W oryginale jest to spaghetti al tono ale ja zamiast makaronu spaghetti zakupiłam bavette i dlatego mam to proste, sycylijskie danie odrobinę inaczej. Makaron można posypać
Moje Małe Czarowaniesałacie układamy makaron. Ogórek i rzodkiewki kroimy w plasterki i układamy pomiędzy makaronem. Na środku układamy odsączonego tuńczyka. Jajko obieramy ze skorupki i kroimy w grube plastry, układamy naokoło ryby. W tuńczyka wkładamy koperek. Sos:mieszamy składniki na sos i polewamy sałatkę przed podaniem
słodkie i nie tylko historie kulinarnewioski kilka potrzebnych rzeczy do higieny osobistej, dla młodych dziewcząt. Dla siebie , krem z ekstraktem ślimaka, polecam , jestem zachwycona. Potem jedliśmy pyszny obiad, zupę z manioka, super rybę z grilla plus chipsy z banana w regionalnej knajpce. Piliśmy mamahuanę , narodowy trunek. Dominikana to piękny kraj, ludzie swojscy , bardzo pomocni. Warto zobaczyć i zapoznać się z ich kulturą i obyczajami. Wszędzie
Pasje Jolkisposobu jej podania, aromatu i wszelkich wrażeń zmysłowych. Japonia słynie z przepysznych owoców morza, warzyw, ryżu i makaronów. Do najbardziej rozpoznawalnych japońskich potraw zaliczyć można sushi, ramen, okonomiyaki, suszone ryby, mięso wołowe, wieprzowe i drób, takoyaki, gomae, desery przyrządzane z zielonej herbaty, czy miso, czyli tradycyjna zupa, której bazę stanowi pasta ze sfermentowanych nasion soi zawierająca dobrze przyswajane białka oraz
Cynamonowe szczęścieschab w smaku przypomina rybę po grecku;). Danie tanie i szybkie do zrobienia, bo po wstępnym przygotowaniu mięsa i warzyw robi się praktycznie sam. 400 g schabu 4 marchewki 3 cebule 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz olej 1. Schab kroimy w plastry, posypujemy solą i pieprzem
Szefowa kuchniSalsa z mango będzie idealnym dodatkiem do grillowanyh mięs, na przykład do kurczaka czy wieprzowiny, często podaję ją także do krewetek czy do ryb. Ostatnio była dodatkiem do grillowanego steka i uważam, że też było pysznie. Tak naprawdę ta salsa świetnie się komponuje z wieloma daniami, wybór należy do Was. Jedno jest pewne, koniecznie musicie ją zrobić, zachęcam
Kulinarne przygody Gatityugotowane szparagi pokroić w grubą kostkę. Gdy ryż jest już al'dente dodać szparagi, masło, pieprz i ewentualnie sól. Delikatnie wymieszać i jeść. Można podać np. ze świeżą rybą lub solo. Smacznego
pieprzny smaczekbyło ją dodać do kolacji, ale już w nieco innej wersji. Przykładowo: słodkie śniadanie w postaci kaszy jaglanej z owocami —> wytrawna kolacja w postaci kaszy jaglanej z rybą i sałatką. Co kilka dni zmieniaj rodzaj kaszy (lub inny składnik), dzięki czemu zachowasz różnorodność. Wilk syty i owca cała. Artykuł Jak jeść zdrowo kiedy brakuje czasu? pochodzi
Powiedz dietom nietatarski jest idealnym dodatkiem do ryb,jajek,wędlin czy kanapek.Na Wielkanoc w sam raz pasuje do jajek :).Do sosu można dodać ogórki kiszone,grzybki marynowane,najważniejszy jednak jest dobry majonez. SKŁADNIKI 5 łyżek dobrego majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ogórki kiszone kilka grzybków marynowanych lub pieczarek natka pietruszki mała cebulka czerwona 2 łyżeczki chrzanu łyżka musztardy sól,pieprz
Mała w garnku mieszajednostce chorobowej jaką jest depresja. Ich odpowiedni udział w diecie zapewni właściwe tworzenie się osłonki mielinowej, uregulowany przepływ neurotransmiterów. Niskie spożycie kwasów omega-3 które możemy znaleźć np w rybach, owocach morza, oleju rzepakowym, nasionach lnu, orzechach czy pestkach dyni. Witamina D Z nadejściem zimy u populacji żyjącej powyżej 33 równoleżnika obserwuje się zwiększoną zapadalność na depresję. Może to być
wysmienitygotować na średnim ogniu z 10 minut do sosu wsypać posiekaną natkę pietruszki, świeżo mielony pieprz czarny - sos jest bazą do wielu potraw: pulpety, klopsy, mięsa różne,gołąbki,ryby, do makaronu.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsposobów. Uwielbiam ten rodzaj mięsa. Przede wszystkim za to, że jego oprawa termiczna nie zajmuje wiele czasu i obiady z wykorzystaniem drobiu przygotowuje się bardzo szybko . Po zachwytach nad rybą ze szpinakiem przyszedł czas na zachwyty nad kurczakiem ze szpinakiem. Nie zawiodłam się. Zachwyty były, ochy i achy też. Mięso wyszło pyszne, niezwykle aromatyczne i kruche. Jak będziecie słyszeli
Pobite gary BarbaryKASZA GRYCZANA - idealny dodatek do mięs, ryb, warzyw , sałatek, jajek. Pyszna o charakterystycznym zapachu i smaku. Dziś przygotowałam ją gotowaną w cebuli i podałam z jajkiem sadzonym. Polecam. SKŁADNIKI: 🍳2 cebule 🍳2 woreczki kaszy gryczanej 🍳Sól i pieprz do smaku 🍳1 łyżeczka czosnku granulowanego 🍳 Dodatkowo : 6 jajek i sól np. Czarna PRZYGOTOWANIE: 🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳 Cebulę obieram a następnie kroję w piórka
Gotowanie Patkigronie znajomych, najlepiej smakuje schłodzony do 10-12stC, a swoją świeżością przyniesie orzeźwienie w upalne dni. Cydr pasuje do wielu potraw na bazie warzyw, lekkich dań z ryb czy drobiu, sałatek oraz deski serów, jak również potraw z grilla. Odnajdzie się również w towarzystwie deserów i owoców. Cydru można używać do duszenia mięs, jako dodatek do zup (również kremowych
Obiad gotowycieście, zalanej masą śmietanowo-jajeczną jest quiche ( czytamy: kisz ). Trzeba przyznać, że Francuzi wpadli na genialny pomysł: pieczesz spód z ciasta, wrzucasz na niego owoce, słodki krem, albo mięso, rybę, warzywa i w sumie gotowe. 20 minut w piekarniku. Ile pomysłów, inspiracji, składników w kuchni - tyle tart! Najlepsze danie żeby wykorzystać resztki z lodówki. U nas dziś na szybko
W kuchni Katie