ryba - 22624 przepisów (strona:848/1509)

Surówka z kiszonej kapusty - super zdrowa klasyka 148

istnieje większe ryzyko zachorowania na osteoporozę (zrzeszotnienie kości). Dlatego u mnie dziś klasyczna surówka z kiszonej kapusty, którą charakteryzuje się kuchnia polska. Surówka świetnie pasuje do gorących dań z ryby, więc przy okazji Wielkiego Piątku i Wielkiej Soboty, gdy katolicy powstrzymują się od jedzenia mięsa, wydaje się być idealnym dodatkiem obiadowym. Składniki (na 2 porcje): ok. 250 g kapusty kiszonej

Weekendy w domu i ogrodzie
“Wszystkie smaki Skandynawii” – recenzja 133

czarny, mirabelki czy mniszek i więcej surowych produktów niż np. w kuchni francuskiej. Skandynawowie starają się używać ekologicznych, sezonowych składników. Żeby gotować etycznie ograniczają marnowanie żywności i kupowanie ryb z gatunków zagrożonych wyginięciem, ale mają za to sporo rodzimych owoców morza jak ikra taszy czy raczyńce. Gdzie tylko jest to możliwe używa się lokalnych składników. Po co im oliwa

Ugotowane pozamiatane
Domowy dietetyczny majonez 217

jednak składniki, na które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski 60 g jaja kurze całe (1 szt., ugotowane na twardo)  musztarda

Menu Zdrowia
Marynowana po włosku drobna biała fasolka 234

żelaznych zapasów spiżarki. Świeże i lekkie, a marynowana fasolka to naprawdę wszechstronny dodatek! Można ją wykorzystać jako główny składnik śniadania, lunchu, zjeść na obiad , kolację – albo jako sałatkę do ryby lub jasnego mięsa. Mnie wystarczył tost z chleba na zakwasie i jajko w koszulce – to naprawdę genialny smak! Fasolkę wyrzucamy z puszki na sito, dokładnie płuczemy pod chłodną bieżącą wodą

Karo in the Kitchen
sos cytrynowy do ryby... 138

płynie, śmietanę, sok z cytryny, żółtko i rózgą mieszając doprowadzić do zagotowania i zagęstnienia sosu, na koniec dodać biały pieprz mielony pyszny sos do każdej smażonej, grillowanej, gotowanej ryby...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Łosoś z piekarnika w sosie koperkowym  231

fileta robimy sos: siekamy drobno koperek, wrzucamy do miseczki i dodajemy ze 4 łyżki jogurtu naturalnego. Mieszamy wszystko i mamy sos  Upieczonego fileta z łososia polewamy sosem. Do ryby najlepiej pasuje ryż, wtedy smaki ładnie nam się mieszają. Polecam również zrobić swoja ulubiona surówkę.  Smacznego

Klaudynkowa kuchnia
Chińszczyzna z ryżem basmati 168

miano „księcia ryżu”. Rośnie w Indiach i Pakistanie u podnóży Himalajów. Podczas gotowania ziarna pęcznieją tylko wzdłuż, robią się niezwykle długie, cienkie i sypkie. Niezastąpiony do potraw hinduskich – pilawu, ryb, drobiu, mięsa. Choć ryż dawno zawojował kuchnie świata, dla mnie jest nieodłączną częścią kuchni chińskiej. Chińszczyzna z ryżem basmati. Składniki: - 2 piersi drobiowe (bez skóry, pojedyncze) - wytrybowane mięso

mojewypiekiinietylko
Jajka faszerowane szprotami 184

napić się lampki wina i mieć chwilę dla siebie, Ty wolisz iść spać razem z kurami. Jednym słowem - macierzyństwo ;) Jeszcze jedna propozycja na jajka faszerowane, tym razem dla smakoszy ryb, bowiem nadziałam je szprotkami. Kto lubi takie połączenia, niech spróbuje a kto nie lubi... niech również się skusi, może mu posmakują ;) Składniki: 6 jajek 1puszka szprotów w sosie pomidorowym

My simple kitchen
Prawidłowa codzienna dieta 162

składniki odżywcze w postaci witamin i substancji mineralnych, czyli dostarczanie organizmowi tych elementów w postaci owoców i warzyw. Zastąpienie dotąd spożywanych tłustych wędlin i mięsa na też tłuste ryby morskie, natomiast tak lubiane masło naturalne zamienić na roślinne produkty w postaci dobrej jakościowo margaryny. Wielbiciele śmietany powinni znacznie ograniczyć jej spożywanie, a najlepiej zastąpić ją naturalnymi odtłuszczonymi jogurtami. Pieczywo jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos chrzanowy 152

idealny na wielkanocny stół. Pasuje do wędlin, pasztetów, ryb wędzonych, a przede wszystkim do jajek. Składniki:  -pół szklanki śmietany -pół szklanki majonezu -spora łyżka chrzanu ze słoiczka lub świeżo tartego -sól, cukier do smaku -posiekana zielenina: pietruszka, szczypiorek, rzeżucha lub kiełki rzodkiewki Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Nie miksować, bo sos zrobi się rzadki.  Jeżeli używamy świeżego

Kulinarne przemyslenia
Tortilla z grillowanym mięsem wołowym, warzywną salsą i sosem czosnkowym 144

tematyce programu. Połączyłam więc grillowanie z kuchnią południowoamerykańską i tak powstały tortille z grillowanym mięsem wołowym i warzywną salsą. Samą salsę polecam Wam również do innych dań, np. do ryb. SKŁADNIKI Na mięso wołowe a'la hamburger: 600-700 g mięsa mielonego wołowego 3 łyżeczki musztardy sól, pieprz, majeranek Na warzywną salsę: 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta

Passions hobbies life
pyszna ,zdrowa sałatka z brukselki i orzechów 149

ryba sie skończyła ,a jeść trzeba ,więc wyciągnęłam brukselkę i tak powstała pyszna sałatka,która mężowi smakowała ,a to ważne ...przez żołądek do serca...hahaha Składniki 450 gr. brukselki 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżka miodu garść orzechów 60 gr. startego parmezanu 1 jabłko pokrojone w kostkę 2-3 łyżki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki 1/4 szkl

w mojej kuchni
Racuszki twarogowo kokosowe 182

kokosowego, czyli wiórki kokosowe, mogą być ozdobą ciast i tortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. Wiórki kokosowe sprawdzą się także jako panierka do kotletów, czy ryb. Ponadto kokosy można łączyć z ziemniakami czy ryżem. Wspaniele komponują się też z twarogiem. Racuszki twarogowo kokosowe. Składniki : - 900 g twarogu tłustego - 6 dużych jaj - 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej

mojewypiekiinietylko
Gulasz z łososiowymi kabanosami 110

Polecamy nie tylko w piątki, choć nie wiedzieć czemu tak wszyscy upierają się, że w piątki "mięsa" nie jada się...a ryba, to też mięso przecież :/ Składniki 1 duża marchew 3 kiszone ogórki 1 cebula 2 łyżki oleju 500 ml passaty pomidorowej 250 g kabanosów z łososia sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
SAŁATKA Z ŁOSOSIEM W ZIOŁACH I SOSEM CHRZANOWYM 217

tartego chrzanu pieprz kolorowy szczypta soli W miseczce, łączymy składniki na sos i wszystko razem mieszamy. Na talerzu układamy sałatę, pokrojone na połówki pomidorki i podzieloną na większe kawałki rybę. Całość posypujemy słonecznikiem/ orzechami i polewamy sosem wg uznania. Smacznego! Taką sałatkę możesz zabrać ze sobą do pracy czy na uczelnię. Pamiętaj aby trzymać sos w osobnym pojemniku i polać

KuchcikoweLove