycyjnej smażonej ryby. Urocze, złociutkie i chrupiące klopsiki szczególnie przypadną do gustu dzieciom, którym być może uda się "przemycić" zdrową rybkę na obiad. Klopsiki są bardzo proste w przygotowania, a jednoczenie bardzo smaczne i z pewnością znajdą swoich wielbicieli. Klopsiki Rybne - Składniki : ok. 500 g filetów z białej ryby 2-3 łyżki(...)duże jajko koperek pietruszka pieprz sól 2-3 łyżki bułki tartej dodatkowo: ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka + odrobina mleka olej do smażenia Klopsiki Rybne - Sposób przygotowania: Rybę mielimy (lub drobno siekamy), dodajemy jajko, po szczypcie przypraw, bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy. Z masy rybnej formujemy kuleczki o średnicy ok. 4-5 cm (klopsiki zmniejszą
Słodka Stronazalewie octowej. Oto przepis na takie właśnie rybki: SKŁADNIKI: 1,5 kg mrożonych filetów w morszczuka, 3 jajka, 2,5 szklanki bułki tartej, sól, przyprawa do ryb SKWORCU , olej do smażenia. ZALEWA: 2 litry wody, 1/2 szklanki octu 10%, 2 duże cebule, 1/2 łyżki cukru, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1/2 łyżki gorczycy, kilka ziaren pieprzu(...)rybne rozmrażam. Płuczę, a następnie dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem. Każdy płat kroję na mniejsze kawałki. Rybę oprószam solą oraz przyprawą do ryb. 2. Filety z morszczuka maczam w rozkłóconym jajkach i obtaczam w bułce tartej. Rybę smażę na rumiano z dwóch stron na patelni z rozgrzanym olejem. 3. Zalewa: Do garnka wlewam wodę oraz ocet. Dodaję cukier, pokrojoną
Tradycyjna kuchnia Kasiryba jest mokra że aż strach- suszymy do oporu- nie ma zmiłuj). Suchą rybę solimy , posypujemy pieprzem , mielona papryką ( po szczypcie z obu stron). Oprószamy mąką strzepując jej nadmiar. Smażymy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju z obu stron. Zdejmujemy z patelni. Na tłuszcz po smażeniu ryby wrzucamy pokrojona w pół piórka cebulę i smażymy na złoto. Kroimy na ćwiartki
Buniabaje w kuchniodrobiną roztartego majeranku. Wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Masło rozgrzewamy na patelni. Smażymy rybę najpierw stroną ze skórą (ok 5-7 minut) a następnie przekładamy na drugą stronę i smażymy kolejne 5 minut (długość smażenia zależy od grubości naszego kawałka ryby). Ciepłą rybę posypujemy koperkiem
Walijskie PichceniePodczas wigilijnej wieczerzy tradycyjnym daniem rybnym jest smażony karp. Jest to jednak ryba nieszczególnie polecana dzieciom. Naszą alternatywą dla młodszych biesiadników są kotlety rybne. Przygotowujemy je z dowolnie wybranego mrożonego gatunku ryby z rozmaitymi dodatkami. W przepisie dodałyśmy cebulkę i czosnek (wersja dla 5 latka). Przygotowując taką rybkę dla młodszych dzieci, pomijamy te elementy, a dodajemy np. kawałek(...)wyrabiamy na jednolitą masę. Jeżeli masa rybna będzie za luźna można dosypać odrobinę bułki tartej. Następnie, nieco wilgotnymi rękami, formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Tak przygotowaną rybę smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron. Po zdjęciu z patelni można ja odsączyć na ręczniku papierowym. Smacznego
Kolizje Smaków