ryba - 22624 przepisów (strona:852/1509)

Pasta z makreli z suszonymi pomidorami / Smoked mackerel and sun-dried tomato pate 195

Surfując ostatnio w internetach, przeglądając oczywiście w większości strony o tematyce kulinarnej, natknęłam się na przepis, który do mnie przemówił. Otóż był to przepis na pastę

karmelowy
PROSTA SAŁATKA MIX SAŁAT Z DODATKAMI 216

Sałatka mix sałat jest bardzo prosta, lekka i szybka w przygotowaniu. Pasuje w zasadzie do każdego obiadu czy to z mięsem, czy z rybą a także jako sałatka do grilla.  Do przygotowania sałatki wykorzystałam olej lniany tłoczony na zimno  od  Green Spoon . Nie od dziś wiadomo, że olej lniany jest bardzo zdrowy, bogaty w kwasy Omega

Zrób to smacznie
Libijska zupa Szorba Adas 228

który mógłby być turystyczną riwierą. Oprócz błękitnych plaż, kraj ten obfituje bowiem w antyczne zabytki, a libijska Sahara skrywa niejedną perłę. Do tego wspaniała, aromatyczna kuchnia bazująca na warzywach, rybach i owocach. Jest bardzo podobna do sąsiadującej kuchni tunezyjskiej, lecz zaznaczają się tam również akcenty tureckie. Dla przeciętnego Europejczyka, mimo że kuchnia libijska jest łagodniejsza od tunezyjskiej, potrawy serwowane

Wędrówki po kuchni
Makaron z sosem pomidorowo-czosnkowym 127

serii znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na ­lubiane i łatwe do przygotowania potrawy z makaronem, od przepisów na domowy makaron zaczynając, poprzez makaronowe dania z­ warzywami, mięsem, rybami, owocami morza, na słodkich i lub makaronowych daniach kończąc. Siostra Maria Goretti Guziak należy do Zgromadzenia Sióstr Salawatorianek i od 50 lat , jako dyplomowany mistrz kucharstwa, realizuje cele zgromadzenia zakonnego,służąc

Z Kuchni Do Kuchni
Ziołowa salsa verde z awokado 196

aromatyczny, pełen witamin dressing świetnie pasuje do sałatek, placuszków warzywnych np. placków z batatów i cukinii , ryb i mięsa a także jako salsa do nachosów. Ziołowa salsa verde z awokado Drukuj Porcje: 200ml Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1/2 awokado 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 2 fileciki anchois, wypłukane, osuszone i drobno pokrojone (w wersji wegańskiej pomijam

Book of spells
INDYJSKI SOS JOGURTOWY Z MIĘTĄ 139

Orientalny sos jogurtowy z miętą i aromatem cytrynowym. Idealny do mięsa, ryby czy grillowanych warzyw. Jest doskonały! W smaku świeży i orzeźwiający z lekką nutą ostrości. Gdy pierwszy raz go spróbowałam - w pewnej restauracji - to od razu w nim się zakochałam. Wróciłam do domu i starałam się go odtworzyć - udało się 😀   Składniki: 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżka soku

Kuchnia MagdaLeny
FOODBOOK #1 - Co jem w ciągu dnia? 191

dodaję masło orzechowe i miód. Ozdabiam pokrojonymi owocami, posypuję siemieniem lnianym, orzechami i rodzynkami. Zajadam ze smakiem :) OBIAD Na obiady zazwyczaj przygotowuję jakieś warzywne kotleciki z dodatkiem mięsa lub ryby. Do tego dużo warzyw (zarówno surowych, jak i gotowanych) i ewentualnie kasza lub ryż. Często też gotuję pożywne zupy krem, które starczą mi na kilka dni. Powyżej przygotowałam  cukiniowe

Kuchnia Ellie
Czarny makaron z tuńczykiem i szpinakiem 224

czarny zdecydowanie różni się od białego, nie tylko kolorem ale i smakiem. Czarny makaron jest zabarwiony atramentem kałamarnicy, a w smaku lekko przypomina morze. Przyrządza się go z rybami i owocami morza, frutti di mare. Świetnie pasuje z grillowanym łososiem . Ostatnio wypróbowałam go z tuńczykiem i bardzo mi smakował. Makaron z tuńczykiem przyrządzam w kilku kombinacjach i z różnymi dodatkami

codojedzenia
Ryż z warzywami 344

Ryż z marchewką, cebulą i szczypiorkiem to idealny dodatek do obiadu, jak i pyszne samodzielne danie. Podałam z rybą z tego przepisu. Składniki: 100 g ryżu (dałam biały, ale może być jaśminowy, dziki, basmanti itd.) średnia marchew 2 dymki około 2/3 szklanki bulionu warzywnego ok 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy około 3 minuty krócej niż

e-PrzepisyKulinarne
śledzie pod pierzynką 194

Żeby nie było, od razu się przyznam - nie jadam ryb :( Ze śledziem źle czuję się przy jednym stole nawet...od zawsze tak mam, nie jestem z tego dumna, ale nie umiem tego przezwyciężyć! Ale moi bliscy śledzie lubią i dla nich właśnie, specjalnie na dziś przygotowałam śledzie pod pierzynką - oryginalną, znaną i lubianą sałatkę! W sieci wiele na nią przepisów

6niebo
Imbir w kuchni – jak obieramy i przechowujemy imbir 136

wspaniałe i zdrowe warzywo! Dodaję je do wypieków i deserów zarówno świeże jak i zmielone na proszek. Po za tym imbir świetnie komponuje się z różnymi rodzajami mięs i ryb . Ma wspaniały aromat przez co mięsne i rybne potrawy smakuję lepiej. Imbir to nieregularny korzeń pokryty skórką. Przyznam, że nie lubię obierać imbiru, dlatego robię to raz na jakiś czas

codojedzenia
Masełko bazyliowe przepis 133

Wyobrażacie sobie z nim chrupiący chleb albo rybę? Pachnie świeżością. Mnie zachwyciło. Polecam do wypróbowania. I jak zawsze zachęcam do własnych inspiracji. Dodajcie co chcecie. Tu jest tylko masło i bazylia z dodatkiem soli. Składniki: masło 1 kostka bazylia świeża 1/2 doniczki sól morska lub z dodatkiem potasu 1 łyżeczka Przygotowanie: Masło o temperaturze pokojowej pokrój w dużą kostkę, włóż

AZgotuj!
Pieczona płotka 152

łyżka oliwy z oliwek wędzona papryka sól i pieprz plasterki cytryny papryczka chili, pokrojona w plasterki WYKONANIE: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ºC w funkcji góra-dół.2. Ryby umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć przyprawami. Skropić sokiem z cytryny i oliwą. 3. Odstawić na min pół godziny do lodówki. 4. Nastepnie w środek tuszek włożyć plasterki cytryny i papryczke

Atlas Smaków
Pieczone kalerosse (chipsy) 108

gotowane lub pieczone. Pieczone kalerosse TM   do postaci chipsów, jest bardzo smaczne, gdyż wyparowuje z niego woda, a pozostaje cudowny smak. Warzywo lekko podpieczone, można podawać do mięsa, ryb lub jako samodzielna przekąska, dłużej zaś trzymane w piekarniku jest idealne dla dzieci i dorosłych zamiast tradycyjnych chipsów. Warzywo będzie w formie chrupiących chipsów, jeśli przed pieczeniem obetniemy twarde końce

Kuchcik gotuje