ryba - 22624 przepisów (strona:853/1509)

Nicejska kanapka z tuńczykiem 184

zrobiony ze słonecznika. Ja póki co jeszcze jem tuńczyka, chociaż po lekturze kryminału “ Czerwonego złoto ” Toma Hillenbrana, gdzie tuńczyk jest źródłem wszelkiego zła, może nie powinnam. Na szczęście używam ryby z puszki, która obok 300 kilogramowego błękitnopłetwego nawet nie stała, więc mogę jeść na zdrowie Składniki na każdą porcję: mała bagietka lub ciabatta jajko na twardo puszka tuńczyka kilka plasterków

Ugotowane pozamiatane
Ćwikła z chrzanem jak zrobić? Ćwikła na zimę 173

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Tortille z wędzonym pstrągiem 280

Składniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 2 ugotowane na twardo jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 2 liście sałaty lodowej 2 łyżki majonezu Fanex

czarrna od kuchni
Banany w czekoladzie 306

plasterek. Możesz na razie w nim zostawić banana, niech się moczy. Nabierze kwaskowatego posmaku i nie zczernieje. Cytryna zapobiega zmianie koloru wielu produktów. Warto nią skropić gruszki, jabłka, banany, ryby. Sok dodany na początku gotowania do barszczu spowoduje, że zachowa on swój intensywny kolor i nie zbrązowieje. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz mocno ogień i postaw na garnku głęboki talerz

manslogblog
Sałatka grillowa 189

także ląduje w misce. Przyprawiamy, przygotowujemy sos koperkowo-ziołowy jak napisano na opakowaniu. Polewamy nim sałatkę, dodajemy garść rodzynek. Całość dokładnie mieszamy. Sałatka idealna do grillowanego mięsa, bądź ryby

Gotuję Testuję
Tagiatelle z wędzonym łososiem i bazylią 187

To danie to kolejny dowód na to że w prostocie siła tylko składniki muszą być najlepszej jakości. Pomysł na obiad podsunął mi znajomy z FB Tomek

Moje Małe Czarowanie
Escalivada z anchois 161

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na katalońską sałatkę z pieczonych warzyw, która wybornie smakuje zarówno solo, jak i w zestawieniu z pieczonym mięsem czy rybą. Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - 1 średniej wielkości bakłażan - 3 papryki - kilka pomidorków koktajlowych - 3 ząbki czosnku - 8 filecików anchois - pół łyżeczki bazylii - pieprz do smaku - 2 łyżki oliwy z oliwek 1. Bakłażan oraz

Bez Cebuli
Chowder z topinamburem i pieczonym kalafiorem 164

chowder, musiałam doczytać o tym co jem Jak się okazało, to zupa gotowana kiedyś głównie na statkach z tego, co morze dostarczyło danego dnia, a więc były to głównie ryby czy owoce morza. Jest narodowym daniem w USA i przybyła tam wraz z rybakami, z Nowej Funlandii. Co charakteryzuje chowder? Duża ilość dodanej do zupy śmietany lub mleka. Przepisów

Mieszam w Garnku
“Tokimeki. Magia sprzątania w praktyce” – recenzja 155

książki jest robienie zdjęć przed i po, żeby móc zobaczyć jak wiele się zmieniło. Sprytne jest też wydzielenie w zamrażarce szuflady do trzymania resztek żywności np. ości po rybie, która normalnie zaczęłaby śmierdzieć jeszcze tego samego dnia. Podoba mi się, że KonMari pokazuje jak uczyć dzieci składania ubrań i porządku i jak zaakceptować rzeczy należące do członków naszej rodziny, które

Ugotowane pozamiatane
Noże kuchenne Fiskars- recenzja 195

przez długie lata. Noże Fiskars są najwyższej jakości i spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających Klientów. Podzielone na 4 kategorie sprostają w każdej sytuacji: wielozadaniowe do pieczywa do mięsa i ryb do owoców i warzyw  Noże Functional Form wykonane są z wysokiej jakości japońskiej stali, co zapewnia nam trwałe użytkowanie. Dodatkowym atutem jest specjalny kształt rękojeści, który chroni nasze palce

Kuchnia w czekoladzie
koreczki z pastą rybną 192

żółtych pomidorków oliwki nadziewane 100 g wędzonej makreli lub dorsza 100 g białego sera 1/2 cebuli łyżka majonezu sól, pieprz Kromki chleba obkroić ze skórek. Biały ser wymieszać z rybą, posiekaną cebulą i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Na kromkach chleba ułożyć sałatę, posmarować pastą rybna, przyłożyć sałatą i kolejną kromką chleba. Na wierzchu położyć po kawałku sałaty i pomidorki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Gremolata. Ziołowa przyprawa 213

winie i pomidorach. Skład tej ziołowej mieszanki doskonale podkreśla smak sosu i słodycz mięsa, wnosi odrobinę ostrości, cierpkości i świeżości. Z gremolatą świetnie smakuje też cielęcina, drób, królik czy ryby. Ale bardzo dobrze sprawdza się jako dodatek do lekkich dań z grilla, szczególnego smaku może też nadać zwykłej grzance z chleba. Przygotowując gremolatę należy pamiętać, że najlepsza jest świeża, więc

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pure z tykwy 359

parze. W tym celu lepiej pokroić ją w małą kostkę aby skrócić czas gotowania. 5. Pure z tykwy to znakomita baza do zup, sosów, mięs czy też ryb. Wspaniale nadaje się jako dodatek do sałatek, farszy, marynat a nawet ciast. 6. Nasiona możemy zetrzeć i ususzyć by później wykorzystać je jako przyprawę do zup. 7. S kórka również jest jadalna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Restaurant Week w La Maddalena: bo jedzenie to sztuka 189

Jako entrée tej znamienitej uczty zaserwowano marynowaną w czerwonej kapuście troć z pięknymi fioletowymi lamówkami posypaną czarnuszką oraz solą krewetkową, podaną z bitą śmietaną i falującym chipsem z musztardy. Ryba była nienachalna w smaku (jak na przykład łosoś), delikatna i masłowa. Świetnie komponowała się z ubitą kremówką, a jej smak został idealnie wyważony przez wyrazistą czarnuszkę i kwaskowy

Food Square