Kawałki łososia duszone z mleczku kokosowym z dodatkiem imbiru, chili, fasolki szparagowej i kolendry. ŁOSOŚ W MLEKU KOKOSOWYM SKŁADNIKI 500 gramów świeżego łososia bez skóry i
Kuchnia TomkaTatar z matiasa holenderskiego przygotowany z dodatkiem śmietany i koperku podany. TATAR Z MATJASA SKŁADNIKI 1 śledź matjas holenderski, oryginalny; mały pęczek świeżego koperku; 1 łyżka
Kuchnia TomkaKawałki karpia gotowane w dużej ilości cebuli z dodatkiem cukru, rodzynek i migdałów podawane z chałką. KARP PO ŻYDOWSKU SKŁADNIKI kilka kawałków świeżego karpia; 2 duże
Kuchnia TomkaSałatka śledziowa z dodatkiem gotowanych startych ziemniaków i marchewki oraz jajek, sera i majonezu. SAŁATKA WARSTWOWA ZE ŚLEDZIEM SKŁADNIKI 3-4 płaty śledzia korzennego; 2 duże
Kuchnia TomkaSkładniki: -puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym -3 łyżki kukurydzy -4 plastry ananasa z syropu -1 łyżka majonezu Tuńczyka odsączyć
Kulinarne przemysleniaKawałki dorsza panierowane w cieście z dodatkiem mąki żytnie, a następnie smażone krótko w głębokim tłuszczu. DORSZ W CIEŚCIE SKŁADNIKI 500 gramów fileta (lub polędwiczki) z
Kuchnia TomkaPstrąg pieczony w całości z kawałkami cytryny oraz plastrami boczku i migdałami. PSTRĄG PIECZONY Z BOCZKIEM SKŁADNIKI 2 około 300 gramowe świeże pstrągi; 4 cienkie plasterki
Kuchnia TomkaSałatka przyrządzona ze śledzia z dodatkiem korniszonów, papryki, pieczonych buraków i gęstego jogurtu greckiego. SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKAMI SKŁADNIKI 250 gramów filetów śledziowych typu matjas; 2
Kuchnia TomkaZostały Ci ziemniaki z obiadu? To jest niesamowity sposób na ich powtórne wykorzystanie, choć jak spróbujesz raz, to nie będziesz czekał/a na resztki obiadowe, tylko
nietylkopasta.plFilet rybny smażony i podany w bułce z dodatkiem sosu z kaparów, sałaty, pietruszki i korniszonów. BURGER RYBNY SKŁADNIKI trzy filety rybne (dorsz, sola, miruna); 3
Kuchnia TomkaDzwonko z łososia marynowane w świeżych ziołach a następnie grillowane lub smażone na patelni grillowej. ŁOSOŚ Z GRILLA SKŁADNIKI 2 ładne dzwonka z łososia o wadze
Kuchnia TomkaZapiekanka z dorsza gotowanego oraz z puree ziemniaczanego, kiełbasy chorizo i liści szpinaku. ZAPIEKANKA Z DORSZEM SKŁADNIKI 600 gramów rozmrożonego, bądź wymoczonego bacalhau; 1 litr mleka
Kuchnia TomkaKotleciki z dorsza zmielonego razem z boczkiem a następnie usmażone i podane w sosie kaparowym. KOTLECIKI Z DORSZA SKŁADNIKI 400 gramów świeżego dorsza bez skóry; 1
Kuchnia TomkaBardzo, ale to bardzo lubię sałatki z tuńczykiem, a najbardziej pasuje mi połączenie tuńczyka z ryżem. Nic więc dziwnego, że co jakiś czas, bazując na ulubionym
Smaki Na TalerzuPolędwiczka z dorsza smażona, a następnie krótko duszona z groszkiem i papryką w pomidorach. DORSZ DUSZONY PO HISZPAŃSKU Z WARZYWAMI SKŁADNIKI polędwica z dorsza o wadze
Kuchnia Tomka