Na moim przystawkowym stole podczas ostatniej domówki zrobiło się bardzo kolorowo i wszyscy byli zachwyceni. Jeśli i Wy chcecie w ciekawy sposób zaskoczyć przyjaciół, to koniecznie
Delicious PlacePieczone warzywa mogłabym jeść niemalże codziennie. Uwielbiam je w dosłownie każdej postaci. Gdyby nie fakt, że ich przygotowanie zajmuje nieco więcej czasu niż np przygotowanie szybkiego
Smaki Na TalerzuBabka ziemniaczana z airfryer Tanie, klasyczne danie kuchni polskiej. Występuje też pod nazwami babka ziemniaczana, tarciuch, kuger, babka kartoflana, kartoflarz. Znacie ją? Pod jaka nazwą? Tym
Dorota SmakujeKurczak z ziemniakami po koreańsku Wakacje to u nas czas kiedy kwitnie nauka gotowania. Moje nastolatki w końcu mogą trochę w kuchni się wykazać i doświadczyć
Dorota SmakujeCo na grilla Zapraszam do skorzystania mojego zbioru inspiracji Przepisy na grilla. Znajdziecie tu mięsa, warzywa, sałatki, sosy – wystarczy kliknąć w interesujący was link przy zdjęciu
Dorota SmakujeJak upiec schab żeby był soczysty i miękki Schab wieprzowy to ten rodzaj mięsa, który chyba najczęściej wybieramy na nasze stoły i na co dzień i
Dorota SmakujeNaleśniki z kurczakiem i bobem Sezonowe, smaczne, sycące. Świetny pomysł na lunch, obiad czy kolację. Bardzo dobrze się mrożą, więc można przygotować podwójną ilość na posiłek
Dorota SmakujeNaleśniki z jajkami jak omlet, kiełbasą krakowską i surówką coleslaw to mój pomysł na pyszny i szybki obiad. Całość robi się naprawdę prosto a wizualnie moim
Dorota SmakujeŻeberka w sosie własnym przygotowane w sposób przeze mnie tu prezentowany zasmakują każdemu bo są wyśmienite! Wspaniałe, mięciutkie mięso, rozpływające się w ustach, pachnące ziołami. Proste
Dorota SmakujeBagietki z tuńczykiem i warzywami. Składniki: 2 bagietki (pełnoziarniste dla zdrowszej opcji) 2 puszki tuńczyka w oleju lub zalewie własnej, odsączone 4 łyżki majonezu 1
Moja Książka KucharskaSzarpany jackfruit Jackfruit o owoc chlebowca różnolistnego, nazywanego też drzewem bochenkowym. Jest uprawiany w rejonach tropikalny i rośnie do naprawdę imponujących rozmiarów a owoc rosnący na
Dorota SmakujeJambalaya z fasolką szparagową, kiełbasą i ananasem Jambalaya to danie kuchni kreolskiej, którego głównym składnikiem jest ryż oraz warzywa i dodatki na jakie akurat mamy sezon
Dorota SmakujeSoczysty schab gotowany To przepis na pyszną, domową wędlinę, którą każdy sam może przygotować w swojej kuchni. Nie jest trudny do przygotowania, mogę nawet powiedzieć, że
Dorota SmakujePiersi z kurczaka w ziołach prowansalskich Sprawdzą się i na obiad i jako wędlina i jako mięso, które możemy wykorzystać do sałatek, wrapów czy do warzyw
Dorota SmakujeDziś coś dla wielbicieli tuńczyka, coś dla zabieganych, coś na szybko, czyli bułka z tuńczykiem z mikrofali. Do tego przepisu, który wpadł mi na Tik Toku
Ewa w kuchni