ryba - 22624 przepisów (strona:833/1509)

PIZZA Z FIGAMI / PIZZA WITH FIGS 107

danie, które lubi każdy – nie znam osoby, kótra na hasło „Pizza!” mówi „Nie, dziękuję, nie lubię.” Na pizzy można położyć praktycznie wszystko – mięso, ryby, warzywa, owoce, sos też nie zawsze musi być pomidorowy. Dzisiaj wydanie z figami tylko dlatego, że wpadły mi w oko jak byłam na zakupach. Następnym razem zrobię bardziej tradycyjną wersję

Martyna Cooks
ŻYTNIA TARTA ZE SZPARAGAMI / RYE ASPARAGUS TART 99

wersji, a że mamy sezon na szparagi – musiały się one znaleźć w moim menu. Oczywiście nie samymi szparagami człowiek żyje, w tarcie mamy więc dodatkowo łososia i pomidorki. Ryba nie jest obowiązkowa, tarta będzie równie pyszna w wersji wegetariańskiej! Every once and a while I feel like making tart/quiche and that day had come. As everything else

Martyna Cooks
Jak działa dieta pudełkowa? 164

dostaje się zbilansowane posiłki i gotowy jadłospis. Catering dietetyczny może być bardzo różny. Do wyboru są pudełka dla osób na diecie bezglutenowej, dla wegetarian, dla osób nie jedzących ryb i owoców morza czy też dla tych intensywnie trenujących, a wreszcie i dla tych co po prostu chcą schudnąć. Dlatego też bez trudu można wybrać dietę dla siebie. Taka dieta układana

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Suflet ziemniaczany z parmezanem 175

Suflet ziemniaczany z parmezanem Przystawka na jesienne wieczory, puszysta i smaczna. Dobrze pasuje do nabiału, przeróżnych mięs, ryb oraz sosów. U mnie była to uczta z dodatkiem sałaty batawii, mojej ulubionej. Proporcja na 4 kokilki. Składniki: 4 ugotowane ziemniaki  2 jajka 1 płaska łyżeczka soli morskiej 1 szczypta świeżo zmielonego pieprzu 1 szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej 1 garść

Wino Francja Kuchnia
Kotlety ziemniaczane z twarogiem 267

grzybowy, którym wszyscy się zajadali...  smak nie do podrobienia, niestety :( W ubiegły piątek zrobiłam kotlety po swojemu. Nadałam im wygląd paluszków także Syncio nawet myślał, że je rybę hehe. Idealnie smakowały z sałatka z pomidorów. Polecam szczerze! Kotlety ziemniaczane z twarogiem 800 g ugotowanych ziemniaków 2 mała cebula 200 g twarogu półtłustego 1 duże jajko 2 łyżki mąki pszennej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Rosyjskie bliny z granatem (jesień). 143

ciasta z mąki gryczanej i żytniej. Istnieje wiele  receptur przyrządzania ciasta na bliny.  Podawać je można na wiele sposobów - dlatego tak je uwielbiam. Z różnymi gatunkami ryb, ze śmietaną, roztopionym masłem, marynowanymi grzybami, kawiorem, tartym serem, krojonym jajkiem, pastami rybnymi. Na słodko, z konfiturami. Ja sięgam po te z niczym. Zjadam pierwsze zanim trafia na stół

AZgotuj!
Miękkie pulpeciki z indyka w sosie cytrynowo-koperkowym 175

koperkowy przygotowany na bazie Jasnego Sosu Uniwersalnego firmy Łowicz 😋 Genialny, bo: po 1. składniki tworzą ciekawą i naprawdę smaczną kombinację smaków (bo kto powiedział, że cytryna pasuje tylko do ryby?!); po 2. błyskawicznie się go przygotowuje- wystarczy wymieszać Jasny Sos Uniwersalny z cytryną, skórką oraz koprem i voilà! Gotowe! Do podania makaron lub ryż do zestawu i jest szybko, pysznie

Kraina Miodem Płynąca
Wykwintna pealla z owocami morza wprost z Hiszpanii 173

Paellę cyztaj paeję, pierwszy raz zjadłam w samej Hiszpanii i jest to danie obłędnie pyszne, aromatyczne a dodając nasze ulubione dodatki stworzymy wykwintne danie. Jest tu

Moje Małe Czarowanie
SAŁATKA Z AWOKADO I OGÓRKA (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy) 366

oraz octem jabłkowym. Polecam posypać orzechami, ziarnami słonecznika, pestek dyni itp. Można do niej dodać także jajka, chipsy bekonowe lub kurczaka. Podawać jako samodzielny posiłek lub dodatek do mięs, ryb itp. Smacznego! — BTW całości bez dodatków: 368 g, 445 kcal, B 4,6 g, T 39 g, W 19 g. W 100 g: 121 kcal

Ola la LCHF
Marchewki i jabłka pieczone w orzechowo-miodowym sosie (Carote e mele arrostite con miele e noci) 164

orzechów włoskich i świeżego tymianku doskonale komponują si ę  z daniami głównymi, pasuj ą  do wielu dań mięsnych, jarskich lub potraw z ryb. Marchewka jest chrupiąca , bardzo aromatyczna, jabłka miękkie a miodowa salsa nadaje daniu dodatkowego słodko-kwaśnego smaku i aromatu. Polecam serdecznie, życzę s macznego :) SKŁADNIKI

La grande e la piccola cuoca
Surówka z żółtej cukinii i rzodkiewki 173

szczypiorkiem, natką i lubczykiem wymieszać w misce lub salaterce. Składniki sosu połączyć ze sobą. Warzywa polać sosem i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Schłodzić kilkanaście minut. Podawać do mięs i ryb

Czerwień i błękit
Pikantne skrzydełka po amerykańsku. Buffalo hot wings. 233

wodospadu Niagara, leży miasto Buffalo. W tym mieście jest sobie bar o nazwie Anchor, czyli kotwica, ale ani nie stoi nad brzegiem jeziora Erie, ani nie słynie z ryb. Słynie za to z pikantnych skrzydełek, których sposób przyrządzania jest powielany w tysiącu innych barów (i domów) w całych Stanach. To naprawdę bardzo amerykańskie danie. Wręcz ikoniczne. Podobno nie można wyobrazić

zadanie-gotowanie
Muffinki bananowe z gorzką czekoladą 132

konkursie kulinarnym na żywo "Pestka ze smakiem" i udało się przejść do półfinału, który odbędzie się 11 kwietnia w Pestce w Poznaniu - zapraszam do kibicowania. W pierwszych eliminacjach robiłam rybę w mleczku kokosowym [ klik ]. 11 kwietnia będą czarne skrzynki... Zobaczymy co to będzie :). Dzisiaj zapraszam Was na szybkie i proste w przygotowaniu muffinki, idealne do popołudniowej herbaty (np. owocowej Richmont

Trufelkowo
KONKURS Z MARKĄ PROSTE HISTORIE i wspaniałymi nagrodami! :) 151

BLIŻEJ ŚWIĘTA - jak wiele osób co roku wypowiada te słowa. Przemyślenia co przygotować, czym zaskoczyć swoich najbliższych, co zrobić, by te Święta były jeszcze smaczniejsze niż poprzednie... Różnego rodzaju ryby (smażone, po grecku, po węgiersku, po żydowsku, itd.), pierogi z grzybami, barszcz z uszkami, kompot z suszu, kapusta z grochem, makiełki, sernik, makowce, zapach pomarańczy i mandarynek... To gości

Trufelkowo
Łosoś w cieście francuskim 129

odrobinę cytryny. Zamarynować. Odstawić na 20 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik (u mnie góra-dół) do 200 stopni. Ciasto francuskie pokroić w prostokąty lub kwadraty. Na każdym ułożyć rybę, zakleić, posmarować żółtkiem. Piec ok 20-25 minut do zarumienienia. Podawać z rukolą, mieszanką sałat lub świeżym szpinakiem. Pysznie komponują się też z frytkami. Smacznego

Trufelkowo